[object HTMLHeadingElement]

תהליך הגשת ערעור למרב"ד


להאזנה לתוכן:

מהו תהליך הגשת ערעור למרב"ד? לעיתים, כאשר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מקבל החלטה לשלול את רישיון הנהיגה או לחילופין להטיל איזשהן מגבלות על הרישיון שלכם, לרשותכם עומדת הזכות להגיש ערעור על ההחלטה. תהליך הגשת הערעור חשוב מאוד להבנה של זכויותיכם ולמען הגנה על היכולת שלכם לנהוג ולשמור על רישיון הנהיגה שלכם. מהו הליך הגשת הערעור למכון הרפואי לבטיחות בדרכים? מהם השלבים המרכזיים שיש לעבור? כיצד ניתן לצלוח את הערעור?

FREEPIK
FREEPIK

מהו המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים)?

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד) הינו גוף אשר פועל תחת משרד הבריאות. תפקידו של המרב"ד בין היתר הוא ביצוע בדיקות רפואיות לנהגים וגם למועמדים לרישיון נהיגה. כמו כן, החלטות המכון עשויות לכלול דרישות לבדיקות נוספות, שלילת רישיון הנהיגה והטלת מגבלות רפואיות. ההחלטות הללו מתקבלות בהסתמך על הערכת מצבו הבריאותי של הנהג.

זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים

את ההודעה על הזימון תקבלו דרך הודעה בדואר. זמני המפגש יופיעו בזימון לצד רשימה של הניירות והמסמכים שיהיה עליכם להביא איתכם לזימון במרב"ד. כמו כן, עליכם לשלם מבעוד מועד על הבדיקה, את התשלום ניתן לבצע באינטרנט או בבנק הדואר. ישנם סניפים רבים של המכון בפריסה ארצית, ביניהם באר שבע, חיפה, תל אביב וחולון.

תהליך הגשת ערעור למרב"ד - מסמכים

השלב הראשון בתהליך מתחיל בהכנה של כל הטפסים הנדרשים והניירות שנתבקשו בזימון. עליכם לאסוף את כלל המסמכים הרלוונטיים, החל ממסמכים רפואיים, חוות דעת של רופאים מומחים וכל ראיה ופיסת מידע שתוכל לתמוך בטענות שלכם. לאחר מכן, יהיה עליכם להגיש לוועדת ערר את הערעור תוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטה של המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים).

ועדת ערר - שלב הדיון

לאחר שהגשתם את הערעור, אתם תזומנו לדיון בפני ועדת ערר. ועדה זו מורכבת ממספר רופאים מומחים לצד עורכי דין אשר יבחנו היטב את הראיות והטיעונים שלכם. עליכם להיות מוכנים היטב להציג את המקרה בצורה מסודרת וברורה ככל הניתן ואף להביא איתכם עדות רפואית במידת הצורך. תפקידו של עו"ד תעבורה מקצועי בשלב זה הוא קריטי, שכן הוא יוכל להציג את הטיעונים בצורה המקצועית ביותר.

תהליך הגשת ערעור למרב"ד - החלטת ועדת ערר

בסיומו של הדיון, תחליט ועדת ערר באם לקבל את הערעור שהגשתם, באם לשנות את ההחלטה המקורית שנתקבלה על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים או באם לדחות את הערעור שלכם. תהליך הגשת ערעור למרב"ד   עשוי להיות פחות מסובך או מסורבל כאשר מסתייעים בעורך דין תעבורה שכבר מכיר את התהליך ויודע כיצד יש להתנהל. במידה והערעור שלכם נדחה, לרשותכם עומדת הזכות להגשת ערעור נוסף לבית המשפט המחוזי.

טיפים להצלחה בתהליך

אין ספק, תהליך הגשת ערעור למרב"ד עשוי להיות מלחיץ או מסורבל, לא בהכרח מובן. אך יחד עם זאת, הנה כמה טיפים שיוכלו לסייע לכם לצלוח את התהליך - שימרו כל מסמך רפואי רלוונטי, חוות דעת של רופאים מומחים. יש להגיש בזמן את הערעור בתוך 30 ימים מקבלת ההחלטה של המרב"ד. היערכו לדיון בצורה מוקפדת ומסודרת. פנו לעורך דין תעבורה שיוכל לעשות את ההבדל בתוצאה הסופית.

מומלץ שלא להתמודד לבד, פנו לעורך דין תעבורה לסיוע הנדרש.

 

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות