אושרה להפקדה תוכנית הפינוי בינוי הענקית עם 832 דירות חדשות ברובע ו׳ באשדוד
הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית ההתחדשות במתחם בני ברית-ציזלינג, במסגרתה ייהרסו 192 דירות ישנות ובמקומן יוקמו שמונה בניינים חדשים, בהם חמישה מגדלים בני 29 קומות. הפרויקט צפוי לשנות משמעותית את חזות שדרות בני ברית - אחד מצירי הכניסה והיציאה המרכזיים של אשדוד
הוועדה המחוזית דרום לתכנון ולבנייה אישרה להפקדה את אחת מתוכניות ההתחדשות העירונית המשמעותיות ביותר שמקודמות כיום באשדוד – מתחם בני ברית-ציזלינג ברובע ו׳. מדובר בפרויקט רחב היקף שיכלול הקמת 832 יחידות דיור חדשות במקום 192 דירות ישנות, לצד שטחי מסחר, מוסדות ציבור ושדרוג משמעותי של המרחב העירוני.
התוכנית, שמקודמת על ידי עיריית אשדוד וחברת שוהם צמרות אשדוד, משתרעת על פני כ-17.5 דונם לאורך שדרות בני ברית - אחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר והכניסה המערבית לאשדוד. מעבר להגדלת היצע הדיור, היא צפויה לשנות באופן דרמטי את קו הרקיע ואת חזות אחד הרחובות הבולטים בעיר.
במסגרת הפרויקט ייהרסו המבנים הטוריים שנבנו בשנות ה-50, ובמקומם יוקמו שמונה בניינים חדשים - חמישה מגדלים בני 29 קומות ושלושה בניינים בני 8 קומות. בנוסף יוקמו כ-2,700 מ״ר של שטחי מסחר.
בהחלטתה ציינה הוועדה כי מדובר בתכנון ראוי התורם לחידוש המרקם העירוני, לייעול השימוש בקרקע ולחיזוק הקישוריות בין חלקי העיר.
״התכנית מציעה חידוש מקטע מהדופן המערבית של הרובע ושני חיבורים חדשים של הרובע לשדרות בני ברית, כך שהתכנון מציע חיזוק של הרשת העירונית ומעודד הליכתיות תוך הגברת הפעילות והחיות במרחב העירוני”, נכתב בהחלטת הוועדה.
עוד הדגישה הוועדה כי ברובע ו׳ קיים מחסור משמעותי בשטחי ציבור. בהתאם לכך, התוכנית כוללת שטח ציבורי שיאפשר הקמת בית ספר בן 12 כיתות, מהלך שנועד לתת מענה לצורכי האוכלוסייה הצפויה ולהמשיך את תנופת ההתחדשות ברובע.
התוכנית כוללת גם תמהיל דירות מגוון, במטרה לתת מענה לאוכלוסיות שונות. שטח הדירה הממוצע יעמוד על כ-92 מ״ר, כאשר 40% מהדירות יהיו דירות קטנות: 20% עד 55 מ״ר ו-20% נוספות בשטח של 56–80 מ”״ר. בנוסף, תתאפשר הקמת דיוריות בשטח של עד 25 מ״ר בדירות הגדולות מ-100 מ”ר.
על פי דוח השמאי שנערך בהתאם לתקן 21.1, היקף התקבולים הצפוי בפרויקט מוערך בכ-1.23 מיליארד שקל, בעוד שהוצאות הפרויקט נאמדות בכ-1.08 מיליארד שקל. הרווח היזמי הצפוי עומד על כ-152 מיליון שקל – שיעור של 14.1%.
את התוכנית ערך משרד רוזיו אדריכלים, בראשות האדריכל מיכאל רוזיו.
אם התוכנית תושלם ותצא לדרך, צפוי המתחם החדש להפוך לאחד ממיזמי ההתחדשות הבולטים בעיר, ולשנות לא רק את פני רובע ו’, אלא גם את מראה הכניסה המרכזית לאשדוד לאורך שדרות בני ברית.
