10.05.18 / 09:00
בניגוד להוראת בית המשפט, העובדים לא חזרו לעבודה ונמלי הים של ישראל עדיין מושבתים. בית הדין הארצי לעבודה הוציא צווי הבאה אישיים לראשי הוועדים אך המשטרה לא מוצאת אותם. יום חמישי ושישי הם לא הגיעו לדיונים בבית המשפט. היום התייצבו ראשי הוועדים בתחנת המשטרה והפקידו ערבות שתבטיח את התייצבותם לדיונים
השביתה שהחלה ביום רביעי בנמל אשדוד וחיפה ממשיכה גם בחמישי ושישי (וככל הנראה עוד תמשך בשבוע הבא) למרות צו בית הדין הארצי לעבודה אשר קבע כי על העובדים לחזור לעבודה.אולם בשישי התייצבו הועדים לתחנת המשטרה והפקידו ערבות אישית בסך - 20,000 ש"ח כל אחד להבטיח שיתייצבו לדיון הבא בבית המשפט.
הנזק הכספי מוערך בכמה עשרות מיליוני שקלים לכל יום שביתה, כאשר מכולות עם סחורה טרייה נותרות בנמל ובעלי עסקים שפונים לוועדת החריגים לא מקבלים מענה.
ראשי הוועדים מנמל אשדוד לא התייצבו לדיון בבית הדין לעבודה והשופט אילן איטח הוציא להם צווי הבאה באמצעות משטרת אשדוד, אולם....בחמישי בערב ובשישי בבוקר דיווחה המשטרה כי לא הצליחה לאתר אותם.
סמנכ"ל משאבים בנמל אשדוד הוציא הודעה לעובדים בה הם נקראים לשוב לעבודה באופן מיידי:
"לאור השביתה הפראית שפרצה, פנה הנמל לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה לקבלת צווים המונעים את השביתה. בית הדין הארצי הוציא צו המורה על עובדי הנמל לשוב לאלתר לעבודה סדירה ולהימנע מנקיטת שיבושי עבודה ומהפרעה לעבודה סדירה. הנכם נדרשים לשוב לעבודה סדירה ומלאה לאלתר".
בנוסף, הנהלת חברת נמל אשדוד פנתה לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה להוציא כנגד ההסתדרות וראשי הוועדים צווים אישיים על ביזיון בית המשפט. זאת, לאחר ש"העבודה בנמל לא חזרה לסדרה והעובדים לא התייצבו למשמרת ג' בכפוף לצווים שהוציא בית הדין הארצי לעבודה אמש", כך לפי הבבקשה.
מנמל אשדוד נמסר: "החלטנו לפנות בבקשה להוציא צווים אישיים על ביזיון בית המשפט לאחר שהעבודה בנמל לא חזרה למתכונתה הרגילה והסדירה, והרציפים נותרו ללא עובדים, וכך גם יתר עמדות העבודה שיש לאיישן, להוציא את העובדים בסקטור תפזורת ובמחלקת ים. בכך למעשה, מבזים ההסתדרות וראשי הוועדים באופן חמור ומקומם את ההחלטה והצווים שהוציא בית המשפט".
הנזק הכלכלי:
באיגוד לשכות המסחר העריכו כי הנזק ליום שביתה נאמד בעשרות מיליוני שקלים, וכי הנזק המיידי נגזר בעיקרו מסחורה שפג תוקפה, אשר נתקעת בנמלי הים (יצוא ויבוא של מזון טרי, מזון עם תאריך תפוגה קצר, ציוד לרפואי לבתי חולים ועוד). "ככל שתימשך השביתה יתרחבו גם היקפי הנזק למגזר העסקי, כאשר הנזק לשבוע שביתה יגיע לכ-350 מיליון שקל".
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, אמר כי "מזה זמן רב שהפעילות בנמלים מקרטעת ופוגעת באופן קריטי בפעילות המשק. הפסקת הפעילות בנמלים באופן פתאומי, מביאה למצב בו התעשייה לא עומדת בהתחייבויותיה כלפי העולם מצד אחד ולא מקבלת חומרי גלם מצד שני. אני קורא למדינה ולעובדים שלא לנהל את מאבקיהם על גבה של הכלכלה והתעשייה הישראלית. ולפתור את המשבר בהידברות".