- זוכי אות אשדוד היפה של אשדוד נט
- ראשי
- חדשות אשדוד
- ספורט
- אשדוד בקהילה
- כתבות מגזין
- משפט
- רכילות
- תרבות
- משפט
- צרכנות ועסקים
- פנאי ואוכל
- חינוך באשדוד
- לייף סטייל
- תחבורה ציבורית באשדוד
- קולנוע באשדוד
- נשים
- אהבנו ברשת
- לוח אשדוד נט
- אודות אשדוד נט
- תוכן פופולרי
אייל בן שמחון
אייל בן שמחון
אייל בן שמחון – ביוגרפיה
אייל בן שמחון - יזם תקשורת ונדל"ן. פעיל חברתי. מו"ל ובעלים של רשת ישראל נט ובהם אתר אשדוד נט הנחשב למקומון המצליח ביותר במדינת ישראל
שי מלול מתנצל בפני אייל בן שמחון
בעקבות תביעה שהוגשה בבית המשפט ע"י הבעלים של אתר אשדוד נט, אייל בן שמחון כנגד שי מלול על דברי דיבה שפרסם נגדו, כבוד השופט יהודה ליבליין פסק היום (א') כי על שי מלול להגיש התנצלות אל בן שמחון (שיתפרסם באתר אשדוד נט, למטרת תפוצה ראויה) בנוסף נפסק כי בית המשפט יקבע את סכום הפיצוי שעל מלול לשלם לבן שמחון.
זהו נוסח ההתנצלות שבחר מלול לכתוב:
האיש שבא לשרת אותנו! מפקד תחנת המשטרה אשדוד - סנ"צ אילן שושן
האיש שמשפיע מאוד על איכות החיים שלנו, בא לפני שנה לאשדוד לשרת לא רק את המשטרה, אלא בעיקר אותנו התושבים. הוא נחוש לשנות את מה שהכרנו וחשבנו על המשטרה והשוטרים, מפתיע אותנו במסרים שמדברים בעיקר על רגש וקהילה ומציג נתונים של קפיצת מדרגה מאוד משמעותית של תחנת אשדוד, שהפכה בשנה האחרונה לאחת המובילות בישראל מבחינת מדדים והישגים.
אייל בן שמחון ושמואל סרדינס יצאו לפגישה אישית עם מפקד התחנה, סגן ניצב אילן שושן וחזרו עם תובנות חדשות לציבור באשדוד
ועדת בניין ערים באשדוד תדון באישור תכנית לבניית אלפי יח"ד ברובע י"ד
התכנית לבניית 8,084 דירות בגבול הרבעים הדרומיים (רובע י"ד), תובא לאישור ועדת בניין ערים בעירייה. מדובר באחת מעתודות הקרקע האחרונות הזמינות לבנייה באשדוד, שהתגלתה כזמינה לבנייה בעקבות תחקיר של מו"ל אשדוד נט אייל בן שמחון
תחילת פברואר - עשרות תושבים יצאו לטייל במקום הכי בתולי באשדוד
שבת תחילת חודש פברואר, הפארק האקולוגי באשדוד שמתחיל מהמצודה ודרומה. רגע לפני סיום הסגר, יצאו מהבית עשרות רבות לנשום אוויר טהור של צמחיה פראית, דיונות וים שמתחברים יחדיו . מזג אוויר אביבי ונוף עוצר נשימה. מומלץ למלא את הריאות, לשטוף את העיניים ולהתחבר לטבע כשהוא במלוא הדרו.
צילומים אייל בן שמחון, אורי קריספין
שבת בחופי הים באשדוד
החזאים הבטיחו לגולשים גלים. הם ירדו לים בהתרגשות אבל לאכזבתם לא היו גלים לרפואה וגם לא לגלישה. אז צלמנו את הדייגים שהגיעו בהמוניהם לחופי אשדוד צילום אייל בן שמחון
טעות בחישוב המנדטים במדינת ישראל? שאלה משפטית מאוד סבוכה
מחישובים מתמטיים שערך אייל בן שמחון, הבעלים של אשדוד נט, הוא הגיע למסקנה כי ש"ס צריכה לקבל רק 5 מנדטים במקום 6 ואשדוד בתנופה 3 מנדטים במקום 2! לאחר דיונים לתוך הלילה - מסתבר שנוסחת חישוב המנדטים של משרד הפנים (בשאלת העודפים) מבוססת על פרשנות משפטית שגויה של המחוקק ויוצרת עיוות מתמטי ועיוות של הצדק לטובת רשימות גדולות.
החומר הועבר לעירייה ומכאן החלו דיונים לתוך הלילה בשאלה - כיצד מפרשים נכון את כוונת המחוקק משנת 1969 - בסעיף 67 לחוק הבחירות?
מהי הנוסחה הנכונה לחישוב חלוקת מנדטים בהסכמי עודפים? האם הנוסחה המחשבת את חלוקת המנדטים בהסכם עודפים שעל פיה פועל משרד הפנים, מבוססת על פרשנות משפטית שגויה??
התשובה לשאלה שעלתה תוכל להיות מוכרעת רק בבית המשפט - והיא תשפיע לא רק על חלוקת המנדטים באשדוד אלא לגרור את משרד הפנים לחשב מחדש את כל המנדטים בכל הרשויות במדינת ישראל גם שנים אחורה.
השאלה היותר גדולה - מי ירצה להיכנס לדיון משפטי זה מול המפקח על הבחירות מטעם משרד הפנים?
