העונה הקרה באשדוד: כמה נפגעו בחורף האחרון בתאונת דרכים בעיר?
21.11.21 / 16:35
מדינת ישראל עברה לאחרונה לשעון חורף: החשיכה מקדימה והגשמים שירדו במקביל הופכים את הכבישים לחלקים. התקופה אף מאופיינת באירועי מזג אוויר שונים כמו ערפל, שלוליות ענק בדרכים ואפלוליות לאורך שעות היממה
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס עולה כי בחורף שעבר (חודשים נובמבר 2020 עד מרץ 2021) נפגעו בתאונות דרכים 7,854 בני אדם.
עוד עולה מהנתונים, כי במהלך חודשים אלו, נהרגו 118 בני אדם בתאונות דרכים, ו-863 נפצעו באורח קשה.
המשמעות היא שבמהלך חמשת חודשי החורף בשנה החולפת כמעט בכל יום בממוצע נהרג אדם בתאונת דרכים וזאת למרות הסגר בו שהינו במהלך חודש ינואר 2021 ובגינו התמעטה התנועה בכבישים באופן משמעותי.
באשדוד נפגעו בחודשי חורף 2020-2021 (נובמבר 2020 - מרץ 2021) בתאונות דרכים 145 בני אדם, אדם אחד נהרג.
למעלה ממחצית מתוך אותם נפגעים בחודשי החורף הקודם, 4,595 בני אדם, נפגעו בתחום העירוני. 49 נהרגו בתחום הערים והישובים ו-503 נפצעו באורח קשה.
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "תנאי מזג האוויר המשתנים משפיעים על הבטיחות בדרכים, החורף המתקרב מביא עמו סיכונים נוספים בכבישים ועל הרשויות להיערך לכך מבעוד מועד.
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים צריך להגביר את ההסברה בנוגע לסכנות הנובעות מתנאי מזג האוויר המשתנים ולהעלות את המודעות לאופן הנהיגה המתאים לחורף.
בנוסף, יש לעודד את הנהגים להכין את רכבם לכבישים החלקים ולהצטברויות המים שנוצרות. ראשי הרשויות צריכים להיערך כבר עכשיו לשיפור התשתיות בדרכים העירוניות, לתקן בורות וליקויים בכביש ולנקות את תעלות הניקוז במטרה למנוע הצפות וקריסת תשתיות.
היערכות מתאימה ומשולבת של כל הגורמים עוד בטרם החורף יתחיל תוכל לצמצם את מספר התאונות והנפגעים".
כך תנהגו בחורף:
בחורף יש להתאים את אופן הנהיגה לתנאי הדרך המשתנים. הכביש רטוב, מרחק העצירה מתארך, ישנן שעות רבות יותר של חושך, הכביש נהיה חלק בגלל תערובות של מים, שמן ואבק, דבר הפוגע באחיזת הצמיגים בכביש. כדי להגביר את הבטיחות בדרכים גם בימי החורף הגשומים מומלץ
להקפיד על הכללים הבאים:
הכינו את הרכב: בתחילת החורף, כדאי לבדוק את הרכב במוסכים המורשים, חלקם מעניקים בדיקת חורף חינם. יש לוודא כי המצבר, האורות, והבלמים תקינים ומוכנים לנסיעה בתנאי גשם ובוץ.
סעו לאט: יש להוריד את מהירות הנסיעה ב-10 קמ"ש לפחות ולהגדיל את המרחק מכלי הרכב שמלפנים.
אפשרו כניסת אוויר: מומלץ להשאיר פתח בחלון על מנת שאוויר צח יכנס וימנע אדים ותחושת עייפות.
לתכנן מסלול ולהתלבש בהתאם: כדאי לתכנן את מסלול הנסיעה מראש ולהתלבש בלבוש קליל ולא כבד ומסורבל.
להקפיד על נראות: חשוב להקפיד על הדלקת אורות בכבישים בינעירוניים גם ביום וגם בלילה משום שתנאי מזג האוויר בחורף מקשים על הראיה.
אורות בערפל: בימים שבהם קיים ערפל חשוב לדאוג להדלקת אורות מתאימים בכל שעות היממה.
תקינות הצמיגים: יש לוודא כי צמיגי הרכב תקינים ולא שחוקים או יבשים וכי לחץ האוויר בהם תקין.
תקינות המגבים: יש לוודא כי מגבי הרכב אינם יבשים וכי יש מים במיכל המגבים.
נראות הולכי רגל: להולכי הרגל מומלץ ללבוש בגדים בהירים ולהשתמש במחזירי אור, במידת האפשר, בכדי שלנהגים יהיה קל יותר להבחין בהם.