מחר: גזר הדין בפרשת השוחד בעיריית אשדוד
20.06.22 / 12:39
אחרי שהורשעו בקבלת שוחד והפרת אמונים, בבית המשפט המחוזי בבאר שבע יינתן מחר גזר הדין לעמרם כנפו ויצחק דרי, שהורשעו לאחר הליך משפטי ארוך בקבלת שוחד והפרת אמונים בעת שמילאו תפקידי מפתח בעיריית אשדוד. הפרקליטות ביקשה להטיל על השניים עונש מאסר של 9 שנים וקנס בסך מיליוני שקלים
ארבעה חודשים לאחר הכרעת הדין של השופט דניאל בן טולילה, בבית המשפט המחוזי ייגזר מחר עונשם של עמרם כנפו ויצחק דרי, סגני ראש העיר לשעבר באשדוד. השניים הורשעו לאחר יותר מחמש שנות משפט בעבירות של שוחד מרמה והפרת אמונים.
השופט פסק כי על הנאשמים היה אסור לעסוק בנדל"ן בתחום השיפוט של העיר אשדוד, זאת מאחר והדבר מציב אותם "בניגוד עניינים חריף". עוד נכתב בהכרעת הדין: "הנאשמים עשו דין לעצמם בכך שהשתתפו בישיבות שעסקו בענייני נדל"ן שלהם יש נגיעה אם בשותפות ואם בשל כך שקיבלו תמורה. הם החליטו באיזה ישיבות להשתתף. מתי לצאת מהישיבה ומתי לחזור".
בטיעונים לעונש עתרה הפרקליטות לבית המשפט המחוזי ודרשה להטיל על השניים עונש מאסר כבד במיוחד של תשע שנות מאסר. בנוסף, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט להטיל הנאשמים קלון, וכן לפסול אותם לכהונה כחברי ועדה לתכנון ובנייה. עוד ביקשו בפרקליטות להטיל על השניים קנסות כבדים, כל אחד על פי חלקו, בסכום של 4 מיליון שקל וחילוט רכושם שמסתכם ב-2 מיליון שקל.
פרשיית השוחד בעיריית אשדוד
המדובר בפרשייה רחבת היקף, שעניינה שוחד בעיריית אשדוד במספר רב של פרוייקטים וקבלנים מעורבים. בשנת 2017, פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע 5 כתבי אישום נגד 21 נאשמים- נותני ומקבלי השוחד, ובהם כנפו, דרי, שלמה אלבז, שכיהן אף הוא כחבר מועצת העיר אשדוד, קבלנים וחברות שבבעלותם, בגין מעורבותם, כל אחד לפי חלקו, בפרשת השוחד.
מרבית הנאשמים הודו במסגרת הסדרי טיעון, הורשעו בעבירות שונות, כל אחד לפי חלקו, והוטלו עליהם עונשים שונים ובהם קנסות וחילוטים בסך כולל של כ-20 מיליון ₪. במסגרת הפרשה, הורשעו גם הקבלנים, שאינם עובדי ציבור, בעבירות של שוחד, הפרת אמונים או סיוע להפרת אמונים, כל אחד לפי חלקו.
כתב האישום, בו הורשעו הנאשמים לאחר ניהול הוכחות, מתאר כיצד הנאשמים עמרם כנפו ויצחק דרי, בעת שכיהנו בתפקידים שונים בעיריית אשדוד ובמועצת העיר, קיבלו לכאורה שוחד מהיזמים ומהקבלנים – אם בכסף ואם בטובות הנאה - בתמורה לקידום ענייניהם העסקיים בפרויקטים נדל"ניים בעיר אשדוד ובוועדות התכנון והבנייה, לעיתים קרובות תוך שהם פועלים בניגוד עניינים.
כתב האישום נולד לאחר 5 שנות חקירה של המשטרה, במסגרתה נחקרו קשריהם של כנפו, ודרי עם קבלנים בעיר וקידום ענייניהם - תוך ניצול השפעתם, לכאורה, בועדות התיכנון בהם היו חברים ומשפיעים.
כנפו ודרי היו דמויות מפתח בעולם הפוליטי ציבורי של העיר אשדוד והחקירות/חשדות הוציאו אותם מהמשחק כליל.