נראה שבכל חישוב ובכל תרחיש, פרשנות משרד הפנים מעוותת את כוונת החוק
זעקת ההורים - פגיעה בילדים או משבר אמון מול הממסד העירוני?
ההחלטה של מנהל החינוך להעביר את הילדים בעלי הצרכים המיוחדים מגני הילדים שלהם לכיתות בבתי הספר, יצרה סערה וכדור שלג שקשה לדעת מה יהיו תוצאותיהם.
מה שברור שבעירייה חייבים לעשות חישוב מסלול קבלת החלטות מחדש. מסלול המחייב שיתוף בקבלת ההחלטות ובכך למנוע שוב ושוב משבר אימון בין הממסד לתושבים.
שיתוף הציבור ימנע את התופעות שחווינו בהם לאחרונה כמו - זעקת ההורים, הפגנות השבת והכעס שנוצר מפרויקט התחבורה הירוקה.
פרשנות, מאת אייל בן שמחון - לקרוא ולהפנים
סקר אשדוד נט: מה דעתכם על הפתרון המסתמן של ראש העיר לסוגיית השבת בעיר?
הולכת ומתבהרת תכנית ראש העיר לסוגיית השבת בעיר. בפגישה שנערכה אמש בין ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי לחברי 'התנועה העממית לשוויון חברתי' הציג ראש העיר מתווה שבו תחולק העיר לאזורי אכיפה על פי חילוני, מעורב ודתי. על המתווה המסתמן דיווח בשבוע שעבר בהרחבה עורך אשדוד נט - אייל בן שמחון. ענו על סקר אשדוד נט והביעו דעתכם על המתווה המתגבש
האקדמיה - תעשיית תארים או הכשרה לחיים?
תעשיית התארים שנשמעים כמו מקצועות, הפכה בשנים האחרונות למתקפה שיווקית של תארים שלא מעניקים לצעירים משהו ממשי לעשות איתם מלבד להעביר 3 שנים בציפייה לקבלת התואר.
משום מה, האקדמיה שמונהגת ע"י פרופסורים שהם לא רלוונטיים לשאיפות של הצעירים למציאות עבודה וקריירה, אותה אקדמיה שאמורה להוביל את הצעירים לעתיד, לא עושה ריפרש, לא מחשבת מסלול מחדש, תקועה הרחק אי שם ומקפיאה את עתידם של רבים עד לרגע שירכשו ניסיון אמיתי, רק מהעבודה עצמה
דעה אישית מאת : אייל בן שמחון
כך חזרה אשדוד להיות משפחה אחת גדולה וחמה
ממעמקי השפל, הניכור, הביקורתיות והציניות - תוך שבוע השתנה השיח הציבורי בעיר ואשדוד חזרה לחייך בערגה - מה בדיוק קרה?
גלידת טוקיו, אגדה של מקום מפגש ואגדה של גלידה
סוף שנות ה70 והשמונים- אלפים מתגודדים כדי לפגוש חברים במרכזון רובע ד' שהמוקד שלה הוא הגלדריה ביצור עצמי.
חיים נגר, הבעלים, העלה שאלה בקבוצת הנוסטלגיה - "אולי מישהו זוכר מי נפל מהגלרייה . ישר לתוך מקרר הגלידות???: ומסתבר שאייל בן שמחון, שהקים את קבוצת הנוסטלגיה, הוא הילד שנפל מהקומה השנייה הישר לתוך המקרר בזמן שההמונים ממתינים בתור...
פרשנות: בחירות 2018 - כיצד יוכרע הקרב על צביונה של אשדוד
האם תתפתח מלחמת תרבות בין חרדים לציונים לקראת בחירות 2018? האם החילונים יצאו הפעם מהבתים להצביע?
מדוע החרדים, שמהווים רק 17% מכלל האוכלוסייה הבוגרת באשדוד, מהווים 37% מהכוח הפוליטי בעיר? האם יקרעו המסורתיים בין השבת לבין הציונות? מה צפוי בבחירות 2018, ניתוח פוליטי - של אייל בן שמחון
דוכני הפלאפל הטובים באשדוד - אתם בחרתם, אנחנו יצאנו לשטח
שאלנו את האשדודים איזה פלאפל הכי טוב בעיר וקיבלנו מאות תשובות חד משמעיות....אז יצאנו אל דוכני הפלאפל שהכי אהבתם, התחלקנו ל 4 צוותים (כל צוות בחן 2 דוכנים):
אייל בן שמחון גייס את שף גיא פרץ, זוכה מדליות עולמיות בתחרות בישול (ביניהם פלאפל) והרסנו לו דיאטה של חודשיים. אל חן בוקר התלוותה שף אירית אדרי מאשדוד. את מרסל בן שמחון ליוותה האושיה החברתית, ואלופת המטבח הביתי, נטלי מור יוסף. אל עופר אשטוקר הצטרפה הבלוגרית האופה והיפה, רוזלין סיילס.
-
קבלו את מבחן הקציצה, את שאלת המיליון דולר - מי מהדוכנים הסכים למכור את המתכון? (רק אחד כזה והוא מוכן לתת בחינם!) מי לא מוכן לגלות את המתכון אפילו לאשתו? ועוד חוויות בכתבה עתירת קלוריות ונוסטלגיה
תחזית - מדוע מחירי הדיור כן ירדו משמעותית ב 3-5 השנים הבאות?
