בתוך יממה שתי יולדות ילדו בבתיהן באשדוד - טיפים ליולדת שמתחילה תהליך לידה בביתה
15.06.16 / 10:28
דניאלה צורצקר ומעיין רייף, תושבות אשדוד, הגיעו ביממה אחת לחדר הלידה בבית החולים קפלן עם התינוקות בידיהן לאחר שילדו האחת – בבית, והשנייה – באמבולנס. צוות חדר לידה המתין ליולדות הטריות בכניסה לבית החולים וביצע תהליך בדיקה ושקילה של התינוקת ובדיקה מקיפה ליולדת הכוללת מעקב דימום ולחץ דם. היום הן נפגשו לתמונה משותפת עם הבנות החדשות
דניאלה צורצקר (31), תושבת אשדוד, אמא לאליה (2.5), הזעיקה שלשום בבוקר את מד"א שהיא כורעת ללדת ובמהלך הדרך הצירים התגברו והצוות יילד בת במז"ט. "אתה כבר רוצה שהלידה תסתיים באמבולנס, אך לאחר מכן מבינים את החוויה", היא אומרת. "לקחו את התינוקת ואותי לבית החולים קפלן, וכאן כבר הצוות הרפואי המדהים שכולל רופא, אחות ומיילדת, השתלט על העניינים ותפקד בצורה יוצאת מן הכלל. תודתי לצוות מד"א ולצוות חדר לידה".
מעיין רייף 37), תושבת אשדוד אף היא, אמא ל- 5 ילדים, וזו לידתה השישית, התקשרה למד"א אתמול בבוקר כשאף היא כורעת ללדת וצוות מד"א החל ליילד אותה. גם היא ילדה בת במז"ט. "היה מבהיל קצת כי לא היתה תחושת ביטחון שיש בבית החולים ומיומנות של המיילדת. בדיעבד התברר שקיבלתי פראמדיק מדהים וזה חלום", היא אמרה. "הצוות בקפלן חיכה לנו ואמר שהגענו מוכנים שנשאר להם לבדוק אותי ולטפל בתינוקת. אנחנו מאושרים".
בהריון? טיפים מצוות חדר לידה ליולדת שלא מספיקה להגיע...
צוות חדר הלידה בבית החולים קפלן נמצא בכוננות מתמדת למקרים של נשים הרות ,שלא הספיקו להגיע לבית החולים וילדו בבית בדרך לבית החולים, באמבולנס , ברכב הפרטי, במונית ואפילו באוטובוס. תמיד עולה השאלה, מתי להגיע לבית החולים? שאלה זו עולה בשל החשש של היולדות לא להגיע בזמן ולהיקלע ללידה מסוג זה.
בלידה ראשונה מצב זה הינו נדיר, אך בלידה חוזרת הלידה עלולה להתפתח מהר. לידה מהירה בדרך כלל מתפתחת מהר מהופעת הצירים ועד יציאת התינוק ,כשעה עד שעתיים. צירי הלחץ כל כך חזקים שאין היולדת יכולה לשלוט ולעצור את תחושת הלחץ ולהגיע בזמן לבית החולים.
אנו במרכז הרפואי קפלן ערוכים גם ללידות מסוג זה. מה אנו עושים ?
- מיד מתקבלת הודעה ממוקדנית מד"א או ממשרד קבלה על לידה בבית , באמבולנס או בכניסה לבית החולים.
- מיילדת מחדר לידה מגיעה לשטח או ממתינה לקבלת היולדת במיון יולדות בהתאם לנדרש , מארגנת את הציוד הנדרש לקליטת היולדת והתינוק.
- מיד עם הגעת היולדת והתינוק הם מועברים מיידית לחדר לידה.
- שתי מיילדות נערכות לכך מיילדת אחת מטפלת באם ומיילדת שניה מטפלת בתינוק.
הטיפול בתינוק כולל: חימום , בדיקת חבל הטבור, שקילה , זיהוי ושיוך הילוד – ידונים זהים לאם ולתינוק והעברתו למחלקת ילודים להמשך טיפול.
הטיפול באם כולל: הוצאת השליה במידה ועדין לא נפלטה בבית , בדיקת קרעים באיזור הפרינאום ( איזור הלידה) ומעקב דימום ולחץ דם .
מצב של לידה מהירה מחוץ לכותלי בית החולים שלא מרצונה של היולדת, יכול להיות מצב מלחיץ ליולדת לבעל ולסובבים . אם זה קורה לך אני מציעה מספר טיפים:
- יש לצלצל מיד לעזרה מקצועית מד"א ,רופא או מיילדת אם גרים בסביבה
- לשכב על מיטה או מזרון ,משטח ישר ,כדי שהתינוק לא יפול לרצפה ויחבל.
- לנסות להרפות את הגוף ,לעצום עינים לשאוף ולא ללחוץ ולהתרכז בנשימות איטיות ועמוקות אסור לנשום נשימות מהירות.
- שראש התינוק מתחיל לצאת לא להיבהל לחכות עד שהראש יסתובב לאחר מכן הכתפיים ולבסוף כל הגוף יוצא.
- מיד עם יציאת התינוק יש לנגב את התינוק היטב ,לכסותו בשמיכה ולשמור על חום גופו.
- אסור!!! לחתוך את חבל הטבור באופן לא סטרילי יש להמתין למד"א
- אם יש בבית גזה סטרילית ניתן לקשור את החבל בין השליה לתינוק ,לא לחתוך את החבל לחכות למד"א .
- אם השליה לא נפלטה יש להמתין לפליטתה באופן ספונטני.
- אם השליה נפלטה יש לבצע מסג' לבטן בתנועות סיבוביות בלבד כדי לסייע בכווץ טוב של הרחם ומניעת דימום .