8 פעולות לשיפור הביצועים של הקמפיין פרסום בגוגל שלכם
19.01.18 / 16:39
תגדירו מעקב אחרי המרות
תגדירו מעקב אחרי כל ההמרות באתר הינה הפעולה הראשונה שאנחנו ממליצים לעשות ואי אפשר לדלג עליה. על ידי המעקב אחרי המרות אנחנו מניחים את כל המסקנות שלנו לשיפור הקמפיין שלנו.
תעקבו אחרי: עמוד צור קשר, חייגן מהמובייל, טופס יצירת קשר מהיר, הרשמה לניוזלטר, הוספה לסל ועוד...
תתמקדו בביטויים הממירים ביותר בקמפיין
אחרי שהגדרתם בצורה תקינה את המעקב אחרי ההמרות יש לנתח את דוח מונחי החיפוש מהיום הראשון שבו התחלתם את הקמפיין פרסום בגוגל ועד היום, תוודאו שהעמודה של ההמרות מוצגת (במידה ולא תוסיפו "שינוי עמודות"). תשאירו אך ורק את מונחי החיפוש שהמירו ותגדירו אותן בהתאמה מדויקת [מילת מפתח].
*יש לקחת בחשבון את שיעור ההמרה (מספר ההמרות ביחס למספר הקליקים), אם שיעור ההמרה נמוך שכנראה גם משפיע על מחיר ההמרה אז יש לוותר על מונח החיפוש כביטוי בקמפיין.
תוסיפו מילות מפתח שליליות
כל קמפיין בלי יוצא מן הכלל חייב שתהיה לו רשימה של מילות מפתח שליליות.
דוגמא: אם אתם מוכרים מספקים שירותי הנהלת חשבונות ובקמפיין שלכם מוגדרת מילת המפתח
הנהלת חשבונות בהתאמה רחבה או לביטויי אז גם אם מישהו יחפש קורס הנהלת חשבונות המודעה שלך תופיע ולכן יש להוסיף את המילה: "קורס" לרשימה מילות המפתח השליליות.
מילות מפתח שליליות נפוצות: קורס, לימודים, מחיר, חינם, זול וכו'
תגדירו אזור גיאוגרפי ותבצעו התאמות מחיר
לא הרבה מכירים את הדוח ביצועים לפי מיקום גיאוגרפי אבל גוגל במסגרת הקמפיין הממומן מעניקים לנו את האינפורמציה לנתח את הביצועים לפי מדינה ואפילו לפי עיר כך שאנחנו יכולים לראות את מספר החשיפות, קליקים, המרות ומחיר לקליק ברמת עיר. אנחנו ממליצים להתחיל מהאזור הגיאוגרפי שאתם נמצאים ולאט לאט להתרחב, בנוסף תמיד מומלץ לשלם יותר לאזור הקרוב אליכם ופחות לאזור גיאוגרפי מרוחק.
תגדירו מחיר לקליק לפי סוג מכשיר
דוח נוסף שמאוד שימושי הוא דוח ביצועים לפי סוג מכשיר: מחשב נייח, טלפון נייד וטאבלט.
תבחנו את הביצועים שלכם לפי סוג מכשיר ותגדירו מחיר לפי סוג המכשיר, אם הביצועים שלכם טובים יותר במכשירים ניידים תבחנו את המיקום הממוצע שלכם ואם אתם נמוכים יחסית תגדירו הצעת מחיר גבוהה יותר בשביל לקבל חשיפה גדולה יותר, אם אתם לא רוצים להופיע בסוג מכשיר מסוים אתם יכולים להגדיר מינוס 100%.
שיפור עמודי הנחיתה
קודם דיברנו אתכם על התמקדות בביטויים הממירים ביותר בקמפיין, אבל, ויש פה אבל גדול, לא כזה מהר מוותרים על ביטויי שהרבה מחפשים אותו, אם אתם חושבים שהביטוי מאוד ממוקד ומאוד רלוונטי, אין סיבה לוותר עליו, כנסו לעמוד הנחיתה שלכם ותבחנו מה חסר בו, למה אותו גולש שחיפש "שירותי הנהלת חשבונות" לא יצר קשר.
אנחנו ממליצים לכם לשנות ולשפר תמיד את עמודי הנחיתה שלכם, תתחילו בעמודי הנחיתה הפופולאריים ביותר ששם זה גם יורגש הכי טוב.
תשפרו את מהירות האתר שלכם
הגולשים לא אוהבים אתר שנטען לאט, פשוט לא אוהבים וגם אין להם סיבה להישאר ולחכות שהאתר שלכם יטען, הם פשוט עוברים לאתר הבא, לאתר של המתחרה שלכם ואתם כבר שילמתם על הכניסה כסף (לפעמים גם עשרות שקלים). ההמלצה שלנו היא פשוט לעבוד עם הכלי של גוגל לשיפור מהירות האתר. במרבית המקרים זה יהיה תמונות כבדות שגם להם יש כלים מעולים להקטנת המשקל שלהן: tinyjpg.com, compressjpeg.com ועוד...
תשפרו את הנראות שלכם בסלולר
אם אתם חושבים שזה מספיק שהאתר שלכם נראה טוב במחשב נייח אז אתם בבעיה, בשנת 2017 כמעט מחצית מגולשים השתמשו בטלפון נייד ובשנת 2018 כמות השימוש בטלפונים ניידים צפויה לעלות באופן משמעותי, אנחנו ממליצים לכם להיכנס לאתר שלכם מהטלפון הנייד ולראות איך הוא נראה, כמה נוח האתר שלכם לניווט תנסו ליצור קשר עם עצמכם, אם לא אהבתם משהו כנראה שגם הגולש לא אוהב.
המאמר נכתב ע"י חברת BOOSTIT בעלת תג Google Partners שעוסקת בניהול קמפיינים ממומנים מעל עשור. אתר החברה: www.boostit.co.il