02.01.24 / 10:22
בפסק דין לא שגרתי, החליט בית המשפט לענייני משפחה באילת, להאריך תוקפו של צו הגנה כנגד אביו של קטין ב-60 ימים נוספים, אשר ימנע מהאב להטריד את הקטין ולהיות בקשר הן עם הקטין והן עם אימו.
בית המשפט ראה את מצוקתו של הקטין ולאחר שנוכח לדעת על סמך שלל הראיות המוצקות שהובאו בפניו, כי הקטין באמת ובתמים מפחד מהאב ומסרב לשהות עימו בכל מצב, נעתר לפנייה לבית המשפט בבקשה למתן צו הגנה, הגם שהמדובר בהרחקת אב מבנו, המהווה סעד קיצוני לכל הדעות.
הקטין מסרב בכל תוקף להיפגש עם אביו - אפילו במרכז קשר!
האם הגישה את הבקשה למתן צו הגנה, לאחר שהקטין הבהיר לה כי אינו מוכן להיפגש אם אביו עוד ולאחר שראתה בעצמה, אילו נזקים חמורים נגרמים לקטין כתוצאה מהקשר עם אביו, כמו העובדה שהקטין נהג להינעל בחדר השירותים בכל פעם ששמע את אביו מגיע.
האם העידה כי הקטין התלונן בפניה על חששותיו מאביו, על צעקות ואיומים חוזרים ונשנים, על התפרצויות זעם של האב כלפי הקטין, על התנהגויות קשות כמו להוריד את הקטין מהרכב באמצע הדרך ולאחר מכן לאיים עליו שלא יספר לאף אחד או לאיים עליו באלימות פיזית.
האם העידה כי הקטין לא מוכן לפגוש את אביו, גם לא במרכז קשר וביקש ממנה שתדאג שכולם יניחו לו ולא יכריחו אותו להיפגש עם אביו.
עם זאת, האם הדגישה כי הקשר בין הקטין לאב חשוב מאוד ומהותי ואם האב יסכים לקבל טיפול, תתמוך בהשבת הקשר על כנו.
גורמי הרווחה - התנהגות האב עוינת ומתעלמת צרכי הקטין
בית המשפט הסתמך, כמובן, על תסקירים של אגף הרווחה, אשר אף הם איששו את טענות האם.
בתסקירים, העו"סיות סיפרו כי האב עצבני באופן קבוע, מתלהם ועוין. הן התרשמו כי כל התנהלות האב הן כלפי הקטין והן כלפי האם, משרה אוירה של פחד וחששות ואף ציינו, כי התנהגויות תוקפניות אלו של האב, הולכות ומחריפות והוא מסרב להירגע או לקבל טיפול.
עו"ד חני קורנז מסבירה כי העו"סיות כתבו בתסקירים, שהן ניסו להסביר לאב מספר פעמים כי התנהגותו זו רק מרחיקה את הקטין ממנו וכדאי שיבין לליבו ויאפשר לו להתרחק באופן זמני, אך האב סירב בכל תוקף ורק שב וטען כי מדובר בהסתה של האם בלבד.
האב ניסה להאשים את האם בהסתה ובניכור הורי
האב טען כל העת, כי האם היא זו אשר מסיתה את קטין כנגדו ושעד לאחרונה "הכל היה בסדר" עם הקטין ושמדובר בעצם, בניכור הורי שעל בית המשפט לתת עליו את הדעת.
יצוין, כי האב אף טען כי גורמי הרווחה משתפים פעולה עם האם וכי הם עצמם לא מבצעים את עבודתם נאמנה. כמובן, שטענות אלו שלא היו מבוססות ומנותקות מהמציאות, נדחו על הסף על ידי בית המשפט.
השופט התרשם מהקטין בעצמו שאינו מעוניין לפגוש את אביו (!)
מאחר והמדובר בתוצאה קשה של ניתוק קשר בין אב לבנו (אפילו שזמני), ביקש השופט בעצמו להיפגש עם הקטין ולכן נפגש ושוחח עימו והתרשם, כי הילד נבון ומבין את רצונותיו ואת ההשלכות.
קטין בן 11 אשר עומד על דעתו ומסרב לפגוש את אביו בכלל ומקבל לכך סוג של היתר מאת בית המשפט - אינו דבר של מה בכך וזה למעשה, מדגיש את העובדה שבית המשפט רואה לנגד עיניו את טובת הקטינים תחילה, גם במחיר כבדים יותר.
לקריאת פסק הדין המלא ראו: 48965-08-21.