העירייה תפצה את משפחתו של תושב השטחים שטבע למוות בחוף אשדוד
21.02.22 / 17:37
על פי פסק הדין, השימוש באופנוע הים שמשמש את המצילים באירועי טביעה נעשה באיחור מאחר והוא הוצא מהמים טרם סיום שעות הרחצה. העירייה תפצה את משפחתו של הטובע, אב ל-5 תושב השטחים, בכ-300 אלף ש"ח
בני משפחתו של תושב רמאללה שטבע למוות בחוף הים באשדוד יקבלו פיצוי של כ-300 אלף ש"ח מעיריית אשדוד - כך עולה מפסק הדין שהתקבל לאחרונה בבית המשפט המחוזי בבאר לשבע.
האירוע הטראגי התרחש באוגוסט 2014 בסביבת חוף הפרחים (חוף י"א). המנוח, אב לחמישה, בן 39 במותו, נכנס לים יחד עם אחר ובשלב מסוים החל להיסחף. לאחר שחולץ על ידי המצילים בוצעו בו פעולות החייאה והוא פונה לבית החולים במצב קשה, שם נקבע מותו לאחר 3 ימים.
יורשיו של המנוח תבעו את העירייה וכן את מדינת ישראל, בשל הנזקים שנגרמו להם בעקבות פטירתו של יקירם. העירייה הגישה הודעת צד ג' נגד המדינה, בטענה שביום האירוע מילאה אחר כל הוראותיה של המדינה בדבר השילוט והפיקוח בחופים.
בכתב התביעה טענו התובעים כי העירייה התרשלה בכול הנוגע לבטיחות המתרחצים בחוף ולא נקטה באמצעי הזהירות הדרושים על מנת למנוע את כניסת המנוח למים באזור המרוחק מתחנת ההצלה, וכן לא סימנה את האזור כאזור אסור לרחצה.
עוד טענו כי המצילים הפרו את החובה החלה עליהם על פי החוק, שכן מגרסתם עולה כי במועד האירוע, שחל כ-20 דקות לפני סגירת החוף, לא היו עוד בחוף אמצעי ההצלה, לאחר שהמצילים אספו אותם, לרבות את אופנוע המים שאוחסן. נטען שאילו היה אופנוע המים מוכן לפעולה ומוזנק במועד לעבר המנוח, היה עולה בידי המצילים להציל את חייו של המנוח.
העירייה טענה מנגד כי היא מילאה אחר הוראות המדינה ונקטה בכול האמצעים הסבירים למניעת טביעתו המצערת של המנוח. הודגש כי המנוח נכנס לים בחוף בלתי מוכרז האסור לרחצה, ולא זו בלבד שהוא התעלם מהשילוט האוסר את הרחצה בים באותו מקום, הוא אף חצה חבל סימון שנועד למנוע כניסתם של הרוחצים למקום הספציפי שבו טבע, בשל המסוכנות הרבה שהייתה טמונה לרוחצים באותו מקום.
באשר לאופנוע הים, טענה העירייה כי הוא אמנם הוצא מהמים אך הוא לא אוכסן כפי שצוין וכי בסופו של יום באמצעותו חילצו המצילים את המנוח. מנגד, קריאת דוח משרד הפנים מעלה ביקורת מרומזת על כך שהשימוש באופנוע הים נעשה באיחור בשל כך שהיה מאוחסן.
"הרושם המתקבל למקרא הדוח וכן מהשתלשלות האירועים, הוא כי אופנוע הים נארז ולא היה זמין לשימוש מהיר, ועל כן ביכרו המצילים לצאת אל המנוח באופן רגלי, בתקווה למשות את המנוח מהים בדרך זו, ולהימנע מהצורך לפרוק את אופנוע הים מהעגלה שעליה אוחסן" - ציינה שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע יעל ייטב.
"לא מדובר אפוא בטעות שבשיקול הדעת, כי אם בהימנעות מפעולת הצלה הכרחית מהטעם שאופנוע הים נארז כחצי שעה לפני סיום שירותי ההצלה בחוף" - הוסיפה. "מדובר בהפרה של החובות המוטלות על המצילים, ועל כן חייבת העירייה בנזקי התובעים".
כאמור, בית המשפט קיבל את התביעה נגד העירייה, אך גם הטיל על המנוח אשם תורם בשיעור 70%, מאחר ונכנס למים באזור שסומן כמסוכן לרחצה ושהיה מגודר באמצעות סרט סימון, עקב היווצרותו של בור עמוק בקרקעית הים.
"לאחר עיון בטענות הצדדים ובראיות מצאתי שיש לקבל את התביעה נגד העירייה בלבד" - ציינה השופטת ייטב בפסק הדין. "יחד עם זאת מצאתי שיש להטיל על המנוח אשם תורם בשיעור 70%. כמו כן מצאתי שיש לדחות את הודעת צד ג' שנשלחה למדינה".
בסה"כ הוחלט כי העירייה תפצה את משפחתו של המנוח בכ-293 אלף שקלים, זאת לאחר קיזוז האשם התורם.