התקשורת והמומחים מטעם מזהירים שמחירי הדיור בישראל לא ירדו בשנים הבאות, אך להערכתי, המנומקת כאן, השוק הולך להתפוצץ בבת אחת בשנים הבאות כאשר כל תכניות המגירה (ויש המון כאלו) יתממשו יהפכו למציאות בשנת 2019-2021... וממחסור פושע של עשרות אלפי דירות חדשות, נחווה לפתע הצפה חסרת תקדים של דירות חדשות למכירה ובעקבותיהם ירידת מחירים משמעותית! תחזית מפורטת - מה יהיה במדינת ישראל ובאשדוד?! ולמה צחי אבו חושב אחרת מאייל בן שמחון בנושא זה?
עד נשמתו האחרונה - המלחמה הפרטית של יצחק בן שטרית, הסבא של בן וענונו שנהרג באסון הנגמ"ש בעזה
זמן קצר לאחר שידורה של תוכנית עובדה, על הקרב בשג'אעיה שבעזה,
אייל בן שמחון שוחח עם יצחק בן שטרית, הסב של בן וענונו ז"ל שנהרג באותו "אסון הנגמ"ש" במבצע צוק איתן. מאז מקדיש יצחק את חייו להנצחת נכדו ולמניעת המחדל הבא. "זאת השליחות שלי שאותה אבצע עד נשמתי האחרונה"
המלצה חזקה - הסדרה הישראלית פאודה
הסדרה "פאודה" (מדי ראשון ב-22:15 ב-yes Oh וב-yes VOD) היא סדרה ישראלית הטובה ביותר שנעשתה אי פעם בישראל!
אייל בן שמחון ממליץ בחום
האהבות הנכזבות שלי
הם היו בעיניי אבירי הצדק אך הם ניפצו לי את האמונה והביטחון בטיב כוונותיהם.
טור אישי - אייל בן שמחון
עשרות סוורים מאושרים רק ממחישים את מצבה המעוות של מדינת ישראל
עשרות משרות חדשות של סוורים בנמל אשדוד התפנו והפכו לחלומם של אלפים. כ-800 התמודדו במיונים כדי להתקבל לעבודה כשלאף אחד מהם אין קרבת משפחה לעובדים קיימים (בהכשר בית הדין). יצחק בלומנטל: "בשורה חשובה וטובה לכלכלה הישראלית ולסחר הימי."
אייל בן שמחון - הביקוש האדיר להיות סוור רק ממחיש את החוסר האדיר הקיים בעבודות עם משכורת שפויה. זאת תעודת עניות למשק הישראלי
האם תהיה הסלמה בקרוב? אייך היא קשורה למצבו של החמאס? דע את האוייב
חמאס נמצא כעת בנקודת שפל מהנמוכות שידע מאז עלייתו לשלטון: הוא ללא גב כלכלי מצרי, ללא יכולת להבריח אמצעי לחימה ותחמושת מסיני ועם אמרות ברורות מאוד של המשטר החדש במצרים המגדיר אותו כאויב. חמאס להערכתי הוא כ'חולה במחלה ממארת" ונמצא על זמן שאול. הסקרים בקרב תושבי הרצועה מראים כי החמאס נמצא בצלילה מתמדת.
קצינים בכירים בצה"ל מעריכים אמנם שהצדדים יתגוששו ביומיים הקרובים במתקפות הדדיות ושהשקט ביישובי עוטף עזה יחזור במהרה, אך מבהירים שישראל נערכת להסלמה.
פרשנות מאת: אייל בן שמחון
האם צפויה הסלמה שתגיע גם לאשדוד?
ברצועת עזה מדווחים כי חיל האוויר תקף מוצב של הזרוע הצבאית של חמאס במרכז הרצועה. אין נפגעים בתקיפה. סוללה של מערכת "כיפת ברזל" נפרשה באשדוד, כחלק מהיערכות צה"ל להידרדרות המצב הביטחוני מול ארגוני הטרור והחשש מירי רקטות נוסף מכיוון רצועת עזה. זאת לאחר שאתמול הוצבו משגרים של כיפת ברזל בבאר שבע ובשדרות. האם צפויה הסלמה שתגיע עד לאשדוד? פרשנות מאת - אייל בן שמחון
לאשדוד באהבה
אייל בן שמחון מקדיש את הטור האישי לאשדוד העיר האהובה לכבוד יום הולדתה ה57.
קבלו את מגזין סוף השבוע של אשדוד נט -
לכבוד סוף השבוע השקענו למענכם במגזין דיגיטלי יוקרתי שהולך ומשתבח משבוע לשבוע - כתבות צבע מרתקות, תרבות, מתכוני השף, סיכום אירועים, אסטרולוגיה, ספורט, הטור של אייל בן שמחון, כלכלה - כמה עולה לחיות באשדוד? פוליטיקה, בריאות ועוד - כנסו ותהנו
כיצד פגענו בול בניתוחים ובסקרים לפני הבחירות?!
אם לא נעשה זאת עכשיו, אז מתי? למעלה מ90% דיוק לאתר אשדוד נט בכל הסקרים, כ100% דיוק בפרשניות של אייל בן שמחון חודש לפני הבחירות!
רוצים לבדוק אותנו? בכייף - בגוף הכתבה
ימים אחרונים של ים
יום ראשון בבוקר הים בכוננות חורף, ממוצע גילאי המבקרים עומד על 70 פלוס, שבאים כל אחד בנפרד. לפתע הם נראו לי כמו נערים מבוישים בגיל העשרה שמאוד רוצים לפתוח בשיחה עם המין השני, שניהם מאוד מעוניינים אך אף אחד לא מעז לעשות את הצעד הראשון.
