ערב אינטימי ומרגש ביומו השני של פסטיבל אשדודשירה
21.11.17 / 13:57
עם הגיעו של מזג האוויר החורפי, הפסטיבל נכנס לאווירה חמימה ואינטימית- מופע יגל יעקב כינס בקפה תיאטרון בבית יד לבנים, ליבנת בן חמו אירחה בכיתת אמן אביתר בנאי, המשוררים פרופ' סמי שלום שטרית, יאיר דלאל ורוני סומק עשו שירה בשלשה בפירמידה במוזיאון אשדוד לאמנות ולסיכום- ערב של הקראת שירה ובירה בפאב ה'זרם'... חורף חם זה כאן!
צפו בוידיאו עם קטעים נבחרים מיומו השני של הפסטיבל (צילום ועריכה מייק אדרי):
"היה בך משהו לא מהוסס, אפילו חייתי ואז באלבום השני משהו התעמעם נהיה פחות חד ובאלבום האחרון חזרת לחדות הזו. ראיתי אותך בסדרת האלבומים של יואב קוטנר ודיברת על האלבום הראשון ודיברת שאתה מחפש את האנרגיה שהתפרצה שם..." אמרה לבנת בן חמו, שדרנית גל"צ ובת העיר אשדוד שאירחה את אביתר בנאי בכיתת אמן מרגשת במיוחד שהתקיימה באודיטוריום מונארט אל מול 140 אורחים.
"יש שם משהו מתסכל. הרבה דברים משתבחים עם הזמן אבל את הבוסריות אי אפשר להשביח. "מה זה נקרא לא לרצות להיות איתי" זה משפט שהיום אני לא יודע אם הייתי מצליח להוציא", ענה לה אביתר בנאי.
בנאי, נע בין נועזות לשמרנות. בשיר פרגולה יש לו איזושהי כנות שבוא עצמו מאוד שמח לקראתה. כתיבה טבעית שכולנו התגעגענו אליה, בלי הרבה שינויים. כאילו הוא חזר לנקודת ההתחלה שלו. מעבר לזה בקליפ- מי שלא יודע, יש חשיפה אישית של בנאי את משפחתו- אישתו וילדיו והוא מציג מחד חיים של חוזרים בתשובה בירושלים ואישה שמדליקה נרות ומן העבר השני הופעה ב'בארבי' שמלאה ביצרים והרבה הומור.
במקביל, התקיים בקפה תיאטרון בבית יד לבנים, ערב שירי יגל יעקב בהנחייתו של עו"ד דוד גולן שאמר כי מוטי מלכא יכול לכתוב עליו פטנט.
עו"ד גולן בירך את ידידיו מהחוג ללימודי הרמב"ם והזכיר את שאול בן שמחון ז"ל שהיה אדם גדול ואף אשתקד נהנה בערב מסוג זה.
רגע לפני הניגונים ושירת פיוטי יגל יעקב על ידי הפייטן המוכשר אבי אפנג'ר, הסביר גולן מהי תושייא קטע מוזיקלי ללא מילים- לא מופיעה בספר העל האנדלוסית הקנונית אלא מחוצה לו. הקטע מזמין את הנגנים והקהל שהולכים לבצע משהו באותו התחום של התושייא.
הערב מוקדש ליגל יעקב. רבי שמואל אלבז, עוד בחייו כונה אבוחצירי ומכאן בא השם שמואל אבוחצירה. ממנו תשעה דורות עד לשנת 1807 שנולד רבי יעקב אבוחצירא שנודע כמקובל, פרשן ביניהם גם ספרו יגל יעקב. המקור הכיל 30% מהספר כיום והיה כולו תכנים של ערגה לארץ ישראל או סיפור על הגלות ותלאותיה, טרגדיות שפקדו את העם... כתב את הסיפורים בצורת שיר...
לערב המיוחד, הגיעו לשיר, לשתות מחייא ולהנות מטאפאסים אורחים רבים, בניהם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ורעייתו, שאגב סבתא רבא של ד"ר יחיאל לסרי היא אחות של הבאבא סאלי. היא הנכדה של רבי יעקב אבוחיצירא.
ניבה בן סימון ומיקי הררי (החברים של נטאשה) פתחו את מפגש המשוררים בפירמידה במוזיאון אשדוד לאמנות בביצוע שירו של סמי שלום שטרית. רוני סומק ושלום שטרית פתחו בהקראת שירי אהבה שכתבו... מי שהצליח לומר במשפט "אני אוהב אותך" במשפטי אהבה גדולים שנאמרו בשירים לומר את אותן המילים...
"אף פעם לא ביקשו ממני לקרוא שירי אהבה", אמר סמי והקריא מספרו "שירים באשדודית"- "ראיתי לה את השמש בנמשים", רוני סומק הקריא שיר אהבה מספרו "נקמת הילד המגמגם".
אהבה צריכה גם מוזיקה וכך גם שירה. הם הזמינו אליהם לבמה את יאיר דלאל, שניגן בפסטיבל השירה של רומא, בוושינגטון ועוד רבים, זמר מוזיקאי ומלחין מוכשר. ומשם הערב רק הלך וגבר בשירים וריגושים.
בשעה 22.30 הגיעו לפאב ה'זרם' משוררים צעירים ומבוגרים שעלו להקריא שירה והיו גם ששרו משיריהם כמו שירה גולד מגרעין באר- מדרשה לפני הצבא שהגיעה במיוחד יחד עם חברותיה. הבנות, מתגוררות ברובע ג' בעיר ומתנדבות בקהילה.
נאור ביטון, יועץ ראש העיר לענייני קהילה וצעירים אמר: "אני שמח לפתוח את האירועים הללו לקהל צעיר ולתת לחבר'ה מחיי הלילה תחושה שותפות אמיתית בתרבות בעיר... עושים את זה במהלך כל השנה ומודים לפאב הזרם זו השנה השנייה שמארח את הפסטיבל", אליו הגיע גם מוטי מלכא יו"ר ומייסד פסטיבל אשדודשירה שהרים לחיי הצעירים שמכבדים ואוהבים את השירה.
מיכל זוהר הנחתה את הערב ואף הקריאה שני שירים שכתבה, האחד על רבין והשני על טוקבקים, נאור ביטון יועץ ראש העיר לקהילה וצעירים הפתיע כשאחז בגיטרה, ניגן ושר את "פצעים ונשיקות" של מוניקה סקס וביקש מהקהל להקשיב למילים...
היו גם משוררים צעירים ומבוגרים שהגיעו לשתף בשירתם, התכנסו כולם בפאב באווירה חמימה ונעימה כשבחוץ החל לרדת גשם...