רנ"ג ג'רי מבסיס חיל הים באשדוד פורש מהצבא ומסכם את התקופה
24.09.14 / 10:16
אחרי 27 שנים במגוון תפקידים בחיל הים, רס"ר המפקדה והאוזן הקשבת של עשרות חיילים, קצינים ונגדים, רנ"ג ג'רי טבח מאשדוד, מסכם את שירותו בצה"ל. "הבת שלי עומדת בפני גיוס, לא פשוט לעזוב משהו שעשיתי כמעט כל החיים", מספר ג'רי שעכשיו יתפנה לתחביב הדייג שלו בחופי אשדוד
אחרי 27 שנות שירות, רנ"ג ג'רי טבח עתיד לסיים את שירותו בצה"ל בעוד כשבועיים, ובכך יסכם את תרומתו לחיל הים במגוון תפקידים. בכולם רנ"ג טבח הותיר את חותמו על חיילים וקצינים רבים לאורך השנים. במשרד קטן ומואר, מתאם רנ"ג טבח בין אירועים, טקסים, ימי עיון, ביקורים ועוד, ובעיקר, משמשת דלת משרדו כדלת פתוחה עבור כל אלו שחפצים באוזן קשבת.
הוא התחיל את שירותו הצבאי בחיל הים בשנת 1988 כחשמלאי. לאחר שירות בן 8 שנים, שירת כמנהל מערכות חשמל בפלגה הטכנית בבסיס אשדוד. בשנת 1998 עבר קורס נגדי משמעת, ושינה את מסלול שירותו לתחום זה, בו שירת במספר תפקידים: רס"ר הפלגה הטכנית, רס"ר פלגת תחזוקה, רס"ר פלגת הביטחון השוטף 916 וב11 השנים האחרונות רס"ר המפקדה.
עבור ג'רי, שירות בחיל הים היה עניין כמעט ברור מאליו. כבוגר תיכון ימי באשדוד, שם הוא מתגורר עד היום וחובב ים מושבע, היה לו ברור שימצא את דרכו בספינה ובמזח. "זו לא הייתה 'יד הגורל' – כיוונתי לזה, זה היה מה שנקרא 'מכתוב'. כבר בזמן לימודיי ידעתי שלשם אני מכוון", אומר.
כיום ג'רי נשוי ואב לשלושה, בתו הבכורה עומדת בשנה הקרובה בפני גיוס – וג'רי מבחינתו, יודע לאן הוא מכוון. " השאיפה שלי לשירות הצבאי של ילדיי הוא כמובן חיל הים, אבל הילדים יחליטו לעצמם, אני אהיה שלם עם כל החלטה שהם יקחו. תפקידי הוא לנסות להכווין אותם, לתת להם אצבע מדריכה, אבל לא יותר". לאורך השנים, ג'רי מעיד כי ילדיו היו חלק בלתי נפרד מהשירות – בין אם בהפלגות משפחות, בביקורים בבסיס אשדוד ועוד.
מה האתגרים שלך בתפקידך הנוכחי והאחרון?
"האתגרים שלי בראש ובראשונה הם חיילי היחידה, לחנך אותם, ולא בפן של מתמטיקה וספרות אלא 'חינוך של החיים', כמו שאני קורא לזה, בין אם זה כללי התנהגות, צורת דיבור וכדומה. אנשים מגיעים לפה מכל קשת החברה במדינת ישראל וצריך לפצח את האגוז הקשיח הזה. כמובן, שגרת היחידה גם היא אתגר, זו יחידה גדולה מאוד המונה אלפי חיילים, נגדים וקצינים אשר בראשם עומדים הבכירים, ראשי המספנים וכמובן מפקד חיל הים".
אחד הפרויקטים אשר הנהיג ג'רי במהלך שירותו הוא אימוץ ניצולי שואה בטקסי יום השואה השנתיים. מלבד זה, לטקסי זיכרון מקום מיוחד בליבו של ג'רי, ובטקס הזיכרון המסורתי בגן אלישע שבאשדוד מדי שנה אף ילדיו מכבדים אותו בנוכחותם.
הוא מגדיר את עצמו כמעין פסיכולוג – הוא יושב יום יום מול חיילים וחיילות ושומע בעיות לאו דווקא בנושא הצבא אלא גם בנושאים אישיים ומשתדל לתת עצות מניסיונו הרב. בזה, הוא חושב שהוא עושה את הייעוד הגדול ביותר שלו מול חיילי היחידה. מלבד החיילים עליהם מפקד ג'רי באופן ישיר, הפך הרס"ר ל'אב' של המפקדה. "הדלת שלי פתוחה לכל בעיה כזו או אחרת, בייחוד בתקופות חגים כמו זו, מתחילות להתעורר בעיות של חיילים שאין להם היכן או איך לחגוג את החג ויש צורך לצוות או לספח אותם למשפחות. אני מתמרן בין משימות היחידה לבין צרכי הפרט. אני תמיד פועל בכיוון של להשתדל ולעזור", הוא מספר.
"הרס"ר זו הדמות שכולם אוהבים לשנוא", הוא צוחק. "אבל לאורך התקופה האחרונה, כששומעים שאני משתחרר, נכנסים אלי למשרד ואומרים לי 'הרס"ר, תחסר לנו'. זה מאוד מפתיע אותי בתחילה, האינטראקציה שלי עם אנשים בסופו של דבר עסקה ב'תעשה ואל תעשה', אבל אני מבין שזה בזכות התרומה שלי, שהייתה מעבר".
בעוד כשבועיים עתיד לסיים ג'רי את שירותו, במהלכו לקח חלק באירועים רבים שאירעו בחיל, ועיצבו את שירותו הצבאי. "כל יום פה הוא יום חדש מלא אתגרים ומשימות, יש פה רוח רעננה ליושבי הבניין", הוא מסכם.
קשה לך לעזוב?
"כן, התחלתי להרגיש את זה בחודשיים-שלושה האחרונים. אני מסתכל בכל יום על נקודה אחרת בבניין ואומר לעצמי "את המקום הזה כנראה כבר לא אראה עוד מעט", אני מתרגש בכל פעם מחדש שאני נכנס למשרד שלי".