21.08.15 / 09:45
בית המשפט אישר תביעה ייצוגית נגד עיריית אשדוד ועוד 33 רשויות מקומיות. לטענת התובעים, העיריות גבו ביתר כספי ארנונה מאזרחים ותיקים המקבלים קצבת זקנה לנכה, לא העניקו להם הנחה אוטומטית ומי שלא הגיש תביעה להנחה לא קיבל אותה
השופטת מיכל נד"ב מבית המשפט המחוזי מרכז בלוד אישרה השבוע בקשה לתביעה ייצוגית נגד עשרות עיריות בישראל, בגין גביית יתר של ארנונה מאזרחים ותיקים הזכאים לקצבת זקנה לנכים. את הבקשה הגישה לפני שלוש שנים עמותת "קן לזקן", לשמירה וקידום זכויות הזקנים בישראל, נגד 34 עיריות, ביניהם גם עיריית אשדוד.
התביעה הוגשה על ידי עורכי הדין גיא הרמלין, שי צוקרמן ודביר גליזר, והתבססה בעיקרה על תקנות האזרחים הוותיקים מ–2011, שלפיהן על העיריות להעניק מיוני 2011 הנחה בארנונה בשיעור 100% ל–100 מ"ר מדירת מגורים שבה מתגורר אזרח ותיק המקבל קצבת זקנה לנכה.
השאלה שעלתה בדיון היא אם ההנחה צריכה להינתן אוטומטית, לפי רשימות של המוסד לביטוח לאומי — נוכח קיומו של נוהג להעניק כך את ההנחה בארנונה למקבלי הבטחת הכנסה — או שמא יש תנאים שצריך הזכאי לקיים לפני האישור לקבלת ההנחה.
נכה שמקבל קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי זכאי להנחה של בין 40 ל-80 אחוז בארנונה, ללא קשר לגודל הנכס. כאשר נכים אלה מגיעים לגיל זקנה, הקצבה שהם מקבלים היא קצבת זקנה לנכה. אלה שרשויות רבות לא ממשיכות לתת את ההנחה שניתנה לאותה האוכלוסיה עד כה, ודורשות להגיש תביעה חדשה להנחה בארנונה, כולל בחלק מהמקרים קיום מבחן הכנסה. במצב זה מוצאים את עצמם קשישים נכים מטורטרים בין המוסד לביטוח לאומי לבין הרשות המקומית לצורך קבלת האישורים הנדרשים, כאשר ממילא הנתונים מועברים לרשויות המקומיות על ידי המוסד לביטוח לאומי, וממילא הם היו זכאים להנחה בעבר. על רקע זה הוגשה התביעה הייצוגית. אגב, רשויות גדולות אחרות כן מעניקות את ההנחה אוטומטית ולא מתטרטרות את הקשישים הנכים בין משרדים, בין הרשויות שמעניקות את ההנחה אוטומטית: עיריית תל אביב יפו ועיריית ראשון לציון.
השופטת נד"ב קבעה כי יש אפשרות שהשאלה תוכרע לטובת הקבוצה, כלומר שייקבע שעל ההנחה להינתן לפי רשימות המוסד לביטוח לאומי, ללא צורך בבקשה או במבחן הכנסה.
השופטת הסכימה כי העיריות זקוקות לרשימות מקבלי קצבת זקנה לנכה של הביטוח הלאומי על מנת להכיר בזכאותם ולתת להם את ההנחה בהתאם, אך היה עליהן לפעול לקבל רשימות אלה.
בעיריות אמנם טענו כי עשו כן, אך מבלי לציין מתי, ועל כך הגיבה השופטת כי "בשלב זה של הדיון, נוכח הימנעות המשיבות מלציין את מועד הפנייה, נראה לכאורה כי הפנייה לא היתה במהירות ראויה. ניתן היה לצפות מהמשיבות לפנות למוסד לביטוח לאומי בתוך כחודש עד חודשיים ממועד פרסום התקנות באופן שהרשימות היו מומצאות אליהם בסמוך, כפי שנעשה בסופו של דבר באוקטובר 2012".
לאחר הגשת התביעה הייצוגית, חמש עיריות פעלו למתן ההנחות אוטומטית לאחר קבלת הרשימות מהמוסד לביטוח לאומי (בני ברק, צפת, קרית שמונה, לוד וטבריה).
השופטת קבעה כי הקבוצה שבשמה תנוהל התביעה היא "כל אדם שבתקופה מ–1 ביוני 2011 ועד למועד הגשת התובענה היה בגדר 'אזרח ותיק' כמשמעו בחוק האזרחים הוותיקים, וכן זכאי לקצבת זקנה לנכה לפעי סעיף 251 לחוק הביטוח הלאומי, וחויב בתשלום ארנונה למגורים בגין 100 מ"ר של שטח דירת המגורים, בידי מי מהמשיבות".
השופטת גם התייחסה להגשת הבקשה על ידי העמותה, וקבעה כי במקרה זה לא קיים קושי להגיש את הבקשה בידי אדם, ולכן יש לרתום בתוך 120 יום חבר קבוצה שיהיה התובע הייצוגי בבקשה — במקום עמותת כן לזקן.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה להגשת התביעה הייצוגית: "מהלשכה המשפטית מוסרים כי מדובר בהחלטה שנתקבלה אך לפני ימים ספורים ואנו לומדים אותה. חשוב לדייק ולומר כי התביעה היא כנגד עיריית ירושלים ו-33 רשויות אחרות, כאשר עיריית אשדוד ביניהן. השופטת אישרה את הבקשה להכיר בתביעה כתביעה ייצוגית, למרות שמשרד הפנים הגיש עמדה שתמכה ברשויות המקומיות. מכל מקום התביעה עצמה עוד צריכה להתברר".