חוב של 60,000 ש"ח נסגר בתשלום חד פעמי נמוך במיוחד
27.08.20 / 22:24
אחרי שבע שנים שתושבת העיר התמודדה מול תיק בהוצאה לפועל בעקבות חוב לבנק, השבוע הגיע התיק לסיומו בתשלום חד פעמי נמוך משמעותית מסכום החוב המקורי
תושבת העיר, לה היה חוב של שנים לבנק ונגדה נפתח תיק הוצאה לפועל בגין 60 אלף ש"ח שרק הלך וגדל בכל חודש, פנתה למשרד עורכי הדין רוקח ושות' - משרד שמתמחה במחיקת חובות.
"הלקוחה ביקשה לדעת אלו דרכים עומדות בפניה. הוסבר ללקוחה שיש אפשרות להגיש אותה להליך חדלות פרעון, היות והחוב הפסוק נגדה הגיע לסך של 60,000 ש"ח, אך משרדנו ממליץ לה שבטרם תפנה להליך זה, משרדנו יעשה מאמץ לסיים את החוב בסכום נמוך ככל האפשר", מסביר עורך דין רוקח.
עו"ד רוקח יצר קשר עם הבנק, תוך שהוא מסביר לבאי כוחם כי שהתחיל מסכום נמוך ואשר במרוצת השנים צבר ריביות בגובה של עשרות אלפי שקלים, וכי בהיעדר הסכמה לא תהא ברירה והלקוחה תפנה להליך שיפוטי. בתחילה הבנק התעקש לקבל סך של 10,000 ש"ח, ואולם השתכנע בסופו של דבר וניאות לסגור את התיק בסכום סימלי של 7,000 ש"ח בלבד.
"אילו הלקוחה הייתה מוגשת להליך של פשיטת רגל, היו חולפים שנים עד שהייתה מסיימת את חובותיה, אך בהליך המשא ומתן, הדבר נמשך 3 חודשים" אומר עורך דין רוקח.
עו"ד רוקח מציין, כי קיימים מספר סיבות לכך שנושים בהוצאה לפועל ירצו לסגור את תיק ההוצאה לפועל בסכום סמלי בלבד, ובין היתר:
- כאשר הנושה מוחל על חובו, הוא מתקזז על ההפרש המחול בסוף שנת המס, כאשר רכיב זה מתווסף לדו"ח ההוצאות/הכנסות שלו.
- רבים ממשרדי עורכי הדין המייצגים, עובדים בסטטיסטיקה של אחוזי גבייה, וככל שהתיק פתוח זמן רב יותר ללא גבייה, גוברים הסיכויים לסוגרו.
- ככל שהנושה לא יגיע עם החייב להסדר, גוברים הסיכויים שהחייב יפנה להליך חדלות פרעון, שם סביר להניח שהנושה יקבל דיבידנד נמוך בהחלט.
- כאשר חייב ניגש להליך חדלות פרעון, על הנושה לממן הוצאות משפטיות לעורכי דין שייצגו אותו בהליך המשפטי, דבר אשר גורר אותו להוצאה כספית אותה הוא מעוניין לחסוך.
- כאשר נושה זונח את תיק ההוצאה לפועל, הוא מסתכן בכך שהחייב יוכל לבקש לסגור את התיק מחמת חוסר מעש, דבר אשר הביא לסגירת מאות אלפי תיקים בהוצאה לפועל במרוצת השנים, ומשכך לעיתים עדיף לו לקבל סכום נמוך מאת החייב, מאשר להותיר את תיק ההוצאה לפועל בחוסר גבייה ולעיתים כאמור גם בחוסר מעש.
"מניסיוננו, רוב רובם של החייבים בסכומים של עד 200,000 ש"ח מצליחים להגיע להסדר עם הנושים במוקדם או במאוחר, אך קיימת חשיבות יתרה לפעול מוקדם ככל האפשר במסגרת הליכי משא ומתן ואף לזמן פגישה ישירות מול הנושים ובכלל חברות האשראי, בנקים וכיו"ב כבר בשלב מוקדם, שכן פגישה זו כאמור, יכולה לחסוך זמן רב של הליכי הוצאה לפועל, ואף להביא לסיום מהיר ויעיל של החובות", מסכם עו"ד רוקח.