תעודות התואר חולקו לבוגרי מכללת SCE אשדוד בטקס מרגש
08.06.22 / 11:52
נרגשים וגאים התאספו השבוע מאות בוגרי SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד, לטקס קבלת תעודות התואר. הבוגרים מכל המחלקות פגשו לאחר שנה שיצאו אל שוק העבודה את חבריהם לכיתות הלימוד והתעדכנו כל אחד היכן הוא עובד היום. גם צוות המכללה הנרגש, שמח לראות את בוגריו כל אחד בתפקידו בתעשייה אותה למד
מאות בוגרים, התכנסו ביום חמישי האחרון בקמפוס אשדוד של SCE המכללה האקדמית להנדסה על שם סמי שמעון, לטקס קבלת תעודות התואר.
המכללה המכשירה מדי שנה כ- 15% מכלל המהנדסים במדינת ישראל בשני קמפוסים אשדוד ובאר שבע מציינת כי מדי שנה מס' הסטודנטים במכללה הולך וגדל, דבר המלמד על ההתפתחות האדירה לה שותפה המכללה בהכשרת דור המהנדסים במדינה, אשר מוביל לתנופת פיתוח אדירה בכל התחומים, בכלכלה, בתעשייה ובביטחון.
הבוגרים התאספו בשטח הקמפוס שם פגשו את חבריהם לספסל הלימודים, הצטלמו והשלימו פערים. הפקולטה להנדסה העניקה תארים לבוגרי מחלקות: הנדסת בניין, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תוכנה, והנדסה כימית.
טקס קבלת התעודות נפתח בדבריו של נשיא המכללה פרופ' סמיון לוינצקי: "בוגרים ובוגרות יקרים הגעתם למעמד המיוחד הזה לאחר שנים של למידה מאומצת ושל עבודה מתמדת ואתם ראויים לחגוג אותו בגדול. כולכם עמדתם באתגרים לא פשוטים ואני בטוח שאתם גאים בהישג העצום של סיום הלימודים וקבלת התואר".
"אנו שמחים שבחרתם ללמוד ב-SCE שבמהלך השנים הכשירה למעלה מ-11 אלף בוגרים ובוגרות מכל שכבות האוכלוסייה בחברה הישראלית" – הוסיף פרופ' לוינצקי. "אנו בטוחים שמה שלמדתם כאן יהיה לכם כצידה לדרך וימשיך ללוות אתכם במסלול החיים כמהנדסים מצוינים וכבני אדם טובים ומועילים לחברה ומאחלים לכם הצלחה רבה בהמשך הדרך".
רקטור המכללה פרופ' יהודה חדד, שהתרגש למראה הבוגרים והבוגרות בירך אותם ואמר:
"בוגרות ובוגרים יקרים. אתם היום יוצאים לדרך חיים עם מטען של דרך וערכים ושיעשו אתכם למהנדסים מצוינים שיתרמו כל אחד בדרכו לפיתוחה של החברה, חברה בריאה חזקה אנושית וטכנולוגית יותר.
היום אנחנו מקיימים טקס מרכזי לאחר הפסקה של שנתיים. חזרה לשגרה התאפשרה בעזרתם של חוקרים ומדענים מרחבי העולם שבתחילת דרכם היו כמוכם. הם למדו במוסדות אקדמיים ברחבי הועלם והלכו והתפתחו ליכולות למצוא חיסון לנגיף הקורונה.
היום אתם הבוגרים מצטרפים לנבחרת הזו, כנבחרת של מהנדסים שיכולים לשנות את העולם. לאורך הדרך מצפים לכם אתגרים מורכבים אבל אני בטוח כי תתמודדו איתם בהצטיינות, אל תסתפקו בחלומות קטנים, לכו על הגדולים, כי אתם וכל אחד ואחת מכם יכולים.
לראייה הקמתו של קמפוס זה באשדוד, עליו חלמנו מתוך אמונה כי השכלה גבוהה צריכה להיות השכלה מאפשרת, מאפשרת לכל אחד ואחת לבחור את דרכו הייחודית למצוינות.
