תואר ראשון בגיל 30+ - קווים לדמותו
22.03.23 / 13:41
יש לא מעט מקרים בהם אנשים משתחררים מצבא, עושים טיול גדול בחו"ל ולאחר מכן, משתלבים בעבודה, שנראית להם נכונה ומספקת לאותה התקופה.
לאחר מכן, החיים פשוט קורים והם לא מוצאים את הזמן להירשם ללימודי תואר ראשון, או שזה פשוט לא מעניין אותם או רלוונטי בעבורם.
כך חולפות להן השנים.. ובוקר בהיר אחד, כאשר אותם אנשים כבר עברו את גיל 30 ואולי הם כבר הורים ואנשי משפחה, הם מגיעים למסקנה שהם כן רוצים לעשות את הצעד ולהשלים לימודי תואר ראשון.
אז החדשות הטובות הן שאין באמת שום דבר אשר אמור לעצור את האנשים הללו מלעשות את הצעד הזה גם בגיל הזה.
למעשה, הם גם יכולים ליהנות ממגוון של הטבות, אשר יאפשרו להם להשלים את התואר על המחויבות השונות שהוא טומן בחובו, בצורה יותר קלה.
עברתם את גיל 30, החלטתם להירשם ללימודי תואר – מה עושים עכשיו?
אז לא משנה מה הסיבה בגינה החלטתם להירשם דווקא עכשיו ללימודי תואר, אם החלטתם לעשות זאת, חשוב שתדעו איך להתנהל.
בשלב הראשון, חשוב שתקבלו כמובן החלטה לגבי מסלול הלימודים המבוקש: מדע המדינה , מדעי המחשב, תקשורת או כל מסלול לימודים אחר.
באופן כללי ההמלצה היא להכיר את כל האפשרויות אשר נראות לכם כמתאימות – בהתאם למטרות אשר הגדרתם. אם לדוגמא אתם מעוניינים בלימודי תואר, על מנת להתקדם בעבודה או על מנת לבצע הסבת מקצוע, חשוב שתבינו מהו תחום הלימוד אשר יסייע לכם להשיג בצורה הטובה ביותר את אותה המטרה.
להכיר את כל ההקלות המוצעות לבני 30 +
תשמחו לגלות שלא מעט מוסדות לימוד אקדמאיים בישראל, "רואים" את הצרכים של בני 30 פלוס ופועלים על מנת לעודד אותם להירשם ללימודי תואר.
כך יוצא שבכל ממסגרות הלימוד, בני 30 + פטורים מהצורך לעבור את הבחינה הפסיכומטרית – והקבלה מתבצעת רק על בסיס ציוני הבגרות.
מוסדות לימוד אחרים מציעים מכינות ייעודיות לבני 30 פלוס – כאשר, ברגע שמשלימים את המכינה ניתן להתקבל באופן ישיר ומהיר למסלול לימודי התואר.
בכל מקרה, לא בטוח שאתם צריכים את ההטבות הללו, אבל במידה וכן, חשוב שתהיו מודעים אליהם ובמידת הצורך תפעלו על מנת לממש אותם – חשוב לחזור ולהדגיש שכל מסגרת יכולה להציע הטבות אחרות למועמדים בגילאים הללו.
לבחור במסגרת ובמסלול המתאים
בגילאי 30 פלוס יש לכם סביר להניח מחויבויות שונות, אולי עבודה שאתם לא רוצים לוותר עליה. אולי אתם נשואים והורים לילדים – אשר כמובן לא ירצו שלימודי התואר יפגעו לכם בזמן האיכות עם הילדים.. וכיוצא בזה.
לכן, המטרה אשר אמורה להיות מול עיניכם היא לבחור במסלול לימודים גמיש, אשר יאפשר לכם להמשיך את שגרת החיים שלכם תוך שילוב הלימודים.
כך לדוגמא, תוכלו להתעניין במתכונת של לימודי ערב – אשר תאפשר לכם להמשיך ולעבוד במהלך היום.
תוכלו גם למצוא מסלולי לימודים אשר מתפרסים על פני יומיים או שלוש בשבוע – כך שמסלול מקוצר שכזה ידרוש ממכם פחות וויתורים או שינויים בחיים.
לסיכום, אומרים שאף פעם לא מאוחר מדי לעשות דברים ואם תוסיפו לכך גם את העובדה שתוחלת החיים רק הולכת ועולה. תגיעו למסקנה המתבקשת שגם אם עברתם את גיל 30 ואפילו את גיל 40 אתם עדיין יכולים להתחיל בלימודי תואר ראשון. אתם רק צריכים להחליט שזה מה שאתם רוצים, לבחור את המסלול המתאים ולצאת לדרך – שאין כל ספק שתצלחו אותה על הצד הטוב ביותר.