מרכז ההייטק האשדודי
01.03.20 / 11:57
אשדוד סימנה לפני כמה שנים את היעד: להפוך לעיר הייטק. בימים אלה הושקה יוזמת "קהילת הייטק אשדוד" שמובילה קבוצת יזמים ועובדי הייטק מקומיים בשיתוף העיריה ומרכז "כיוונים". בארוע השתתפו בכירים ובעלי תפקידים בעיריה
יזמי המהלך מקהילת ההייטק המקומית המונה 10,000 הייטקיסטים, וגם מנהלים מ-Oracle ישראל, הסניף הישראלי של ענקית הטכנולוגיה האמריקאית שבלטה בנוכחותה באירוע ואף תמכה בו.
הארוע התקיים במרכז "כיוונים" אשדוד, שגם מקים בימים אלו את ה-Hub הראשון להייטק בעיר. המרכז מפעיל תוכניות רבות הכוללות בין היתר הכשרת צעירים ובני נוער למקצועות ההייטק.
כמו כן, פועל במרכז כיוונים האקסלרטור המקומי "The Hive Ashdod", שמלווה סטארטאפים ויזמים מאשדוד והסביבה בתחילת דרכם.
מהאקסלרטור יצאו עד היום 50 חברות, 9 תכניות (כולל זאת שתפתח בקרוב), 140 יזמים, 150מנטורים, גיוסים של 25 מיליון דולר, ובסך הכל 40% סטארטאפים שפעילים לאחר התכנית.
בין החברות הבולטות שיצאו מהחממה: סופר-אפ (SuperUp) בניהולו של רועי איטח, שהשלימה סבבי גיוס של יותר מ-15 מיליון ומעסיקה 60 עובדים באשדוד.
החברה עושה מהפכה בצורה שבה אנחנו עושים קניות עם חווית מובייל ייחודית וחדשנית אשר מתאימה את המוצרים למשתמש. חברה נוספת שיצאה מהחממה האשדודית, NoTraffic בהובלת אוריאל כץ, שפיתחה את פלטפורמת ה-AI הראשונה המחברת את הנהגים בכביש לרשת העירונית, ומנסה לפתור את אתגר עומסי התנועה.
קהילת ההייטק והיזמות של אשדוד והסביבה הוקמה על ידי קבוצה של אנשי הייטק ויזמים מנוסים, שמטרתם היא ליצור תשתית ליצירת שיתופי פעולה בין חברות שונות, גורמים פרטיים, וארגונים מאשדוד.
הפעילות בשיתוף מלא עם הרשות המקומית ועם כל הגופים הרלוונטיים באזור. באשדוד ישנו מחסור בחברות הייטק מקומיות, ולפיכך עובדי הייטק מאשדוד והסביבה נוסעים מידי יום למרכז ומבזבזים 3 שעות לפחות ביום רק להגיע למקום העבודה וחזרה.
באירוע ההשקה לקחה חלק כאמור חברתאורקל ישראל, שהציגה את מגוון האפשרויות ליזמים ומפתחים על תשתית הענן החדשה של אורקל Gen 2, תוך שימוש חופשי בכלים ובטכנולוגיות המתקדמות שעומדות לרשותם.
גבי כנפו, סגן ראש העיר אמר כי העירייה פועלת להפוך את אשדוד למרכז הייטק: "פארק ההייטק של אשדוד נמצא בשלבי פיתוח אחרונים ובשנים הקרובות תהיה פה מהפכה.
כיום, המוחות הטובים רוצים ללכת לת"א ולהרצליה, צריך לחשוב מה אשדוד צריכה לעשות כדי שגם היא תהיה מרכז הייטק.
אנחנו יודעים שהעיר חייבת לפרוץ בתחום ההייטק וראש העיר מוביל השקעות בכיוון זה, גם בחינוך וגם בהייטק. זה תחום שפעם היה שמור רק למתי מעט והיום – יזמות וטכנולוגיה נמצאות בכל מקום. אין אפילו פיצריה שלא זקוקה לאפליקציה וחדשנות כדי להתקיים".
יניב קקון, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק הצעירים: "קהילת הייטק אשדוד שהושקה אתמול במרכז כיוונים היא צעד חשוב בדרך הנכונה. בדיוק הכוח שנדרש כדי להניע תהליכים לפיתוח יזמות, התחלה מרגשת ומלאה תקווה.
יחד, בכוחות משותפים, אנחנו נצליח לעשות מה שהיה בגדר חלום שנים. תוך למידה מתמדת של הצרכים מהשטח, הקמת מרחב יזמות שיהווה בית למאמץ המשותף ויצירת פתרונות משותפים לאתגרים.
בנימה אישית, מרגש לראות את החברות והשותפות שנרקמה בין מובילי קהילת הייטק אשדוד והסביבה וצוות מרכז כיוונים ועל כך תודה מכל הלב לכל השותפות והשותפים, זה המתכון להצלחה, יחד נעשה ונצליח!".
מיקי חובל, הייטקיסט ומראשי הקהילה, הציג באירוע את הנושאים המרכזיים שהקהילה מקדמת, והציע לשותפים פוטנציאליים ולציבור הרחב לקחת חלק מרכזי בקידומם, בהם: אירועים מקצועיים עם תוכן איכותי ע"י בכירי הייטק מהארץ ומהעולם, סיוע וקידום שיתופי פעולה של חברי הקהילה, מנטורינג לצעירים בתחילת דרכם המקצועית, מיפוי של חברות ההייטק הפועלות באזור, וסיוע בעבודה מול גופי מחקר ואקדמיה באשדוד וסביבתה.
"הייטקיסטים יודעים שמקום העבודה שלנו הוא אינטנסיבי ודורש שעות נוספות. מרכזי הפיתוח נמצאים במרכז, ת"א, הרצליה רעננה, ירושלים, וגם בבאר שבע.
בכל האזור שבין ת"א לבאר שבע יש ואקום. 10,000 הייטקיסטים מאשדוד נוסעים למרכז. חלקם בסוף עוזבים את עיר הולדתם. בעיר של 225 אלף תושבים עם תוכניות צמיחה של עוד מאה אלף תושבים, יש פוטנציאל אדיר להייטק: זה גם מטרופולין גדול וגם יש הרבה הון אנושי.
החלטנו להישאר כאן ולהצמיח קהילה מקומית כאן, שתמשוך גם חברות הייטק וגם עובדים.
אסף סובול, מנהל פיתוח עסקי באורקל ישראל: "אנו שואפים להביא את ענן אורקל לכל מקום בישראל בו יש עשייה יזמית וחדשנות. לכן שמחנו להיענות לפנייתם של יזמי קהילת ההייטק באשדוד ולהשתתף באירוע השקת הקהילה".