צבת הים שנמצאה תשושה בלב ים - הושבה לטבע בחוף מי עמי (וידאו)
עופר אשטוקר
25.06.20 / 16:37
להאזנה לתוכן:
קוסם, נקבת צב ים חומה בוגרת, שבה לטבע הפתוח בחוף מי עמי באשדוד, לאחר שטופלה במרכז ההצלה לצבי ים של רשות הטבע והגנים
קוסם נמצאה בלב ים בחודש מאי האחרון, כשהיא תשושה וצפה על פני המים. היא נאספה בסירה שעברה במקום והועברה על ידי מתנדבת החיבולנס של רשות הטבע והגנים להמשך טיפול במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים.
.
היא שהתה בטיפול נמרץ, קיבלה נוזלים ועברה בדיקה מקיפה יותר הכוללת בדיקת CT במרפאת כל חי ברחובות אצל הווטרינר ד"ר צחי אייזנברג. בבדיקה לא נמצאו ממצאים חריגים, אך מניחים כי קוסם חוותה פגיעת הדף או פגיעה מכלי שיט שגרמה לה לצוף במצב של הלם. קוסם עברה לשיקום והשגחה בחצר הטיפולים ועם החלמתה היא שבה כאמור אתמול לים ולטבע הפתוח.
.
ברשות הטבע והגנים מציינים כי ציפה והיפלטות בסערה לחופים הן תופעות נפוצות של צבי ים תשושים ופגועים המצויים בסכנה. ריאות תופסות נפח גדול מגוף הצב, והיות שהן מלאות באוויר, הן מציפות אותו. צב בריא ישקיע כוח וידחוף עצמו כלפי מטה באמצעות הגפיים כדי שיוכל לאכול מהקרקעית, ויעלה לנשום רק מידי פעם. בזמן סערה, צב בריא יצלול לעומק הים בו לא מרגישים את הגלים עד שהסערה תחלוף. צבים פגועים וחלשים לא יצליחו להשקיע את הכוח הדרוש בכדי לצלול לעומק ויצופו בים. בזמן סערה, הגלים הגבוהים יפלטו את הצבים החלשים והצפים אל החוף.
.
.
מלבד היות הציפה סימפטום לבעיה ראשונית, הציפה עצמה מהווה סכנה. צב שצף זמן רב עלול לסבול מפגיעות כתוצאה מחשיפה ארוכה לשמש, ונמצא בסיכון גבוה לפגיעה מכלי שייט. כמו כן, צב שצף זמן רב לא יצליח לאכול מהקרקעית, ובלית ברירה יאכל את מה שצף על פני המים – כולל שקיות ופסולת פלסטיק.
.
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור הרחב שכל מי שנתקל בצב ים במצוקה בחוף או בלב ים שידווח על כך בהקדם למוקד רשות הטבע והגנים שמספרו 3639*.
.