לבנת בן חמו- מאשדוד אל הרדיו אל פסטיבל אשדודהשירה
06.11.16 / 09:51
בקרוב יתקיים בעיר אשדוד פסטיבל חדש בשם אשדודהשירה. לבנת בן חמו (27) מאשדוד, שדרנית גל"צ וגלגל"צ המצליחה, תנחה במהלכו שני ערבים מיוחדים ותארח את האמנים עידן עמדי ודיקלה בכיתות אמן. כבר אומרים עליה שהיא יואב קוטנר הבא(ה) ומבטיחים לה עתיד מזהיר בעולם התקשורת. בואו להכיר אותה קצת לפני הפסטיבל
לבנת בן חמו נולדה וגדלה באשדוד, למדה בבית הספר חזון יעקב ובאולפנה, לאחר מכן החלה בשירות צבאי סטנדרטי בגלגל"צ/ גל"צ, מיד לאחר השחרור ו"טקס" גזירת החוגר חזרה לשדר כעובדת. היא אוהבת וחיה רדיו ושמחה שהיה צורך במערכת שהשתלב עם האהבה שלה לתחום.
בין הקריירה שהיא בונה בתחום התקשורת היא מרבה להגיע לעיר לבקר את משפחתה וחבריה וכבר הנחתה לא אחת אירועים תרבותיים בעיר כמו את טקס פרס "תור הזהב" במסגרת הפסטיבל האחרון שהתקיים בעיר ואירועים אחרים בהם היא שמחה לקחת חלק.
בפסטיבל אשדודהשירה שיתקיים בעיר אשדוד בתאריכים 20-26/11 היא תנחה שני ערבים מיוחדים עם האמנים עידן עמדי ודיקלה- בקונספט של כיתות אמן- בהן ישוחחו איתה על הבמה על הדרך שעשו בדרכם האמנותית ויבצעו כמה שירים במהלך הערבים.
"אני נפגשת עם כל אחד מהם למשך שעה וקצת כדי לשוחח ולשמוע על תהליך היצירה שלהם- כיצד הם רואים את התהליך כאמנים יוצרים שכותבים, מלחינים, מעורבים מבחינה הפקתית באולפן וכמובן שהם גם פרפורמרים מוצלחים ואהובים. יצא לי לראיין אותם במהלך שנותיי בגל"צ ונורא התרשמתי משניהם ובחרתי בשניהם בתיאום עם צוות הפסטיבל אשדודהשירה, לאירוח בכיתות/ סדנאות האמן", אומרת בן חמו.
קצת על האמנים:
דיקלה היא זמרת ותיקה יחסית שהוציאה עד כה חמישה אלבומים. בתחילת דרכה הייתה מאוד אהובה בקהילה הגאה ובאזור תל אביב ובעקבות שני האלבומים האחרונים שלה, פרצה וחדרה לתודעה רחבה יותר בארץ. לעומתה, עידן עמדי מוכר לכולנו מהשתתפותו בתוכנית "כוכב נולד" ומה שמדהים בתהליך שהוא עבר הוא שלמרות שהוא התחיל עם שיר שכתב בעצמו- "כאב של לוחמים" הפלטפורמה בה התפרסם מתמקדת בעיקר בביצועי שירים בגרסאות "קאבר" ועמדי לא נעלם לאחר "15 דקות התהילה" והחשיפה שלו כזמר ונחשב היום לאחד הכותבים, המבצעים והיוצרים המוכשרים והאהובים שקיימים.
החיבור בין בן חמו לסמי שלום שטרית
סמי שלום שטרית, המנהל האמנותי של פסטיבל "אשדודהשירה" הזמין את בן חמו להשתתף ולקחת חלק בפסטיבל בהנחיית ערבי כיתות האמן בפסטיבל. "בלימודי באוניברסיטה הכרתי את ספרו "שירים באשדודית" והתרגשתי עד עמקי נשמתי מהשירים ולאחר מכן ראיתי גם את המופע. כמו כן לאחר מכן למדתי מדעי הרוח ואמנות והאפילו שילבתי את תכניו בעבודות שהכנתי. אני מעריכה אותו מאוד ושמחה לשתף עמו פעולה. כמו כן, ברמה האישית, מעניין אותי לחקור שירה כתובה ולהלחין אותה, כמו גם תהליך היצירה- מה נוצר קודם הלחן או הטקסט הקשר בין מילים ומוזיקה פופולארית ועוד... יהיה מעניין בכיתות האמנים".
את מאוד מוכרת מהרדיו... נראה אותך בטלוויזיה בקרוב?
"התפיסה הרווחת היא שהמסלול הטבעי הוא להתקדם מהרדיו לטלוויזיה.... אני מאוד אוהבת להיות ברדיו, אין ספק שזה לא התחום הכי ריווחי שיכולתי לאחל לעצמי אבל אני עושה דברים נוספים- כמו המפגשים הללו, יוצא לי להנחות מפגשים עם יוצרים במוזיקה הישראלית כמו בפסטיבל הקרוב, אירועים, טקסים, לעשות קריינויות לפרסומות, כותבת ב"מקור ראשון" ועוד. יכול להיות שאני עוד אגיע לטלוויזיה, אני לא שוללת- החיים דינאמיים".