המכללה באשדוד החלה את דרכה במוסד הזה ללא תשתיות של ממש, ועם עתיד לא מי יודע מה ברור. לשמחתי היום אתם ההוכחה שהחזון והתקווה הגדולה להקים מוסד אקדמי מוביל ומאפשר פה בעיר, התממשו. אני בטוח כי הקמת קמפוס הקבע בעיר שנמצא בשלבים סופיים לקראת ביצוע תצעיד את אשדוד עוד קדימה".
ב-SCE מציינים כי דבריהם אלו של רקטור המכללה ונשיא המכללה אודות השכלה גבוה מאפשרת בפני כל פלחי האוכלוסייה באים לידי ביטוי במספר מגמות הולכות ומתגברות בקרב מסיימי התואר במכללה. ביניהם ניתן לגלות כי השנה ישנן 25% בוגרות בקרב כלל מקבלי התואר הראשון ו-35% מקרב כלל מקבלי התואר השני, נתון שבמכללה מקווים שרק ילך ויצמח.
כמו כן, במכללה מספר בוגרים משכבות גיל שונות, כאשר גיל הבוגר הצעיר ביותר בקמפוס הינו בן 23 והבוגרת ביותר בקמפוס הינה בת 48. עוד מציינים במכללה כי מתוך 318 בוגרי המחזור, 101 הינם תושבי אשדוד ו-54 מתוכם תושבי אשקלון.
בין שלל הבוגרים מצאנו את אלכסנדר דרייר בוגר הנדסת בניין ורותם רשף בוגרת הנדסת תוכנה ומצטיינת רקטור נשיא, שניהם כבר השתלבו בחברות מובילות במשק.
אלכסנדר דרייר (30), תושב אשדוד שכבר התברג כמהנדס ביצוע בחברת הנדל"ן אביסרור משה ובניו הגדולה בדרום סיפר: "במהלך השנים, אחרי הצבא התברר לי עד כמה אני רוצה לעסוק בהנדסה. זה התחום היחידי שעניין אותי יש בו עשייה, קריאת תוכניות, שרטוטים ולראות את זה ויזואלית. אני מעדיף לחשב משהו שאפשר לדמיין. היה קושי אבל זה מתגמל, לשמחתי המכללה עזרה לי הרבה להתגבר על הקשיים. למדתי הרבה והחכמתי. ציפיתי שיהיה מורכב ושאצטרך לשבת הרבה וללמוד, אבל הכרתי חברים לקושי. לא הייתי מוותר על זה".
גם הבוגרת רותם רשף (30), שמשמשת היום כמפתחת איכות בחברת הסטארט אפ BEHALF בתחום הפינטק שיתפה: "מגיל קטן אהבתי תמיד לבנות אתרים ולמידת קוד והחלטתי לקחת את זה צעד קדימה. במהלך התואר, ככל שמתקדמים בשנים החשיבה מתפתחת ונחשפים לעולם של תוכנה. אני מרגישה כמה המכללה והקורסים תרמו לי וכמה הם פרקטיים כיום בעבודה".
רותם שהגיע ללמוד במכללה מנס ציונה אליה הייתה חוזרת מדי יום בסוף הלימודים הוסיפה כי התמודדה עם מספר קשיים במהלך הלימודים: "התחתנתי בשנה השנייה של התואר, בשנה השלישית התחילה הקורונה ובשנה הרביעית במקביל ללימודים ולעבודה כמתרגלת במכללה נכנסתי להריון".
"המכללה נותנת תמיכה מדהימה וגב לסטודנטים וזה הערך הכי טוב, תמיד יש מי שיתמוך וירים וייתן פתרון, לא מוותרים על הסטודנטים. בשבוע של הגשת פרויקט הגמר ילדתי, לא לפני שהספקתי להגיש את הפרויקט ולהיבחר כמצטיינת רקטור הנשיא בשנה הרביעית. כל זה כמובן בזכות התמיכה שקיבלתי".