18.03.18 / 11:03

הביטוח הלאומי הכיר באלרגיה ממנה סובל הנדסאי, כמחלה שנגרמה עקב שימוש בחליפת מגן לצורך עבודה בחדר סטרילי. כך עולה מהחלטת המוסד לביטוח לאומי בעקבות תביעה שהגיש העובד באמצעות עורכי הדין גיל וניצן הראל
על פי התביעה העובד בשנות ה-30 לחייו, תושב אשדוד עבד שנים בחדר 'נקי' בחברת ההיי טק אפלייד מטיריאלס וחודשיים לאחר שלבש לראשונה את חליפת המגן בכדי לעבוד בחדר 'נקי', הופיעה פריחה. כאשר העובד לא עבד מספר שבועות הפריחה הוטבה ואף חלפה וכאשר חזר לעבוד בחדר הנקי הפריחה חזרה. רופאים קבעו כי מדובר באקזמה כתוצאה של מגע בין הגוף לחליפה. למרות זאת, הביטוח הלאומי סירב בתחילה להכיר בכך כמחלת מקצוע.
בתביעה נטען כי למרות הפריחה והאקזמה המעביד שלו הורה לו להמשיך לעבוד בחדר הנקי עם חליפת מגן למרות שהיה מודע לבעיית העור של העובד, מה שגרם להמשך סבלו ונכותו.
מומחה מטעם התביעה קבע כי למרות שההנדסאי הפסיק לעבוד בחדר הנקי, מחלתו נמשכת ויכולה להימשך שנים רבות. המומחה קבע כי מדובר במחלת עור הגורמת לנכות בשיעור של 20 אחוזים המומחה מטעם התביעה קבע כי למרות שההנדסאי הפסיק לעבוד בחדר הנקי, מחלתו נמשכת ויכולה להימשך שנים רבות. המדובר קבע בחוות דעתו כי מאחר ומדובר בפריחה עורית קשה וכרונית יש קבוע לו 20% נכות.
רק בעקבות חוות דעת המומחה הביטוח הלאומי חזר בו מסירובו להכיר במחלת העור כמחלת מקצוע וקבע לו 20 אחוזי נכות, מה שתקנה לו קצבה חודשי לכל ימי חייו.