אייל בן שמחון ירד הבוקר אל הים כדי לומר שלום ומספר את סיפורו.
אשדוד יום שבת - סיפור של חוף הים
הדור החדש של הילדים נראה כמו ההוא מהפסל שמתפללים אליו מיליארד סינים. פגשתי את החנונים שבאו לעשות מסיבת רווקים...בלי בחורות (חשבו שהאשדודיות הן פיות טובות). אייך עוצרים את אלו שמלכלכים את הים והורסים את כל הכיף?!
אייל בן שמחון יצא לטיול של שבת בחוף ומביא לכם את סיפורו
אשדוד סיפורה של העיר בחג
בזמן צעידה מבית הכנסת לסעודת החג רואים את אשדוד כפי שלא רואים אותה בנסיעה. האוזן קולטת 5 שפות שונות על 2.5 קילומטר - אין עוד עיר בעולם שזה יכול לקרות בה...
במרכזון שוכב הומלס. 99% מהתושבים מבלים בחיק משפחתם, אבל ליבי עם האחוז שלא...
אשדוד בצעידה של ערב חג מעיניו של אייל בן שמחון
סיפורו של הים באשדוד
בוקר יום ראשון, הדגלים אדומים, דולפינים באו לבקר, הים מתחיל להירגע אבל מראהו עדין מטעה (בעוד ימים עד שבועיים תהיה תחושה של תאילנד באשדוד (בהתעלם ממחירי הארטיקים), המים חמימים ושעון החול אומר שהחופש הגדול מאיים להסתיים.
אייל בן שמחון מדווח מחוף הים של אשדוד עם פתיחת השבוע החדש - שבוע טוב אשדוד.
חוזרים לים!
עכשיו אפשר להצהיר רשמית - הים בידנו. דגלים אדומים בחופי אשדוד, המדוזות נעלמו לחלוטין, מזג האוויר שולח אותנו לים והמים חמימים ונעימים. נזירות, חרדיות, צעירים מתכוננים ליחידות קרביות, פנסיונרים מחזרים לעצמם את אור ועור הנעורים ועוד
יום רביעי בבוקר, אייל בן שמחון מביא לכם את סיפור הבוקר של הים באשדוד. לקרוא להפנים ולנשום לתוך הגוף והנשמה.
מדוע חזר הירי לאזור הדרום ומה צפוי בקרוב?
ירי הרקטות של הג'יהאד האסלאמי לעבר יישובי הדרום אמש, נובע מקרע רחב בתוך רצועת עזה עצמה ומאבקי שליטה. החמאס רוצה שקט ולשמור על קשריו עם קהיר. הג'יהאד ממומן ועושה דברה של איראן שרוצה להעלות את הלהבות ולשלוט בעזה. הפתרון לשאלת ההסלמה נמצא אצל הנשיא החדש באיראן.
פרשנות והערכות, מאת: אייל בן שמחון
נפרדים מאייל בן שמחון
הרבה נכתב על הפרידה של אייל בן שמחון מעיתון המגזין. אנחנו כאן בעיתון ערכנו לו ארוחת ערב כיד המלך עם קריוקי משובח ב"ללה" אירועים. ומעבר לזיופים בקריוקי, נאמרו מילות ברכה מכל עבר ושי צנוע הוקדש לאייל. החברים שתו אלכוהול עד אור הבוקר ואכלו כמו שצריך ולרגע שכחו כולם לשם מה התכנסנו. ושום מילה על דמעות...
עובדי המגזין אשדוד נפרדו מאייל בן שמחון במסיבה מרגשת
אייל בן שמחון, עורך עיתון המגזין אשדוד, סיים השבוע את עבודתו בעיתון המגזין. עובדי העיתון קיימו לכבודו מסיבת פרידה ב"ללה". היה מרגש
אייל בן שמחון פורש מהמגזין
אייל בן שמחון הפתיע השבוע ופרש מעיתון המגזין, הסיבה – להתמקד בפיתוח אשדוד נט, הקמת רשת מקומונים יומית באינטרנט ומתן יעוץ אסטרטגי שיווקי.
לאחר 9 שנים, היום זהו היום הראשון של אייל מחוץ למסגרת המגזין אותו הוא הקים.
אשדוד נט מפרסם את טור הפרדה של אייל כפי שעלה במגזין:
יוזמה: התארגנות קבוצתית בפייסבוק לקניית דירה והורדת המחיר
מיקי חובל (29) מאשדוד הקים רק לפני שבועיים קבוצה בפייסבוק, שכל מטרתה הוא ליצור קבוצות רכישה וכושר התמקחות מול הקבלנים והבנקים. מעל ל-140 חברים כבר הצטרפו להתארגנות... אפילו ראש העיר תומך. התארגנות קבוצתית לרכישת דירה נעשתה לראשונה בישראל אף היא באשדוד, בשנת 98 ע"י יוזמה של אייל בן שמחון. באמצעות יוזמה זו, רכשו מאות זוגות צעירים דירות בעשרות אחוזי הנחה. האם יצליחו היזמים החדשים לשחזר הצלחה זו?
אשדוד עיר ביום בחירות
השמש החמימה והחופש על חשבון המדינה, הזמינו את תושבי אשדוד לצאת מהבתים והם יצאו, מבלים ומצביעים כפי שלא הצביעו מזה עשרות שנים.
