מה השכר שמבקש קובי מימון, מנכ"ל בעלת קניון הבושה הסיטי באשדוד?
04.09.24 / 15:46
בעוד מספר ימים יתכנס דירקטוריון איירפורט סיטי (בעלת ניצבא שמפעילה את קניון הסיטי באשדוד) בבקשה לאשר למנכ"ל קובי מימון בן ה68, חבילת תגמול המוערכת ב–6–8 מיליון שקל בשנה וכך בכל אחת מה5 השנים הבאות.
בנוסף, מימון שהוא אחד מעשירי ישראל, מבקש מהמדינה להסדיר לעצמו הטבות במעמד של "תושב חוזר". וזה אומר, הימנעות מתשלומי מס במשך 10 שנים בגין רווחים מעסקים שהקים בחו"ל (הוא גלה מישראל עקב חקירה פלילית סמויה שנפתחה נגדו על ידי הרשות לניירות ערך ב-2010 ורק לאחרונה חזר).
מבחינתנו שירוויח מה שירוויח רק שבמסגרת עבודתו הוא גם ידאג שקניון הבושה הסיטי באשדוד, שיתחיל להיות מתוחזק כראוי באופן שיכבד את תושבי אשדוד.
נציין בדרך אגב כי לאורך השנים נשמעו טענות כנגד בעלת קניון הבושה הסיטי באשדוד, לפיהן מטרתה לדרדר את התחנות המרכזיות שהיא שולטת בהם ברחבי הארץ, כדי להביא לפינוי שלהן, כך שתוכל לעשות בשטחים שימוש אחר.
רבים הגיבו לנו על הכתבה שפרסמנו כאן באשדוד נט על ההזנחה של קניון הסיטי שנהנה מלקוחות שבויים בזכות התחנה המרכזית של אשדוד והדואר המרכזי הנמצא בו. דיווחו לנו גם על מספר נשים מבוגרות שנפלו ודיממו מהפנים בגלל המרצפות השבורות וחיזקו כל מילה על גועל הנפש בשירותים, ועל כל מה שנכתב בכתבה - לכתבה המלאה תוכלו להיכנס כאן.
באשדוד נט החלטנו לעקוב מקרוב, האם ומתי בעלי הקניון יתחילו להפשיל שרוולים, לשפץ, לנהל ולתחזק את הקניון שנמצא בלב העיר, באזור יוקרתי שוקק תרבות, מסחר ומגורים.
בואו נכיר את הבעלים של קניון הבושה, הסיטי:
כמעט שני עשורים חלפו מאז נמכרו מניות השליטה בחברת הנדל"ן נצבא לידי חברה בשליטת איש העסקים קובי מימון, תמורת מה שהתברר בדיעבד כנזיד עדשים.
נצבא נוסדה כחברת בת של אגד, עברה גלגולים שונים עד שבתחילת שנות האלפיים נרכשה על ידי קובי מימון, כאשר המניות שהיו בבעלות חברי אגד הועברו לחברת איירפורט סיטי שבשליטתו, תמורת סכום של 645 מיליון שקל, מחיר ששיקף לנצבא שווי של מיליארד שקל בלבד. עשור לאחר מכן, ערב מיזוג בין שתי החברות (נצבא ואיירפורט סיטי) נסחרה נצבא בשווי של כ-4 מיליארד שקל.
מכירת מניות השליטה בנצבא נועדה לאפשר פירעון חוב של יותר מ-200 מיליון שקל לבנק הבינלאומי, שנוצר כתוצאה מפדיון מניות של חברי אגד שפרשו מהחברה (אז קואופרטיב), ולהבטיח את המשך פדיון המניות קדימה.
לאורך השנים נשמעו טענות רבות ולפיהן מטרתה של נצבא היא לדרדר את התחנות המרכזיות שהיא שולטת בהם ברחבי הארץ, כדי להביא לפינוי שלהן, כך שתוכל לעשות בשטחים שימוש אחר. התחנה המרכזית החדשה בתל אביב היא אולי הדוגמה הבולטת ביותר, וכך כתב אודותיה ב-2017 שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, בנימין ארנון: "תוכניתה של נצבא הייתה לכל אורך הדרך להוביל לכך שהתחנה תקרוס, והאינטרס העסקי שלה התמצה בנדל"ן של התחנה". לפי דוח הפעילות של נצבא לשנת 2021 למשל, מגמת הפיתוח העסקי היא - "שינוי ייעוד של נכסים תחבורתיים לשימושי ייזום של בנייה לרבות למגורים".
