שלומי יפרח מזהיר: "אזרחים מתחבאים מהטילים בתוך בניינים שעומדים להתפורר" (וידאו)
19.05.21 / 13:47
השחקן שלומי יפרח ("השוטרים") מודאג מהיעדר מרחבים מוגנים שנמצאים בטווח ריאלי ברובע ב', אליהם יוכלו הוא, משפחתו ואחרים לברוח בעת מתקפת טילים לעבר העיר, ומזהיר: "מספיק טיל אחד שנופל שם וזה עלול להסתיים באסון". עיריית אשדוד בתגובה: "אשדוד מודעת לפערי המיגון באזורים מסוימים בעיר ופועלת באופן אינטנסיבי על מנת להביא פתרונות"
השחקן שלומי יפרח ("השוטרים") מזהיר כי לתושבים רבים מרובע ב' ואחרים אין מרחב מוגן הנמצא בטווח ריאלי שיוכלו לברוח אליו בזמן מתקפת טילים על העיר ולתפוס בו מחסה.
בסרטון שפרסם לאחרונה בפייסבוק, הוא מציג היכן הוא ומשפחתו שמתגוררת ברובע נאלצים להתחבא בזמן אזעקה ומותח ביקורת על הרשויות שלטענתו לא השכילו לדאוג ולעשות למען ביטחון התושבים, שנים לאחר שנורה הטיל הראשון לעבר אשדוד.
צפו >>>
לדברי יפרח, המקלטים הציבוריים ברובע, שרבים מהם הוסבו לטענתו לבתי כנסת ואחרים הפכו בית לנרקומנים, אינם נמצאים בטווח ריאלי - בייחוד עבור האוכלוסיה המבוגרת.
מה גם, לדבריו, מדובר באחד הרובעים הוותיקים בעיר. "תושבים מאזורים א', ב' ו-ג' מתחבאים בתוך בניינים שעומדים להתפורר עם מרפסות בחדר המדרגות!" - הוא אומר. "מספיק טיל אחד שנופל שם והרבה אנשים יצטרכו לתת את הדין".
לטענת יפרח, העירייה הייתה יכולה לדאוג למרחבים מוגנים ניידים לפחות בימים אלו של הסלמה. "אין פה שאלה בכלל" - הוא אומר. "רק ככה נוכל להגיע בזמן למרחב מוגן ולהגן על עצמנו מהטילים או מרסיסים. אי אפשר להתחבא בתוך חדר המדרגות הזה בבניין, הוא חשוף לפגיעה מכל כיוון".
יפרח מוסיף ומספר: "דודה שלי, בת 76 עם נכות, גרה לא רחוק מאיתנו...לאן יש לה ללכת בזמן אזעקה?! העירייה צריכה לדאוג לאנשים כמוה, לא יודע איך – שישימו לה מיגוניות ליד הבית או שיעבירו אותה למקום בטוח גם אם באופן זמני עד שהירי ייפסק".
בעקבות פרסום הדברים, יפרח מציין כי יצר עמו קשר קצין מפיקוד העורף שהסביר לו כי לא ניתן לשים מרחב מוגנים ניידים באזור מאחר ואין לכך תקציב. באשר לדודה שלו, יפרח טוען כי הקצין הודיע שידאג לבדוק את העניין ובהתאם לצורך ייערב את גורמי הרווחה כדי למצוא עבורה פתרון.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה:
"אשדוד, כמו רשויות נוספות באזור הדרום ובוודאי ביישובים הוותיקים בגוש דן וערי השפלה, מודעת לפערי המיגון באזורים מסוימים בעיר ופועלת באופן אינטנסיבי על מנת להביא פתרונות מיגון לכל חלקי העיר.
כיוון שההחלטה אינה בידי הרשות המקומית, ראש העיר הציב את נושא המיגון בראש הדרישות מול משרד הביטחון ופיקוד העורף, ואף סוכם בין עיריית אשדוד ומשרד הביטחון לבחון מהלך משותף לפיילוט בנושא. זאת, בטרם תיתן הממשלה מענה כולל לרשויות, במטרה להביא לצמצום/חיסול פערי המיגון באזורים הוותיקים בערים הרלוונטיות, במיוחד ביישובי הדרום.
למזלנו, אשדוד מציגה אחוזי מיגון גבוהים ביחס לכל בתי האב בעיר, ובשנים האחרונות, במסגרת מיזמי תמ"א 38 בשכונות הוותיקות, טופלו 9,130 יחידות דיור, מתוכן 988 יחידות דיור קיבלו טופס 4 לאיכלוס והיתר בהליכי רישוי ובניה.
מגמה זו נמשכת בהתמדה כשאשדוד היא בין הערים המובילות בישראל במיזמי תמ"א 38 והוספת מרחבי מיגון באזורים הוותיקים.
בנוסף, ראש העיר הנחה את מהנדס העיר לייצר הליך עבודה מקוצר ומהיר לאישור ממ"ד, הכולל את מינימום הדרישות בהתאם לחוק התכנון והבניה, ובלו"ז הקצר ביותר, על מנת להקל על תושבים המעוניינים להוסיף ממ"ד לדירתם.
הצבת מגוניות היא החלטה של פיקוד העורף, ועיריית אשדוד אף פנתה בבקשה לבחון את הצרכים של העיר בהקדם. בינתיים, פיקוד העורף הקצה לאשדוד יחידת חיילים שפעלה בשכונות הוותיקות ותדרכה באופן אישי כל משפחה ומשפחה, כיצד לפעול על פי מדיניות "הכי מוגן שיש" והכרת מסגרת המיגון הכי זמינה לו.
חייבים לזכור ששמירה על כללי הכי מוגן שיש, היא זו הנותנת מענה ראוי להגנה על החיים. כולנו תקווה כי ממשלת ישראל תיישם את תכניות המיגון ותציג בהקדם פתרונות מיגון בכל אזורי העיר שבהם יש פערי מיגון".