בסוכות עבדו שכירי חרב, אבל מעט פעילים. שכירי חרב אמרתי...? זו לא הגדרה נכונה לצעירים מנומנמים שתמורת 25 לשעה הצליחו לנתק אותם מהפייס בוק.
אם אתם כבר מחפשים מנצחים בבחירות אז יש מנצחים ובגדול - אלו הם בעלי העסקים הקטנים ובתי הקפה שמלאו את הקופות הרושמות כפי שלא מלאו מאז החגים.
אשדוד יצאה מהבית בלתה אך גם הצביעה באחוזים גבוהים.
אייל בן שמחון מתאר את האווירה בעיר.
צילומים:אורי קריספין
האם הבחירות יובילו להתחממות מכוונת?
על פי הערכתי, אנו צפויים להתחממות בגזרה מול עזה. נתניהו וברק יעדיפו שמערכת הבחירות תתנהל בצל איומים והתקפות של חיל האוויר, כי אם הנושא הכלכלי יעמוד על הפרק, נתניהו יפסיד את הבחירות וברק כלל לא יהיה רלוונטי.צפו למערכת בחירות בצבע אדום על הגב שלנו.
פרשנות מאת: אייל בן שמחון
מי יורה עלינו ולמה?!
הירי לעבר ישראל הן חלק מעימות מתמשך בין קבוצות קיצוניות בעזה לבין שלטון החמאס ברצועה. בעוד חמאס מנסה לשמור על השקט ברצועה כדי להבטיח את שרידות שלטונו, הקבוצות הללו, ממשיכות בניסיונות לשגר שוב ושוב טילים לעבר ישראל. האם ישראל תגיב? מי מלהיט את היצרים? ומה הסיכוי למתקפת טילים על אשדוד?
מאת: אייל בן שמחון
האם רביבו ואוחיון יחזרו לשתף פעולה?
אם הכול ילך לפי הספר, בעונה הקרובה יהיה לאשדוד קישור קטלני שיתבסס על משה אוחיון, דוד רביבו, אפה אמברוז, אמיר לביא והצעירים המוכשרים (האם גם ניר ביטון?). עם קישור ברמה הזאת מי צריך חלוצים (שאלו את מאמן ספרד).
פנטזיה: מאת אייל בן שמחון
תחנת משטרה בקריסה - כתבת תחקיר
ביזיון אחד גדול - רק כך אפשר לתאר את מה שקורה בימים אלה במשטרת אשדוד.
משטרת אשדוד ירדה לשיא השפל שלה מאז הקמתה, הגרעון העצום בן כ-700 מיליון ש"ח של משטרת ישראל, מביא את אותותיו באשדוד: בזמן שהפשע משתולל ברחובות - באשדוד החלו השוטרים לבצע תורנות ניקיונות במשרדים, בשירותים וגם בתאי האסירים, זאת כיוון שנגמר הכסף לשלם לקבלן הניקיון. בנוסף, שוטרים החלו להביא מביתם נייר טואלט וכוסות חד פעמיות, כי אין תקציב. בתחנת אשדוד קיים מחסור חמור בשוטרים, בניידות סיור ובילוש, והשוטרים קורעים תחת העומס.
בין לבין - הם צריכים לצאת ולתפוס את הפושעים ולהעניק בטחון לתושבי אשדוד.
בתקופה האחרונה מספר תושבים פנו לאתר אשדוד נט בזעקה שנעזור להם כי המשטרה לא עושה כן.
איפה הכבוד? איפה הביטחון, איפה השרות לאזרחים שמשלמים מיסים???
מאת: אייל בן שמחון ועופר אשטוקר
הצעיר והים
א' חי כבר שנה וחצי באוהלים ובחדרי שירות בבניינים. את הבחור הצעיר, נאה מאוד למראה ונעים הליכות, פגשתי במקרה עת צעדתי בחוף הים. כחודש וחצי הוא כבר גר בבדידות מזהירה באוהל סיירים על חוף הים - מבלי להתלונן, מבלי לבקש עזרה.
הוא היה במאהל המחאה בקיץ שעבר אבל המחאה התפזרה ועימה הצעירים לחיק משפחותיהם. א' נשאר חסר קורת גג וחסר מחאה. א', חייל קרבי לשעבר, חי את היום ומתנהג כתייר שנסע עם תרמיל לארץ רחוקה. מפעם לפעם הוא מוצא עבודה מזדמנת וחי עם המשכורת עד לעבודה הבאה. א' לא מבקש שיושיטו לו יד – אני כן, כדי להזכיר לו ולכולנו שלא אלמן ישראל, כי למרות שנורא חם... קר שם בחוץ
-
מאת: אייל בן שמחון
המלצת השבוע שלי - מחוברים לחיים
מאת: אייל בן שמחון/
-
סיפור קסום ומרגש, עשוי נפלא, המבוסס על סיפור אמיתי של עשיר משותק, אריסטוקרט שלא מצליח לראות שוב את האור בחייו, אולם כל זה עומד להתהפך כאשר אסיר משוחרר מגיע להיות המטפל שלו.
המטפל החדש הוא חסר טקט ומשעשע. הוא השחור היחיד באחוזה המרשימה, וגם היחיד שמתנהג בחופשיות. העשיר מתמוגג מחספוסו, בורותו וחוסר המעצורים של מטפלו שמצידו נהנה מבגרותו של העשיר.
בין השניים נרקמת ידידות בה כל אחד מלמד את השני על החיים.
מה יש באתר אשדוד נט ומה חסר?
האתר "אשדוד נט" מעוניין לשפר ולשדרג את השרות לתושבים כל הזמן.
