אשדוד ברשימת 14 הערים המבוקשות בישראל
05.08.17 / 10:22
אילו ערים הכי מבוקשות בישראל מבחינת נדל"ן, תוכניות בנייה, מנתונים שנאספו עבור ynet על ידי "גיאוקרטוגרפיה" שבחנו את רמת הביקושים בקרב רוכשי הדירות ב-14 ערים גדולות במהלך השנה האחרונה
הבדיקה כללה הצלבת ניתוח עסקאות שבוצעו בפועל עם סקרים טלפוניים בקרב כ-1,200 משתתפים המתעניינים ברכישת דירה בערים בישראל.
הסכמי הגג שנחתמו בשנים האחרונות בשורה של ערים, נועדו להבטיח בנייה מהירה של עשרות אלפי יחידות דיור באופן שיאפשר לרוכשים הפוטנציאליים לרכוש בהן דירה. אבל הבדיקה מגלה כי בפועל, בכל הערים המובילות בביקושים, קיים עדיין פער גדול בין הביקושים לבין כמות התחלות הבנייה בפועל.
באשדוד נמצאו כ-2,700 בתי אב המבקשים להתגורר בעיר לעומת 600 התחלות בנייה.
שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין בחנה עבור ynet את מחירי הדירות בערים המובילות בביקושים, באמצעות בחינת המחיר הממוצע לדירת 4 חדרים בכל עיר.
בוגין מציינת כי רמות הביקושים אל מול ההיצע הנמוך מסבירות באופן מובהק מדוע מחירי הדירות גבוהים.
"במצב שבו בערים כמו מודיעין, חיפה ואשדוד, היחס בין ההיצע לביקוש עומד על 1 ל-5, כלומר דירה אחת זמינה לכל חמישה מבקשים, או על יחס 1 ל-4, כפי שקורה בירושלים ובראשון לציון, אזי מחירי הדירות בערים אלו יחרגו משמעותית אל מעבר לשווים הריאלי, בהסתמך על כך שהממוצע הארצי עומד על דירה אחת לכל שלושה מבקשים", היא אומרת.
הפערים הגדולים ביותר בין הביקושים להיצע התחלות הבנייה נמצאו באשדוד ובחיפה. "מדובר בערים גדולות שקיימים בהן ביקושים לא קטנים ליחידות דיור מצד אוכלוסייה שגרה בעיר ואוכלוסייה שרוצה להגר לאותן ערים", מסר עמוס דבוש, סמנכ"ל השיווק של חברת י.ח דמרי.
"מכיוון שבערים אלו אין קרקעות זמינות לבנייה ולתכנון פרויקטים, הפערים בין הביקוש להיצע יגדלו עוד יותר ויגרמו לעליית מחירים לא רק בערים אלו עצמן, אלא גם ביישובים שמסביב להן, מאחר והביקושים יזלגו אליהם", הוסיף.
"ככל שמשרד האוצר יגדיל ויעמיק את חוסר הוודאות בשוק הנדל"ן, יראו את הפערים גדלים בצורה משמעותית, שכן חברות בנייה רבות מקפיאות תחילת עבודות בפרויקטים או ממתינות להתבהרות המצב".
*באדיבות YNET