על פי נתוני הלמ"ס: אשדוד במקום השישי בארץ בהגירה שלילית
12.08.13 / 22:05
בנתונים שפרסמה אמש הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מופיעה אשדוד בין הערים עם ההגירה השלילית הגדולה ביותר, כ- 1,139 תושבים עזבו את העיר (אחרי ניכוי התושבים שנכנסו), כך על פי נתוני 2011. לפני מספר שבועות דיווחנו על מספר שיא של צעירים שעזבו את אשדוד בשנת 2012 לאשקלון כי שם באפשרותם לרכוש דירה במחיר שהוא עדיין שפוי. למרות הנתונים המדאיגים, מדובר בירידה של כ-300 נפשות ביחס לשנים האחרונות.
עו"ד צחי אבו, יו"ר אשדוד אחת" הגיב לאתר: "הנהגת העיר צריכה לעשות הכל, אבל הכל כדי שבני אשדוד יוכלו להמשיך ולחיות בה. אי מתן פתרונות מידיים משמע תמרור אין כניסה לבני העיר"
נתונים מדאיגים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על מצב ההגירה השלילית מאשדוד - נכון לשנת 2011 נרשמה הגירה שלילית של כ-1,139 תושבים שעזבו את העיר. החשבון שנעשה הוא מספר התושבים שנכנסו לעיר פחות מספר התושבים שעזבו, הוא למעשה נותן את מאזן ההגירה החיובי או השלילי. במקרה של אשדוד מדובר במאזן הגירה שלילי, ועל פי נתוני הלמ"ס, מדובר במקום השישי בארץ בהגירה שלילית.
אבל אשדוד לא לבד, כמעט כל הערים הגדולות, פרט לחיפה, נמצאות בראש רשימת הערים עם ההגירה השלילית הגבוהה ביותר.
הסיבות להגירה השלילית הן מגוונות, וכוללות בעיות בתעסוקה, דיור, השכלה ועוד. אחת הבעיות הקשות של העיר אשדוד היא בעיית עזיבת צעירי העיר, לערים שכנות כגון אשקלון, שם מחירי הדירות עדיין שפויים ויש בידם לרכוש דירה מבלי לפשוט את הרגל.
בחודש יוני השנה דיווחנו על מספר שיא של צעירים אשדודים שעזבו את אשדוד לטובת אשקלון. משנת 2010 עזבו את אשדוד לטובת אשקלון כ-1898 תושבים, רובם זוגות צעירים ומשפחות צעירות, אך לא רק. בארבעת החודשים הראשונים של שנת 2013 (נכון לסוף אפריל) עזבו את אשדוד לטובת אשקלון 323 תושבים, והמספרים עוד צפויים לגדול עד סוף השנה.
מפת ההגירה, כפי שפירסם אתר הכלכלה גלובס:
הראשון להגיב לנתונים אלה של הלמ"ס היה עו"ד צחי אבו, יו"ר סיעת אשדוד אחת: "רק המהפיכה הפיזית של אשדוד אחת תוכל לייצר אלפי יחידות דיור בשכונות הוותיקות במחיר שפוי, שישאירו את ילדי אשדוד בעיר. אשדוד היא הבית שלהם והנהגת העיר צריכה לעשות הכל, אבל הכל כדי שיוכלו להמשיך להיות בה. אי מתן פתרונות מידיים משמע תמרור אין כניסה לבני העיר".
על פי תוכנית המהפכה הפיזית של אשדוד אחת, הרובעים הותיקים יעברו תכנון מחדש, רחובות שלמים ישודרגו במקביל כאשר ישופצו גם כל הכבישים, המדרכות, הפארקים והמוסדות הצמודים.
כך שאלפי דירות יבנו בכל רובע וצעירים רבים ירצו לעבור לרובעים שיזכו ל"רייפרש" (רענון מחדש)