נכון להיום האתר מעניק לתושבים:
חדשות יום יומיות (במגוון רחב של נושאים)- אנו משתדלים שיהיו הכי מעודכנות שרק אפשר.
ייחודי ל"אשדוד נט" - פלטפורמות של רכילות ולילה, אלבומי תמונות מחיי העיר, מידע על כל פעילות התרבות באשדוד, ספורט, נוער.
פיתחנו לרשותכם את הלוח הגדול, המגוון והידידותי ביותר הקיים על אשדוד והסביבה (דירות למכירה והשכרה, רכבים ומוצרי יד שנייה למכירה וכן שיתוף פעולה עם ollgobs בנושא חיפוש עבודה).
הוספנו פלטפורמה של סרטים באשדוד הכוללים מידע על הסרט, פרומו וזמני הקרנה.
את הפלטפורמה של "מאיפה?" המספר מי לובש מה ומאיפה הם קנו.
"באשדוד נט" מתפרסמים בלוגים של הרב ישעיהו פינטו, אייל בן שמחון ואורחים.
באשדוד נט תוכלו למצוא את מפת העיר אשדוד, זמני הדלקת נרות באשדוד, מזג האוויר ועוד.
סקרים, אסטרולוגיה וכתבות לנוער.
חדש באשדוד נט - מכתבים למערכת - כתבו לנו מה מדגדג לכם בבטן או מה שנראה כחשוב לפרסום ואנו נפרסם לציבור.
האתר אשדוד נט שמגיע היום לרוב בתי האב באשדוד, מעוניין להמשיך לשפר ולהשתפר -
האם יש עוד נושאים שלדעתכם חשוב שיעלו באתר?
כתבו לנו כאן או שלחו במייל האדום כדי שנוכל להעניק לכם ולכל תושבי העיר את האתר המקומי המושלם.
בתודה - צוות אשדוד נט
מי מרוויח כמה ולמה?!
השבוע רעשה התקשורת לאחר שפורסמה טבלת השכר של העובדים בחברות הממשלתיות. מסתבר שעובדי נמל אשדוד נמצאים במקום הראשון עם רמת שכר של 39 אלף ₪ עלות שכר בחודש (כ-19 אלף נטו). במקום החמישי - עובדי חברת חשמל עם עלות שכר של 28,700 ₪ בחודש (כ-14 אלף נטו). אז למה במקום להתעצבן כמו כולם? אני דווקא מבסוט!
התקשורת יוצאת מגדרה כדי לתקוף את השכירים שמרוויחים יפה, אבל נעלמת כאשר מסתבר ש-30% מתושבי המדינה חיים בעוני ו/או תחת סיכון ממשי לעוני.
המגזין אשדוד מביא לכם את הנתונים, ת'כלס – כמה משפחה צריכה באמת להרוויח בנטו, כדי לחיות בשפיות במדינת ישראל? מי מרוויח כמה ולמה ו...
אגב, כמה עולה תחזוקת ביתו של ראש הממשלה (לבעלי לב חלש, נשים בהריון וחולי סכרת לא מומלץ לקרוא!)?
מאת: אייל בן שמחון
לבנות את החזון הציוני מחדש
כיצד הפכה המדינה יוצאת הדופן, המובילה הגלובלית, הנס הכלכלי והפוליטי בכל קנה מידה, למקום מדשדש, נטול חלומות מסעירים? איך הפכנו בשנים האחרונות ל“עוד מדינה“ שעסוקה בבעיותיה הפנימיות, למדינה ששכחה כיצד להצית את דמיון תושביה ולהבעיר בו חלומות? "הציונות היא אידיאל אין סופי, ארץ ישראל לא תחדל מלהיות אידיאל. כי בציונות, כלולה גם השאיפה לשלמות מוסרית ורוחנית", אמר הרצל. 115 שנה לאחר מכן, מדינת ישראל מתקיימת ללא אידיאל, ללא שאיפה לשלמות מוסרית ורוחנית, ללא חזון חברתי/ כלכלי/ ציוני כשהיא כבר ממש לא אור לגויים.
חג העצמאות 2012 הוא הזדמנות לנסות להגדיר משימות שיחזירו את יעדנו כאור לגויים ואת השאיפה להקמת בית בארץ ישראל.
אייל בן שמחון ממליץ להתחיל עם 2 משימות ציוניות ראשונות במעלה, המבוססות על חזונם של הרצל ודוד בן גוריון
יובל דיין הגיבורה הגדולה שלי
הנערה המקסימה ששבתה את לב כולנו, אומרת באומץ נדיר את מה שאף אחד לא העיז לאמור לפניה - "לא" למנגנון הריאליטי המשומן, לא לזרקורים המסנוורים, לא לתעשיית השואו ביזניס וכן לאמת הפנימית שלה.
באומץ נדיר היא החליטה לסרב להיות כלי משחק בהצגה של כולנו.
אייל בן שמחון מתאר - אייך בתוך כל הטירוף וההמולה קמה נערה טהורה וזועקת לנו - "המלך הוא ערום!"
אשדוד - יומן מלחמה
אייל בן שמחון מתעד את ארבעת ימי הלוחמה באשדוד מנקודת מבטו.
כמי שבמשך 4 ימים רצופים 24 שעות ביממה הוא היה מחובר באמצעות אתר האינטרנט אשדוד נט ואתר הפייס בוק אל עשרות אלפי תושבים בעיר, הוא מביא תיעוד מלא, שלב אחרי שלב , אזעקה אחר אזעקה את מה שהתחולל בעיר אשדוד מיום שישי ועד להודעה על הפסקת האש.
