שמעון בוסקילה בראיון מיוחד לאשדוד נט לקראת המופע בפסטיבל מרידיאנו אשדוד

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('103a1294-53b3-42b4-aedf-fa0036fecae2','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,20403,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('103a1294-53b3-42b4-aedf-fa0036fecae2','/dyncontent/2026/3/2/ce5d5164-b8f6-415f-af76-14de322f2909.gif',15238,'בלו קאסל אייטם כתבה ',525,78,true,20403,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

לקראת הופעתו במסגרת פסטיבל מרידיאנו אשדוד, פגשנו את הזמר שמעון בוסקילה לשיחה אישית ומרגשת על החזרה לבמות, החיבור לשורשים המרוקאיים והמופע המיוחד שייערך במצודת ים אשדוד. בוסקילה, מהקולות האהובים והמרגשים במוזיקה הישראלית, יופיע ב17 ביוני עם מופע חגיגי שיארח אמנים ממרוקו וישלב בין להיטים גדולים, פיוטים וצלילים אתניים עכשוויים כחלק מחגיגת התרבות הבינלאומית של הפסטיבל.

מה שלומך ?  איך ההרגשה לחזור לבמות אחרי החודשים האחרונים ?

אני מתרגש ,ההרגשה מצוינת ,אחרי חודשיים שישבנו בבית, כל תעשיית המוזיקה היתה משותקת ובמיוחד אין יותר שמח ממני לחזור לבמות ולעיר אשדוד.

 

במופע במצודת ים – אשדוד , אתה מארח את הזמרת המרוקאית Hodaya,  שתגיע  במיוחד לישראל ממרוקו. איך נולד החיבור ואיך ההרגשה להופיע עם זמרת ממרוקו בישראל ?

תמיד מרגש אותי להופיע עם אמנים בינלאומים ובמיוחד זמרת מרוקאית, אין צורך שאפרט פה את החיבור שלי לשורשים המרוקאיים.

השמיעו לי את המוזיקה שלה והתאהבתי בקול המיוחד שלה.

 

הפריצה הגדולה שלך היתה ב"עליש" עם שלמה ארצי , מה ההרגשה שיש לך לשיר הזה ? שיר שגם מחבר אותך במספר משפטים לשפת האם שלך, מרוקאית . ?

השפה הזו מחזירה אותי הביתה ובמיוחד לילדות שלי.

אני חושב שהיתה פה מהפכה תרבותית עם השיר הזה בזכות שלמה ואני תמיד אזכור לו את זה .

האם יש מכל הרפטואר שלך שיר אחד שהוא שיר שהכי קרוב לליבך ?

יא מאמא , שיר שכתבתי לזכרה של אמי היקרה ואימי היתה הכי קרובה לליבי.

שמעון בוסקילה . צילום שי פרנקו

המופע של שמעון בוסקילה בפסטיבל משלב מוזיקה ישראלית לצד מוזיקה מזרחית ואתנית, הנעה בין השורשים לכאן ועכשיו, ומציע קשת רחבה של סגנונות מוזיקליים בעיבודים חדשים ומרגשים.

בין השירים במופע: "יא מאמא", "הייתי בגן עדן", "עלייש", "את המחר שלי", "עכשיו אני חוזר", "למה לי למה לך", "תגידי", "מחפש חבר קרוב", "לנשום", "שיר תקווה", "הלילה שלך" ועוד.

אל הבמה מצטרפים אורחים מיוחדים המעשירים את החוויה המוזיקלית: הזמר והפייטן בנג'מין בוזגלו, מהקולות הבולטים בשירת המגרב והפיוט, הזמרת המרוקאית Hodaya , המופיעה בקונצרטים ופסטיבלים ברחבי העולם ומשלבת מסורת עם צליל עכשווי, והזמר המרוקאי Faycel Benhadou, המביא לבמה את מסורת השירה הצפון אפריקאית בנוכחות סוחפת ומרגשת.

יחד נוצר ערב מוזיקלי עשיר ומלא רגש, המחבר בין להיטים אהובים, שורשים מוזיקליים וצליל עכשווי, המזמין את הקהל לחגיגה חמה ומרגשת של מוזיקה שאי אפשר להישאר אדישים אליה.

פסטיבל מרידיאנו אשדוד,הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה, תיאטרון, אומנות, קולנוע וקולינריה

חיבור מרגש בין תרבויות ומגוון מופעים בינלאומיים וישראליים

יתקיים בין התאריכים 12-20 ביוני 2026

במתחמי התרבות של אשדוד: המשכן אשדוד, אמפי אשדוד, בית יד לבנים, מצודת ים

וכמובן בהפנינג קולנריה ומוזיקה ענק ברחבת המשכן אשדוד

לינק לאתר הרשמי : https://meridianofest.com/

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה