מאסר עולם לרוצח גרושתו לפני שלוש וחצי שנים
04.04.13 / 12:22

בית המשפט המחוזי בב"ש, בהרכב של שלושה שופטים, גזר מאסר עולם על ג'ילברט פדידה, שבאוקטובר 2008 דקר למוות את גרושתו, רוזי פדידה ז"ל. הוא הורשע ברצח בכוונה תחילה. הרכב השופטים רויטל יפה-כץ, אריאל ואגו ויורם צלקובניק קבע כי הוא יבלה את שארית חייו מאחורי סורג ובריח

על פי כתב האישום שהוגש נגד ג'ילברט, ביום 19/10/08, בשעה 15:30 בערך, הוא הגיע לביתה של רוזי, וראה אותה עומדת בחצר. הוא ניגש אליה, ניסה לשוחח עמה, אך היא צעקה לעברו ואמרה לו שיעזוב אותה. אז – שלף ג'ילברט אחת משתי סכינים שהחזיק על גופו, ודקר את רוזי בירך שמאל ולאחר מכן בבטנה. רוזי נפלה לאחור, לתוך גינת הבנין, וג'ילברט טיפס אל הגינה, רכן מעל רוזי, והמשיך לדקור אותה דקירות רבות בפנים, בבית החזה, בכתפיים ובזרועות, עד שנפטרה. מיד לאחר המעשה הוא התקשר למשטרה ודיווח שרצח את גרושתו.
במהלך משפטו לא כפר ג'ילברט במעשה, אך טען כי היה תחת השפעת מתדון וכדורים והיה במצב של שכרות, לכן לא היה מודע למעשיו.
עדי ראיה רבים העידו במהלך המשפט על מה שראו באותו היום. אחת מהן העידה כך:
כאמור היום, כשלוש וחצי שנים לאחר הרצח, הרשיע הרכב השופטים רויטל יפה-כץ, אריאל ואגו ויורם צלקובניק מבית המשפט המחוזי בב"ש, את ג'ילברט ברצח בכוונה תחילה של גרושתו - רוזי פדידה ז"ל. גזר הדין שנגזר על פדידה הוא מאסר עולם.
