[object HTMLHeadingElement]

יום המוזאונים הבינלאומי 2025 – תרבות חופשית באשדוד וברחבי הארץ


להאזנה לתוכן:

יו המוזיאונים הבינלאומי מגיע לאשדוד ופותח את שעריו בכניסה חופשית למוזיאונים המובילים בעיר, עם פעילויות יוצאות דופן סביב הנושא 'עתיד המוזאונים בעידן של קהילות משתנות'.

סדנת פחם במוזיאון אשדוד לאומנות | צילום: דפנה גזית
סדנת פחם במוזיאון אשדוד לאומנות | צילום: דפנה גזית

ביום חמישי, 15 במאי 2025, יותר ‑130 מוזאונים מקריית‑שמונה ועד אילת יפתחו את שעריהם ללא תשלום לכבוד יום המוזיאונים הבינלאומי, וגם אשדוד מצטרפת לחגיגה:

  • מוזיאון אשדוד לאמנות – סדנת רישום בפחם (ל"ג בעומר), השתתפות סמלית;

  • המוזאון לתרבות הפלשתים ע"ש קורין ממן – השקת קטלוג דיגיטלי לתערוכה "גוף. בגד. בית – ארעיות בעיצוב מקומי" ושיחת זום עם האוצרות והיוצרים;

  • בית קלנג – סיור מודרך בתערוכה "חלום, חלמתי" עם האוצרת מירי גרינבאום.

הנושא הבינלאומי השנה – "עתיד המוזאונים בעידן של קהילות משתנות" – מדגיש את תפקידם של המוסדות הללו בהתאמה לחדשנות חברתית, טכנולוגית וסביבתית, ובהובלת משמעות לקהילה המקומית.

המוזיאון לתרבות הפלשתים אשדוד | צילום: אנטולי קיריניצקי
המוזיאון לתרבות הפלשתים אשדוד | צילום: אנטולי קיריניצקי

יום המוזאונים הבינלאומי, ביוזמת ICOM, נועד לחשוף את העושר התרבותי של האוספים, לעודד ביקורים ולהזכיר את תרומתם של המוזאונים כשומרי זיכרון ומחנכים לחברה פתוחה.

יו"ר איגוד המוזאונים, רז סמירה, מדגישה: "המוזאונים הם מספרי הסיפורים של העבר, ההווה והעתיד – וההיענות הרחבה מוכיחה את כוחם בשדה התרבות הישראלי."

טוב לדעת:

‑ הכניסה חופשית; חלק מהפעילויות מצריכות הרשמה מראש או תשלום סמלי.
‑ לוחות זמנים מדויקים ועדכונים על סיורים, שיחי גלריה וסדנאות יתפרסמו באתר איגוד המוזאונים ‎icom.org.il ובאתרי המוזאונים המשתתפים.

יום המוזיאונים הבינלאומי שב15 במאי הוא הזדמנות מושלמת לצאת אל המוזאונים, ליהנות מיצירה, מדע, היסטוריה וארכאולוגיה – ולגלות איך מוסד תרבותי הופך לבית פתוח לכל קהילה משתנה.

בית אריה קלנג | צילום: יצחק סויסה
בית אריה קלנג | צילום: יצחק סויסה

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות