להאזנה לתוכן:

הישג מרשים לתחום הריקודים הסלוניים באשדוד: ליקה אודיקזדה (12) ובן זוגה לריקודים ארטיום ליאוסקובסקי (14), זכו בסגנות אליפות העולם הפתוחה לריקודים סלוניים ולטינו אמריקאיים שנערכה במוסקווה

תחום הריקודים הסלוניים באשדוד ממשיך להתפתח בקצב מהיר.רק לאחרונה נערכה בעיר תחרות שמשכה אליה קהל אוהדים גדול מכל רחבי הארץ שהלך שבי אחרי ביצועיהם המרהיבים של הרקדנים שבאו מקשת גילאים רחבה.
בין המוכשרים ברקדני העתיד של אשדוד נמנים ליקה אודיקזדה (12), הצעירה ובעלת מסורת משפחתית מפוארת בענף ובן זוגה לריקודים ארטיום ליאוסקובסקי (14), שנסעו להשתתף באליפות העולם הפתוחה שנערכה במוסקווה (26-28במרץ 2010 ) ע"י ההתאחדות הבינלאומית לריקודים סלוניים (a.d.f.f) ההתאחדות היחידה המוכרת ע"י הוועד האולימפי.
לעיני 15.000 צופים בהיכל הספורט "אקוואריום" שבמוסקווה הפתיעו הצעירים מאשדוד, שייצגו את מדינת ישראל ביכולת גבוהה שהביאה אותם עד למקום השני.
ליקה וארטיום מתאמנים במסגרת האקדמיה לריקודים ספורטיביים "צ'יספרס", המנוהלת ע"י הוריה של מריקה-בוריס ורוזנה, שהפיקו כאן באשדוד, בחג החנוכה האחרון את אליפות אירופה בריקודים סלוניים.

כתב "המגזין" נפגש עם בוריס אודיקדזה ושמע ממקור ראשון על גודל ההישג של הרקדנים הצעירים, מידת ההשקעה הנחוצה ועתיד הענף.
"תחרות זו (First Junior Festival) היא תחרות גדולה וחשובה, אחת הבינלאומיות הגדולות בקבוצות הגיל 12-15", מספר בוריס, "התחרות נערכה השנה לראשונה במוסקווה והשתתפו בה למעלה מ-2500 זוגות רקדנים בכל הגילאים".

התחרות התחלקה לשתיים, כשבתחילה התקיימה אליפות העולם, שהייתה ברמה מאד גבוהה ובה ליקה וארטיום עברו שלב אך נעצרו שם. למחרת התקיימה האליפות הפתוחה בריקודים לטינו אמריקאים, שם הרקדנים הצעירים מישראל הצליחו להפתיע אפילו את עצמם ואת בוריס, כשמתוך 174 זוגות, שרובם הגדול יוצאי רוסיה המארחת, הנחשבת למובילה בעולם בקטגוריה זו.

ההשקעה האדירה
ליקה וארטיום מתאמנים 4-5 פעמים בשבוע, כשלפני תחרויות האימונים הופכים אינטסיביים יותר וארוכים יותר, במיוחד לאור העובדה שארטיום מתגורר בפ"ת וכמו כן לשניהם יש את בית הספר, בו הם לא מזלזלים. "בתי הספר לרוב משתפים פעולה ותומכים ברקדנים המייצגים את מדינת ישראל", מספר בוריס, "הרקדנים לרוב הם גם תלמידים טובים בעלי ממוצע גבוה והם משלימים את החוסרים במהרה".
ליקה וארטיום רוקדים מגיל 4, אבל ארטיום הגיע לצ'יספרס רק בקיץ האחרון, ובמושגים של ריקודים סלוניים השניים נחשבים זוג טרי יחסית, מה שמעצים את ההישג שלהם עוד יותר. בימים אלו הם שוהים בבלקפול שבצפון אנגליה, שם מתקיימת אליפות עולם נוספת, ובעוד שבועיים כבר יהיו באוסטריה, שם תתחרה גם אחותה הגדולה של ליקה, מריקה במסגרת קטגוריית YOUTH.

ריקודים סלוניים כמקצוע
רוב הרקדנים פורשים מריקוד תחרותי בתחילת שנות ה-20 שלהם, כשהם מבינים כי לא יוכלו להתפרנס מכך והם מחפשים כיוונים אחרים. הטובים הולכים לפעמים להיות מאמנים, והשאר פורשים מהענף וממשיכים לרקוד בשעות הפנאי בלבד.
אמנם בתחרויות הגדולות יש לפעמים פרס כספי (תלוי בספונסרים), אך כמעט בכל המקרים הוצאות הנסיעה והשהייה מוטלות על המשתתפים הצעירים, מה שהופך את הריקודים לענף שבצידו יותר הוצאות מהכנסות.

רוקדים לאולימפיאדה?
מה שעשוי לשנות מעט את התמונה היא כניסתו של הענף אל תחרויות האולימפיאדה. אמנם, הענף הוכר כבר כענף ספורט אולימפי, אך בשל ריבוי ענפים המבקשים להיכנס למעגל התחרויות היוקרתי ישנה סלקציה קפדנית, ונכון להיום מה שמונע מהריקודים הסלוניים להיות באולימפיאדה היא שיטת השיפוט הנהוגה כיום בענף, ועיקרה השוואה בין הזוגות הרוקדים באותו מקצה במקביל. "בועד האולימפי רוצים שיהיה ברור למה זוג זה עלה שלב וההוא לא, ויש צוות של עשרות אנשים היום שיושב ומנסה למצוא פתרון לסוגיה", מסכם בוריס.


עם הגעתו של זוג הרקדנים לאשדוד קיבל את פניהם בוריס גיטרמן,מ"מ ראש העיר
ויו"ר דירקטוריון החברה העירונית לתרבות הפנאי,שבא לברכם ולשמוע רשמים
מהתחרות.
מ"מ ראש העיר הביע את הערכתו להישג המרשים והודיע כי בצוותא עם ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, תמשך התמיכה להמשך פיתוחו של הענף שקבע את מעמדה של אשדוד כעיר הריקודים של ישראל.
 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה