הגן בא לבלט וגם למוזיאון באשדוד
07.05.26 / 09:03
אחרי מיזם "בלט בא לגן" במהלכו רקדני בלט פאנוב ממשיכים להגיע לכל גני הילדים בעיר למופע בגן נרקם פרוייקט חדש העונה לשם "הגן בא לבלט" יחד עם סל תרבות גנים ומוזיאון אשדוד לאומנות , בו ילדי הגנים מגיעים למוזיאון ואח"כ לבלט ( הגן בא למוזיאון ולבלט ) נחשפים לפעילות מוסדות התרבות והאומנות, משתתפים באופן פעיל וסופגים ערכים חינוכיים של יצירה ותרבות.
. השבוע הגיעו לסטודיו של בלט פאנוב ילדי גן "נורית", שבסיטי יחד עם הגננת ללי מיכאלי ובליווי של הסייעת דורין פרץ זכו לצפות במופע קצר ומודרך על ידי דורון גכטמן, מנהל בלט פאנוב, בנדיקט סיידר, מנהלו האמנותי של הבלט ושל הרקדניות אדליה קורבנוב, שהיא גם דוקטורנית לפיסיקה במכון וייצמן וסהר אשואל .

לאחר המופע המודרך נערכה התנסות פעילה בה הצטיידו הילדים בעניבת פפיון והבנות בחצאית ריקוד ומיד התמלא מרחב הסטודיו בהמולת משובה של ילדים הקופצים ומפזזים תוך שהם נענים ברצון ובשמחה להוראות צוות ההדרכה.

את הפעילות באותו הבוקר פתחו ילדי גן "נורית" במחלקת החינוך של מוזיאון אשדוד לאמנות ולאחר שסיירו בתערוכה "פועלת אופנה" וקיבלו הדרכה מותאמת השתתפו באופן פעיל בהכנת הדפס וחולצה ממגזרות בד ברוח התערוכה.

הביקור בבלט ובמוזיאון הוא סיור אחד מתוך שלל סיורים במסגרת אירועי שבעים שנה לאשדוד, שנועד לאפשר לילדי הגנים ולהוריהם היכרות קרובה עם מוסדות מרכזיים בחיי העיר.

מאחר ובעולם טכנולוגי המשתנה בקצב מסחרר ומיומנויות אנושיות רבות מוחלפות במחשב- הערך המוסף של ההון האנושי טמון ביכולת ליצירתיות, ידוע לכל, כי ילדים ניחנו בפוטנציאל למידה ויצירתיות כמעט בלתי מוגבל - ביקור הילדים במוסדות התרבות והאמנות מסייע בשיפור האקלים החברתי בקרב ילדי הגן, מאפשר להם לגלות את כישוריהם וכישרונותיהם החבויים, מחדד את חושיהם ומבטא את האינטליגנציה הייחודית המצויה בכל אחד גם באמצעות אווירה של חדשנות ושל כבוד והערכה ליצירה ואמנות.
