01.08.24 / 09:06
הבעיה הגדולה בהצבת השחקנים של אלי לוי, שהוא לא מתאים אותם זה לצד זה. כמו שכל צבע, בפני עצמו הוא יפה, אך הופך למכוער אם שמים לידו צבע לא מתאים, כך שחקן טוב ככל שיהיה, לא יכול לבוא לידי ביטוי, אם לא שמים לידו שחקנים משלימים.
הרכב של קבוצת כדורגל – כשמו כן הוא – הרכב של קבוצה ולא בליל של שחקנים עם כישורים אישיים.
גאונות של מאמן, היא לבנות את הפאזל המושלם שיוצר הרכב שעובד כמו מכונה, כשכל מרכיב בה משלים את האחר ובעל תפקיד עצמאי משל עצמו. במכונה אין בורג מיותר ואם חסר בורג אז היא לא עובדת טוב ולעיתים גם קורסת.
לפני שלאשדוד חסרים שחקנים, חסרה לה אסטרטגיית משחק. ומשום מה, היא חזרה לשחק עם אותה האסטרטגיה שהובילה אותנו למקום האחרון בעונה שעברה - "Houston, we have a problem"
ומהתיאוריה והמילים של שבת - להלכה למעשה - זוכרים בעונה שעברה את ה5:0 שקיבלנו מול מכבי חיפה כבר במחצית הראשונה? המבנה של ההרכב, בעיקר בקישור וההתקפה, היה פחות או יותר זהה למבנה שאלי לוי פתח איתו מול הפועל ירושלים ומכבי נתניה.
שני קשרי אמצע שמטבעם שחקנים התקפיים ובטח לא גרזינים (שלו הרוש ושלומי אזולאי) והשאר שחקו בכנפיים או בהתקפה (כנעאן, לוי בואטקה הנטי). בכך שחקני חיפה, בקלות רבה, הגיעו שוב ושוב ושוב וכל כמה שניות לרחבת אשדוד כששחקניה מדלגים בפסים פשוטים ומדויקים ובמהלכים קצרים על 6 שחקני הקישור וההתקפה של אשדוד ומוצאים עצמם שוב ושוב אל מול 4 שחקני הגנה אובדי עצות של אשדוד (או יותר מדויק לומר - מול - 2, 3 שחקני אשדוד במרכז הרחבה).
כמובן שזה היה עניין של זמן מתי וכמה שערים תספוג אשדוד והיא ספגה 5 כבר במחצית הראשונה.
ההתעללות הסתיימה רק לאחר החילופים שעשה אלי לוי באמצע המגרש – כאשר נכנסו לקישור - מרטין אנדזי, מוצ'ה ושחף , 3 קשרים שמהווים קו הגנה ראשון, לפני שהיריבות מתקרבות לרחבה. ללא החילופים האלו, זה יכול היה להיגמר גם ב 10:0 . אשדוד גם עם 10 שחקנים (לאחר שספגה אדום) שמרה על שער נקי במחצית השנייה.
מאותו המשחק, היה נראה שבאשדוד חל שינוי ובכל משחק עלו להרכב גרזניים באמצע - מרטין אנדזי, מוצ'ה, שחף, סבן ואשדוד החלה במסע ההיחלצות שלה מהתהום.
והנה נפתחה עונה חדשה (מזל שזה רק גביע הטוטו) , עם תקוות חדשות אבל עם אותה קונספציה ישנה - נגד הפועל ירושלים, שוב חוזר הניגון - מבנה רך באמצע הקישור ואשדוד מקבלת רביעייה בבית..... טוב מכאן היה ברור שהמאמן או לפחות היועצים שלו, יתעוררו על עצמם.... אבל לא.... גם מול מכבי נתניה נשמרת אותה הקונספציה שמסרבת לקרוס, האסימון לא נופל – אותו מבנה של - שלו הרוש באמצע ועודף שחקני כנף טבעיים בקישור ובהתקפה וכשאין אמצע חזק, זה שוב נגמר ב5:0 .
הבעיה היא לא שלו הרוש, שהוא שחקן מצוין כשלעצמו, עם יכולת אישית גבוהה במשחק ההתקפי, הבעיה היא - שלא צריך להציב אותו באמצע המגרש ומאחור, כמי שאמור להיות החומה הראשונה לפני קו ההגנה ובטח ובטח ככשהוא שחקן שחושב התקפה ובטח ובטח שנמנעים להציב לצידו עוד 2 קשרים היפר אקטיביים, תומכים שיסייעו למנוע ככל האפשר מהיריבות להגיע למרכז רחבת אשדוד, או לחפות עליו כשהוא עולה וכשהכדור אצל היריבה, יסייעו להאט את הגעתם לרחבת אשדוד, בזמן ששחקני ההתקפה והכנפיים של אשדוד, נמצאים עדין בקדמת המגרש.
לכך התכוון המשורר כשדיבר על הפקרות. את זה הבינו הצבאות עוד בעת העתיקה - שללא קו ראשון, האויב מגיע מהר ובקלות עם כל כוחו אל החומה האחרונה... וברגע זה..... "יוסטון, יש לנו בעיה" ("Houston, we have a problem").
רק אחרי שנבין שכל המשחק מתחיל מהעוצמה באמצע, אפשר להתחיל לנדבר על ההגנה:
כולם, ללא יוצא מן הכלל מבינים שצריך להביא בלמים ושאין בנמצא בלמים ישראלים טובים - אבל מה לא הבנתם שנתתם עוד ועוד ועוד הזדמנות לבלם הנבחן, אלכס אמקה?? כול מי שהיה במחנה האימונים הבין מיד שאין לו יסודות של כדורגלן לליגת העל! אבל בכל זאת בחרו לתת לו צאנס נוסף.... אז במשחק גביע הטוטו, מול הפועל ירושלים, הוא הציג משחק מביך ושמעתי אישית מאלון חזן ומג'קי בן זקן שאמרו – "אין לו מושג"....אז איך זה שהוא שוב פותח מול מכבי נתניה?
נכון שהוא נראה חיצונית מרשים, אבל לא עסקינן בצילומים לקטלוג, אלא במשחק כדורגל.
לא זו בלבד, לידו עומרי בן הרוש (שחקן טוב וטוב שהוא איתנו) אבל תפקידו של מאמן הוא לא רק לשים שחקנים טובים בהרכב, אלא להתאים ביניהם – ליד בלם כמו בן הרוש צריך בלם הרבה יותר אגרסיבי הרבה יותר מהיר, או לכל הפחות קשר שיודע להפוך בשעת הצורך כבלם שלישי תומך.
כשמשחקים עם 2 מגינים תוקפים וגם 2 שחקני כנפיים ו2 שחקני קישור התקפיים מטבעם ו2 שחקני התקפה, נשארים עם 2 בלמים שיהפכו לאומללים, טובים ככל שיהיו.
אז לפני עוד לפני שמדברים על רכש – בואו נתחיל במבנה – באסטרטגית המשחק של מ.ס אשדדוד 2024/5.
קודם בונים אסטרטגיית משחק ורק לאחר מכן מצוותים את השחקנים.
שיהיה לנו בהצלחה