כך מסתמן שיחולק מענק הקורונה שהבטיח ראש הממשלה
20.07.20 / 14:20
שינויים משמעותיים בחלוקת "מענק הקורונה" עליו הכריזו ראש הממשלה ושר האוצר: קבינט העל הכלכלי החליט כי האוכלוסיות החלשות ובהן מקבלי הקצבאות, עולים חדשים, מובטלים מעל גיל 67 וקשישים מקבלי הבטחת הכנסה - יקבלו יותר. בעלי הכנסה של יותר מ-640 אלף שקל בשנה ועובדי ציבור שמרוויחים מעל 30 אלף שקל בחודש לא יקבלו את המענק. ההחלטה תובא לאישור ועדת השרים לחקיקה ולאחר מכן לאישור הכנסת - בשאיפה שהמענקים יחולקו כבר בסוף החודש
קבינט העל הכלכלי, שבו חברים ראש הממשלה בנימין נתניהו, ראש הממשלה החליפי בני גנץ, שר האוצר ישראל כץ ושר הכלכלה עמיר פרץ, קיבל את הדרישה העקרונית של גוש "כחול לבן" לפיו המענק לשכבות המוחלשות יוגדל משמעותית.
על פי ההחלטה, האוכלוסיות שיקבלו ככל הנראה 750 שקלים נוספים לסכום שכבר הם זכאים לו הם מקבלי קצבת סיעוד, קצבת נכות, הבטחת הכנסה, עולים חדשים, מובטלים מעל גיל 67 וקשישים מקבלי הבטחת הכנסה. בסך הכול מדובר בכ-800 אלף איש.
עוד סוכם כי לא יקבלו את המענק עובדי מדינה שמרוויחים מעל 30,000 שקל בחודש, ועצמאים שמרוויחים יותר מ-640 אלף שקל בשנה.
שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ אמר בתום הדיון על חלוקת 6 מיליארד השקלים לאזרחים: "חשוב מאוד שהמסר יהיה כי השכבות החלשות עומדות בראש סדר העדיפויות בתקופה זו, והם יהיו חלק מהתנעת המשק".
על פי התוכנית המקורית עמד סכום המענק על 2,000 שקל לזוג עם ילד; זוג עם שני ילדים - 2,500 שקל; וזוג עם 3 ילדים - 3,000 שקל. אזרח מעל גיל 18 יקבל פחות מ-750 השקלים שהוצעו על ידי נתניהו.
עמדת הדרגים המקצועיים וכמעט כל הכלכלנים מלבד היועץ של נתניהו, אבי שמחון, הייתה כי מדובר בבזבוז כסף, ודווקא כעת שהחוב הממשלתי מזנק ואין לדעת מתי ייגמר המשבר צריך להשתמש בכסף בצורה נבונה.
הממשלה אישרה אתמול את המסגרת התקציבית לתוכנית, ומתכוונת להביא את ההצעה באופן מיידי לאישור בוועדת השרים לחקיקה, ולאחר מכן להביא את התוכנית תוך ימים ספורים לאישור הכנסת בשלוש קריאות - ולחלק את המענקים בסוף החודש.