נחשפה זהותם של סוחטי הרב פינטו
21.12.11 / 06:56
עיתון ה"ניו יורק טיימס" חושף את שמותיהם של שני חשודים במעשה. אחד החשודים היה עוזרו האישי של הרב והשני, יחצ"ן שעבד בשבילו. מקור אלמוני ב-FBI הודה כי השניים אכן נמצאים במעקב על מעורבותם בעניין
עיתון ה"ניו יורק טיימס" שופך היום אור חדש על פרשת סחיטת הרב פינטו. למרות היותו רב מוכר ומוערך בארץ ובעולם, לאחרונה נקשר שמו בפרשה בה נעלמו כספי תרומות בסך מיליוני דולרים מקרן הצדקה של הרב.
חסידיו של הרב מהמעגל הראשון, סיפרו לעיתון האמריקני כי הרב נפל קורבן לפרשת סחיטה סבוכה, אותה ניהלו שניים מעוזריו האישיים, שגנבו את כספי התרומות וניסו להפלילו במעשה. למרות שטרם בוצעו מעצרים, משרד המשפטים האמריקני לקח את העדויות ברצינות והחל לחקור את הנושא, מפרסם העיתון האמריקני.
חסידיו של הרב הפנו אצבע מאשימה כלפי חסיד לשעבר של הרב, ששימש כעוזרו האישי, ישראלי בן 39 בשם עופר ביטון. עם זאת, עורך דינו של ביטון הכחיש כל מעורבות של מרשו בפרשה. חסידיו של הרב טוענים בתוקף כי ביטון, בשיתוף פעולה עם יחצ"ן ישראלי החי בניו יורק בשם רון טורוסיאן, טווה מזימה להוצאת כספים רבים מהרב.
על פי התכנית, לכאורה, של השניים, ימעל ביטון בכסף וידליף לתקשורת כי הרב עשה זאת. מיד לאחר מכן, יפנה ביטון את הרב לטורוסיאן, על מנת שישכור את שירותיו לטיפול ב"פרסום השלילי". גם טורוסיאן הכחיש כל קשר לפרשה וכינה את ההאשמות "אבסורד".
על פי הניו יורק טיימס, טורוסיאן בן ה-37, בעל החברה 5W, ידוע כאיש יחסי ציבור קשוח וערמומי, שלא בוחל באמצעים. הוא מייצג שלל ידוענים ישראלים ואמריקנים, ביניהם הראפר שון קומבס (פאף דדי). מקור אלמוני ב-FBI סיפר לעיתון האמריקני כי אכן נחקר תפקידם של השניים בפרשה.
הרב פינטו שכר את שירותיו של ביטון כמתורגמן ועוזר אישי בשנת 2005. לפני שעבד אצל הרב פינטו, עסק ביטון בתחום מכונות ההימורים בעיר. כיום, על פי רישומי העסקים בעיריית ניו יורק, הוא בעליה של חנות פורנוגרפיה. אחרי זמן מה, הפך ביטון ל"שומר הסף" של הרב והיה אחראי על יומנו וכן על חלק מענייניו הכספיים.
ביטון היה אחראי על העברת תרומות לבנק אך למעשה, חושדים ב-FBI, הוא העביר חלק גדול מהסכומים לכיסו. מקורביו של הרב אמרו שהוא החל לחשוד בביטון כשהיו אי התאמות ברישומי התרומות. הפרשה התפוצצה בשנת 2010, כשהחליט הרב לעזוב דירה ששכר לו ביטון.
ערב אחד, הגיעו ביטון וטורוסיאן לדירתו של הרב ודרשו ממנו כסף, כך מעידה אישה שטוענת שהייתה נוכחה בדירה. לפי דבריה, דרש טורוסיאן מהרב חצי מיליון דולר ושכר דירה של חמישה חודשים, או שידאג לפרסום שלילי נגדו בכל רחבי המדינה.
בזמן שגייס הרב את הכסף, החלו להופיע פרסומים שליליים אודותיו, כולל ניסיונות חוזרים לשנות את הערך שלו בוויקיפדיה, כך שיכיל מידע כוזב ופוגעני אודותיו.
הרב פינטו סירב להגיב לכתבה ב"ניו יורק טיימס" אולם אישר לעורכי דינו לשוחח עם העיתון.
צילום: אינטרנט