מבססים את החוסן הקהילתי
24.10.17 / 13:54
לחוסן הקהילתי יש משמעות מכרעת בכח העמידה הלאומי בעת חירום. הנחה זו עומדת בבסיס הפעולות שעיריית אשדוד נוקטת בשנה האחרונה, בהתאם למדיניות החירום שקבע ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי המתייחסת לרמת המוכנות הנדרשת מכל גורמי החירום והגופים האזרחיים. המשמעות היא שעיריית אשדוד, באמצעות אגף הביטחון העירוני ומכלולי מטה מל"ח, מקיימת מערך הכשרה והסברה הן לציבור העובדים והן לציבור התושבים הפעילים במסגרות התנדבותיות בעת חירום
בשבוע שעבר ערכה העירייה שני כנסים בהם נטלו חלק מאות מעובדי העירייה אשר שמעו סקירה אודות תפקידי הרשות בחירום ברמה הכללית ותפקידם כעובדי רשות ברמה האישית.
כנסים אלה נועדו לקדם את מדיניות ראש העיר בתחום החירום ולמלא אחר ההנחיות אשר יבטיחו כי המערכת העירונית תהיה מוכנה להתמודד עם תרחישי חירום וכי העובדים יודעים מה מצופה מהם בחירום וכיצד הם מעניקים רמת שירות מיטבית ותורמים את חלקם לבניית החוסן העירוני.
גב' דינה בר אולפן, המשנה למנכ"ל העירייה, הציגה את הליך קבלת ההחלטות בעת משבר או בהיתנהל תרחיש חירום, כאשר ראש העיר העומד בראש מטה מל"ח מנהל הלכה למעשה את אירועי החירום כשהוא מסתייע בגורמי הביטחון, צה"ל ומשרדי הממשלה.
בר אולפן הדגישה כי האסטרטגיה שנוקט ד"ר לסרי בחירום, כמו גם בשגרה, מציבה את ביטחונו האישי של התושב וטובת העיר כולה בראש סדר העדיפויות.
כדוגמא לכך היא הציגה את ההחלטה שקיבל ראש העיר במערכות האחרונות, כשהחליט לא לקיים לימודים על אף שערים אחרות כן קיימו לימודים במצב חירום.
דוגמא נוספת היא החלטת ראש העיר על מיזם ההפוגות, בהם יכלו אלפי משפחות לצאת מאשדוד ולהתרענן בפעילות מהנה מחוץ לעיר.
בר אולפן הבהירה כי אסטרטגיה זו מאפיינת את הפעילות שעושה הרשות לחיזוק החוסן האישי, החוסן הקהילתי וחוסנו של הממסד המוביל לחיזוק הכוח העירוני הכולל של המערכות התפעוליות באשדוד וביסוס יכולת העמידה של העיר ותושביה באתגרים העתידיים העומדים לפניה.
"מערך זה אפשרי רק אם כל ציבור העובדים נרתם למשימה בחירום ומבין את החשיבות בהתגייסות כוללת ובמוכנות של עובדי העירייה ושל כל מערך המתנדבים, בניהולה של הגב' חנה בן איון" סיכמה.
ראש אגף הביטחון, מר אריה איטח, ציין כי כוחה של עיר בחירום נמדד בעצם היכולת לקיים שגרת חיים גם בתנאים שאינם שגרתיים.
אל הכנס הגיעו כל אותם עובדים שיהיו מרותקים בעת חירום ואיטח ציין את המשמעות בהתייצבותם המלאה של ציבור העובדים בחירום, כמי שאחראים באופן אישי ומקצועי לביצוע מעבר מהיר וחלק משגרה לחירום, תוך שהם ממשיכים להעניק את השירותים החיוניים לתושב.
בתוך כך, מר איטח הציג את האתגרים הביטחוניים לצורכי מוכנות מיטבית והציג את כל מערכי התפקוד העירוניים השותפים במתן המענים הנדרשים בשעת חירום.
גם מנהלת אגף משאבי אנוש הנכנסת, הגב' מירב שרת, התייחסה לסוגיית צווי הריתוק בחירום ועמדה על הצד החוקי שמכוחו מפעילה הרשות את עובדיה בחירום.
היא הציגה את כל הליך ההערכות, את שלבי ההתארגנות ואת מערך כ"א בחירום, את עקרונות השיבוץ ואת מכלול הפעולות שהאגף עושה על מנת להבטיח גיוס ושיבוץ אופטימלי של העובדים במשימות החירום.
"אחרי הכל העובדים שלנו הם תושבי העיר ועליהם לשמש דוגמא אישית בשעת חירום, תוך שהם נושאים באחריות אישית ונותנים מענה רציף, זמין ויעיל, לכלל התושבים" אמרה וסיכמה בקבעה כי "משאב אנושי אחראי ומקצועי בארגון, מקדם את חוסנה העירוני של אשדוד בשעת חירום".