מנצחים את הספקנות
12.02.13 / 14:10
האם בחירה באשדוד, כעיר הגדולה ביותר בישראל שמובילה את מיזם הפרדת הפסולת לשני זרמים, היתה נכונה? האם אשדוד, כעיר פיילוט ארצי, אכן מצדיקה את מעמדה? האם אשדוד עומדת במדדים שנקבעו לפרוייקט? על כל התשובות אפשר לסמן וי - בגדול!
החששות הגדולים שליוו את תוכנית הפרדת הפסולת לשני זרמים, התבדו לחלוטין. תושבי הרבעים שנמצאים במיזם הוכיחו עד כמה הם מחויבים לעניין ועד כמה חשובה להם סביבה נקיה ונאה. ברובע ט׳, הרובע השישי שהצטרף למיזם ההפרדה, שוברים התושבים את כל השיאים ובבדיקה שערכו במינהל התפעול נמצא כי 90% מהתושבים מפרידים בין פסולת ״רטובה״ (אורגנית) לפסולת ״יבשה״ (חומרי מיחזור).
״שיתופי פעולה הדוקים וארגון נכון שוב נצחו את החששות ואת הספקנות״ אומר מרשלמה רוטנברג- ראש מינהל התפעול, בשעה שהוא בודק את כלי האצירה ברובע ט׳. מרדני אלגרט- מנהל אגף תפו״ח המוביל את הפרויקט בצד התשתיות מציין כי הפרדת הפסולת הביתית באשדוד כבר איננה דבר חדש ובכל פעם אנחנו מגלים עוד הפתעות ורושמים הישגים חדשים.
ההפתעה הפעם היתה כאמור ברובע ט׳. ״בעוד שהשאיפה בישראל להגיע ל-75% הפרדה, רשמנו ברובע הצלחה מדהימה של 90%״ אומרים במינהל ומכוונים את האצבע לשיתופי הפעולה של צוותי ההסברה וראש מינהלת הרובע. אורן, המוביל את צוותי ההסברה מבית לבית, אומר כי ״אנחנו הולכים ומשתכללים ולמדנו כי שיתופי הפעולה עם מינהלת הרובע היא ערובה להצלחה״. סמי אביטן - ראש מינהלת רובע ט׳, מציין לשבח את המעורבות הגוברת של התושבים ואת המחויבות שלהם למיזם. הוא נביא כדוגמא את נושא המיחזור ומציין כי תושבי הרובע מצטיינים גם בנושא זה. ״התושבים ממחזרים הכל טקסטיל, בקבוקים, נייר, פלסטיק וכל מה שאפשר״ אומר אביטן ומפרגן לתושבים שגם בנושא זה הם הוכיחו רמת מחויבות יוצאת מגדר הרגיל.
אשדוד ״רצה״ עם הפרויקט כבר למעלה משנה, והיא נחשבת לעיר הטובה ביותר מבין הערים שבפרויקט הפרדת פסולת לשני זרמים. כולם באשדוד כבר מכירים את הפחים החומים והירוקים, אפילו ברובעים שטרם הצטרפו למיזם, ובכל פינה בעיר יודעים לספר על המיזם, על מטרותיו ועל משמעויותיו לשימור הסביבה.
את תחום ההסברה מלווהאסתי פילוס, מנהלת היחידה האסטרטגית, ואילו את נושא התשתיות ופינוי האשפה מלווים מרשלמה רוטנברג- ראש מינהל התפעול ומרדני אלגרט- מנהל אגף תפו״ח.