החברה מקדמת תוכניות במתחם התחנה המרכזית לשעבר בהרצליה; בעפולה נבנתה תחנה מרכזית חדשה עם שתי קומות משרדים מעליה; על התחנה המרכזית הפעילה בכפר סבא, קיימת תוכנית בניין עיר מאושרת להקמת פרויקט הכולל 170 יחידות דיור בשלושה מגדלים, מרכז מסחרי ומסוף תחבורתי; ובאשקלון ממוקמת אחת התחנות המרכזיות המוזנחות ביותר בישראל, ולפי החלטת ממשלה שהתקבלה בסוף 2020, משרד התחבורה יפעל להקמת תחנה מרכזית חדשה.
השכר שקובי מימון מבקש:
ב12 בספטמבר, דירקטוריון איירפורט סיטי (חברת האם של ניצבא) תתכנס כדי לאשר או לא לאשר לקובי מימון בן ה68, חבילת התגמול נאה לתקופה של חמש שנים, חבילה המוערכת ב–6–8 מיליון שקל בשנה.
המכשול האחרון בפני חבילת המיליונים של מימון יהיו בעלי המניות בחברה, ובעיקר הגופים המוסדיים שמחזיקים בה. בשבועות האחרונים החל מימון לקיים פגישות עם אותם מוסדיים, לקראת אספת בעלי המניות של איירפורט בהם יידרשו בעלי המניות שאין להם עניין אישי בכך לאשר ברוב של לפחות 50% את חבילת התגמול הנאה.
לפי הסיכום של מימון עם החברה, שכרו החודשי ברוטו יסתכם ב–220 אלף שקל צמוד למדד. הוא יהיה זכאי לרכב שעלותו כ–600 אלף שקל, כשאיירפורט תישא בכל ההוצאות הכרוכות בשימוש ברכב ובהוצאות האחזקה בגינו. הוא גם יהיה זכאי להחזר הוצאות אש"ל ואירוח בישראל ובחו"ל, ולהוצאות טיסה במחלקת תיירים בסכום שלא יעלה על 35 אלף יורו בשנה.
מימון יהיה זכאי למענק שנתי של עד 12 משכורות חודשיות בהתאם לעמידה ביעדים מדידים כמו שינויים כלפי מעלה בשיערוכים של נכסים בפיתוח בקבוצת איירפורט סיטי, וכן עד שש משכורות חודשיות אם תגיע החברה ליעדי רווחיות שונים.
בנוסף לכך, יוקצו למימון 421,197 אופציות לא רשומות למסחר של החברה.
קובי מימון הוא בכלל תושב גיברלטר (תשאלו למה) ומנהל את עסקיו מאירופה תוך גיחות לישראל.
מאז 2010 מתגורר מימון בחו"ל, ובעבר התנהלה נגדו חקירת מס שנסגרה לפני יותר משנה.
הוא אמור לנהל את החברה כשחלק מהזמן שלו הוא ישהה בחו"ל.
מימון, שהוא כיום אחד מעשירי ישראל ובעל הון פרטי בהיקף של מיליארדי ש"ח, גלה מישראל במשך שנים רבות, עקב חקירה פלילית סמויה שנפתחה נגדו ב-2010 ונגד שותפו חיים צוף.
החקירה התנהלה מצד רשות ניירות ערך, רשות המיסים, המשטרה, והרשות לאיסור הלבנת הון, בחשד לעבירות חמורות, לרבות הלבנת הון בהיקף של מאות מיליוני ש"ח.
בתקופת גלותו הקים מימון לעצמו משפחה חדשה וניהל את עסקיו בישראל, "בשלט רחוק". כדי לשוב לישראל הוא ניהל במשך שנים רבות מו"מ עם הרשויות בישראל, באמצעות בא-כוחו עו"ד פנחס רובין. במקביל ביצע פעולות שונות ומשונות כדי למנוע פרסומים בגנותו ולצנן ביקורת נגדו מצד יריבים עסקיים.
מימון ניהל את עסקיו ב'שלט רחוק' באמצעות שותפו חיים צוף. מזמן לזמן הגיחו באי-כוחו ממשרדו של פיני רובין אל רשות המיסים בניסיון להשיג עבורו הסדר שיבטיח שובו ללא מעצר.
מימון איבד שנים רבות בהן נבצר ממנו להגיע לישראל, למשפחתו ולעסקיו בישראל. בתקופה האחרונה דרכו צלחה, יחסית. החקירות הוקפאו מסיבות שונות ומשונות, לאחר שהושג הסדר שאת פרטיו מצניעים הצדדים.
עכשיו מנסה מימון לשוב לישראל לצמיתות ולהסדיר לעצמו הטבות במעמד של "תושב חוזר". וזה אומר, הימנעות מתשלומי מס במשך 10 שנים בגין רווחים מעסקים שהקים בחו"ל.
ואנו תושבי אשדוד נזכיר לו מפעם לפעם בדרכים אלו ואחרות - אל תשכח לטפל גם בקניון הבושה, הסיטי באשדוד