האיש הנכון במקום הלא נכון
אילן גילאון מאשדוד העמיד את עצמו לבחירות על רשות מפלגת מרץ.
לערס האשכנזי מאשדוד, לא היה כל סיכוי מראש מול הבוחרים האליטיסטים שלה.
האיש שנתפס בעיניי כלוחם חברתי מהסוג שחלף מהעולם הפוליטי, כבעל תפיסות חברתיות עמוקות וחשובות, כפה לחלשים, בנה את עצמו במפלגה שהיא מהיותר שנואות על הציבור - במיוחד כשהיא בראשותה של העותרת הסדרתית נגד צה"ל, זהבה גלאון. בזמן שהדי המחאה החברתית (איתה מזוהה גילאון לחלוטין) עדיין מהדהדים, בחרו חברי מרץ להניף דגל נגד הכיבוש. הדינוזאור הסוציאלי האחרון בממלכת זהבה.
/ מאת: אייל בן שמחון
קבוצה שיש לה עיר, אבל אין לה מדינה
התקשורת וההתאחדות לא רוצות בהצלחה של אשדוד וק"ש. האינטרס של הרייטינג הוא שהגדולות יצליחו. 0:0 אחד הפך את ילדי אשדוד לאויבי הכדורגל הישראלי /מאת: אייל בן שמחון
על משק כנפי ההיסטוריה
שבוע עם מאהל המחאה אייל בן שמחון ליווה במשך השבוע את החבר'ה הצעירים במאהל המחאה באשדוד. החל מהרגע שהם התייצבו להקים 4-5 אוהלים בדרך אל הלא נודע ועד לרגע בו יוצאו תושבי העיר למחאה הגדולה בת כ2000 מפגינים.
מי הם דיירי המחאה שבלי לדעת אפילו, הם נשאים בימים אלו על משק כנפי ההיסטוריה של מדינת ישראל? מדוע בתקופה היסטורית זו, עדין תושבי אשדוד באים בהמוניהם להיות חלק מהמאבק שעוד ידובר ויסופר לילדים ולנכדים שלנו.
המהפכה החברתית כבר כאן! איפה אתם?
דור שלם דורש דירה. דור מקובע מונע ממנו אותה
הצעירים ברחבי הארץ מפגינים כנגד מחירי הדירות והשכירויות המטורפים. באשדוד המחאה ממשיכה והיום יתקיים כנס מיוחד ב 19:00, בו יציגו המוחים את מטרות המאבק. ההבדל בין אשדוד לתל אביב, הוא שאצלנו אפשר לפתור את המצוקה כבר מחר בבוקר, אם רק נבחרי הציבור ירצו! הפתרונות קיימים, צריכים רק לקבל החלטות: מהו מצב שוק הדירות נכון לעכשיו? אלפי דירות חדשות יצאו בחודשים הקרובים לשיווק. אממה? מדובר בדירות יוקרה בנות 160-220 מטרים שישווקו ב1.8 -2.5 מיליון ₪ כל אחת. כלומר, יהיו המון דירות למכירה רק לא לקהל היעד הנכון. אייל בן שמחון מעלה בפניכם הצעה - כיצד מנצלים את המומנטום ויוצרים עבור בניה של העיר ועבור הוריהם המודאגים, פתרונות דיור תוך מספר חודשים?! זהו רק הפתרון לטווח המידי, ישנם גם פתרונות לטווח הבינוני. האם ראש העיר ירים את הכפפה?
ג'קי מנחם נפצע בוילה של ג'קי
ג'קי מנחם בא בשבת לבקר בוילה של ג'קי בן זקן באשדוד ולאחר הצחוקים, החבר'ה החליטו לשחק כדורגל בשיטת - 2 נגד 2.
החברה שחקו בהתלהבות כה גדולה עד כי תוך כמה דקות היו שלושה פצועים על המגרש: גקי מנחם פרק את הכתף, תום בן זקן את הבוהן ואייל בן שמחון שבר את האצבע ברגל. תוך כמה דקות הוזעק האורטופד של מ.ס אשדוד והחזיר את הכתף של גקי למקומה.
ג'קי חזר הבייתה בשלום, השאר חזרו בצליעה.
פקקים ועמוס בכול מקום - מומלץ להשאר באשדוד
מאת: אייל בן שמחון
מה צפוי אך לא מספרים לנו - בנושא הבטחוני ?
עיר אשדוד תשוב לפעילות שגרתית, כך הוחלט השבוע.
באופן רשמי הודיעו כי סבב הסלמה הסתיים אבל בצה"ל מודים כי מדובר רק בדחייה של עימות נרחב ברצועת עזה.
מדוע עוד לפני העימות הגדול והבלתי נמנע, צפויים לנו לא מעט סבבים קטנים ומעצבנים?
למה החמאס מעוניין ברגיעה, אבל רק לעכשיו? ומדוע למרות רצונו הטילים ימשיכו לפול?
האם ישראל הולכת לקראת מלחמה כוללת? מה הסיכוי שמלחמה זו לא תפרוץ ואם דווקא כן, מתי?
כל מה שחשוב, בעיקר לתושבי אשדוד והסביבה, לדעת אבל לא מעיזים לספר לנו, בפרשנות של אייל בן שמחון.
ה
זהירות! האשדודים לא פראיירים!
מאת: אייל בן שמחון
הרומן שלי עם הגשם
מאת: אייל בן שמחון
בוקר טוב לך גשם! באמת תודה שנזכרת לבוא... חוני המעגל כבר הפך לרובינזון קרוזו מרוב המתנה.
עד שבאו המטוסים עם המים, שיחקת אותה קשה להשגה...
אל תשאל איזה בלגן היה פה בגלל שלא באת...
מה, מה אתה אומר שאתה לא אשם, זה רק אתה!
על סדר היום הציבורי: האם אשדוד חוזרת לתקופה של "עופרת יצוקה?"
פרשנות, מאת: אייל בן שמחון.
סביר להניח שטיל אל אשדוד יהווה עליית מדרגה חמורה שתאלץ את צה"ל לצאת למבצע נרחב בעזה ואת זאת אנשי החאמס לא היו רוצים בשלב זה. הם כבר הרגישו את נחת זרועו של צה"ל שהעמיד אותם בפוזיציה משפילה, תוך שהם מתחפרים ומתחבאים מאחורי משפחות וילדים.
סכנה ממשית תהיה במידה ובמצריים יעלה שלטון פרו חאמס עם אוריינטציה מוסלמית דתית, בלבנון יתחזק משמעותית החיזבאלה והאיראנים ירגישו מספיק בטוחים וחזקים כדי להתעמת מול ארה"ב.
נכון להיום האיראניים מאוד רוצים להבעיר את האזור, אך עושים זאת באמצעות העברת נשק מתקדם בסתר ולא מעיזים לצאת בפרונט מחשש לתגובת המערב.
רק במקרה כזה אנשי החמאס ינסו ליצור פרובוקציות כדי להלהיט את היצרים ולהבעיר את האזור תוך אמונה שהם יזכו לגיבוי מצפון ומדרום ובכך יגרמו נזק אדיר לישראל מחד ומאידך יחזקו את מעמדם ברחוב הפלסטיני.
אם לא תהיה אלטרנטיבה אמיתית של הסכם שלום נרחב, ימצאו עצמם אנשי החאמס זוכים לרוח גבית גם מכיוון אזור יהודה ושומרון לקראת מערכת הבחירות.
סביר להניח שהפלסטינאים ביהודה ושומרון אשר זוכים לעדנה כלכלית יחסית, לא ירצו לחזור לאחור ולחיות כאחיהם בעזה, אלא אם הם יאמינו שהמזרח התיכון הנמצא לקראת מהפכה עממית כוללת, יהיה לצידם.
סביר להניח שמעת לעת נמשיך להיבהל מאזעקות במהלך השנה הקרובה, סביר להניח שבתקופה זו לא תהיה הסלמה.
סייג לפרשנות זו הנה במידה וטיל שישלח, באופן פיראטי ע"י אחד מהארגונים הרבים הפעילים בעזה, יפגע חלילה בנפש. במקרה כזה יוצר לחץ ציבורי ופוליטי גדול לפעולה נרחבת ומידית.
צה"ל יגיב בעוצמה ובעזה יהיו חייבים להגיב בעוצמה מקסימאלית כדי לשפר את מעמדם בהסכם הפסקת אש.
במקרה כזה יהיו לנו כשבוע עד שבועיים "חוויות" שיזכירו את ימי עופרת יצוקה.
הבלוג של אייל בן שמחון
אייל בן שמחון על חצי גמר גביע המדינה בכדורגל
אייל בן שמחון על חג חופשת הפסח - תסעדו ותסעדו?
אייל בן שמחון על חג חופשת הפסח - תסעדו ותסעדו?
אייל בן שמחון - כיצד עושים חד גדיא לכלכלה?
אייל בן שמחון - כיצד עושים חד גדיא לכלכלה?
אייל בן שמחון לזכרו של יהודה בן הרוש:אם נתנהג כאילו אין מחר, נרוויח את חיי הנצח
לצאת מהקופסא - מאת אייל בן שמחון
לצאת מהקופסא - מאת אייל בן שמחון
הבן שלי נהיה חייל!
שפוט של הדאווין
מתוך הטורים של אייל בן שמחון במגזין אשדוד
קשרים של אשדודי
אייל בן שמחון טורים נבחרים
שפוט של הדאווין
מתוך הטורים של אייל בן שמחון במגזין אשדוד
קשרים של אשדודי
אייל בן שמחון טורים נבחרים
אשדוד נט מפרסם 12 טורים אישיים שנכתבו ע"י אייל בן שמחון במגזין אשדוד בשנים האחרונות
12 הטורים שהתפרסמו במגזין אשדוד ואשר נבחרו ע"י הקוראים עולים בזאת באתר אשדוד נט.
מידי שבוע יעלו טורים חדשים האקטואלים לכל זמן ולכל תקופה
קשרים של אשדודי
אייל בן שמחון
אשדוד נט מפרסם 12 טורים אישיים שנכתבו ע"י אייל בן שמחון במגזין בשנים האחרונות
12 הטורים שנבחרו ע"י הקוראים עולים בזאת ומידי שבוע יעלו טורים חדשים האקטואלים לכל זמן ולכל תקופה
אשדוד נט מפרסם 12 טורים אישיים שנכתבו ע"י אייל בן שמחון במגזין בשנים האחרונות
12 הטורים שנבחרו ע"י הקוראים עולים בזאת ומידי שבוע יעלו טורים חדשים האקטואלים לכל זמן ולכל תקופה
אשדוד נט מפרסם 12 טורים אישיים שנכתבו ע"י אייל בן שמחון במגזין בשנים
1
