שרת אחסון אתרים בכלל ושרת vps בפרט
06.08.19 / 11:02
אחסון אתרים נעשה, כידוע, על בסיס שרתים. אך בעידן הנוכחי, עידן של ביזור ווירטואליזציה שהולכת ומתפתחת, יש אפשרויות רבות. כלומר, יש יותר מאשר צורר אחת של שרת אחסון אתרים. בשורות הבאות נבין מה המשמעות של שרת אחסון ומה חשוב במיוחד לדעת לגבי שרתים ווירטואליים.
מה האפשרויות העומדות לפני בעלי אתרים
ראשית לכל, חשוב להבין ולזכור שלא כל אתרי האינטרנט בנויים אותו הדבר. לא כל האתרים מבוססים על אותם המשאבים או מייצרים את אותה רמת תעבורה. יש כמה צורות של שרתים שעומדים כאפשרות ממשית לפני בעלי אתרים לצורך אחסון אתרים. לצד השרת הוירטואלי (שלגביו נרחיב בהמשך) יש גם אפשר להחזיק שרת שיתופי ויש גם שרתים פיזיים. שרת אחסון אתרים שיתופי מתאים בדרך כלל לאתרים יחסית קטנים או בתחילת דרכם, שפונים לקהל יעד יחסית מצומצם ולא צפויה תעבורה יוצאת דופן. כאשר אתר כזה מתקדם וזוכה ליותר הצלחה, בדרך כלל עולה הצורך לשדרג את השרת. שרת פיזי, שבעבר היה נהוג בהרבה מאוד חברות, הולך ומאבד מהאטרקטיביות שלו בשל ההשקעה הגבוהה שהוא דרוש ומגבלות נוספות כגון צורך במיקום, תחזוקה קבועה, מגבלה בביצוע שדרוגים או שינויים מהיום להיום.
האם שרת VPS באמת וירטואלי
לפני שנעמוד על המשמעות המקיפה של שרת vps (כלומר הווירטואלי) נשאלת השאלה האם באמת מדובר על שירות ווירטואלי, במלוא מובן המילה. כאן צריך להבדיל בין הקונספט הטכנולוגי לבין הקונספט של השימוש בפועל. מבחינה טכנולוגית, אין ספק שהשרת הווירטואלי מחייב משאבים פיזיים. הוא יכול למשל לשבת בחוות שרתים מקומית או אפילו בחו"ל. השרת זקוק לחשמל, זקוק למיקום וכיוצא בזה. אך מבחינת בעל עסק או בעל אתר שעושה שימוש בשרת כזה, השימוש בפועל נעשה בצורה ווירטואלית. כלומר האתר הוא לקוח קצה אמיתי, ללא שום תלות במיקום של השרתים, תוך אפשרות לבצע שינויים רצויים, בזמן אמת. ניתן למצוא קווי דמיון בין שרת וירטואלי לבין מחשוב ענן כאשר לבעלי האתר אין צורך להתעסק בשרת הפיזי האמיתי. הם לא צריכים לבצע טיפולים, תחזוקה וכיוצא בזה. מבחינתם כל הדברים הללו הם שקופים משום שיש גוף חיצוני שמבצע זאת עבורם.
מגוון שירותים שבתוך השרתים
לאתרים גדולים ביותר, שמרכזים תעבורת גולשים ניכרת ובאופן יום יומי, לא תמיד המעבר לשרת ווירטואלי יהיה צעד נבון ומתבקש. אך עבור מרבית בעלי האתרים, הבחירה בשרת ווירטואלי כיום טבעית ומובנת מאליה. בין היתר, הדבר נובע בשל מגוון רחב של שירותים הנכללים "בילט אין" בקונספט השרת הווירטואלי.
בין היתר, בשרת הווירטואלי ניתן לאחסון אתרים, אפליקציות וגם מסדי נתונים. הם תומכים בדואר אלקטרוני, בפיצ'רים מגוונים, ב-DNS, במגוון סוגי קבצים. כמו כן, ניתן לבצע גיבויים ושחזורים שונים וכן לתחזק את האתר על הצד הטוב ביותר. אין שום בעיה לבצע שינויים רצויים בהגדרות ואף לשנות את נפח האחסון הדרוש לאתר, לפי השינויים במספר הגולשים, בתכנים. מתאים למגוון פלטפורמות של אתרים וכן פועל כשרתי לינוקס או ווינדוס.
השרת לגלישה מהירה
שרת ווירטואלי מסוגל להבטיח פעולה חלקה ומהירה של האתר והוא מתאים מאוד לביצועים גבוהים. הוא מאפשר לקצר את זמן הטעינה של האתר ומאפשר גם גמישות מרבית. עבור בעלי אתרים שגילו כי שרת שיתופים כבר לא מתאים לצרכיהם, הפתרון הווירטואלי יוכל להשיג שיפור בביצועים וחווית לקוח יוצאת מן הכלל.
לא צריך לשבור את הראש לצורך גיבויים ואבטחה
בעלי שרתים וירטואליים לאחסון אתרים מקבלים כחלק מהשירות גם פתרונות מעולים מבחינת גיבוי ואבטחה. ניתן לשפר את שרידות האתר ולהתמודד בצורה טובה יותר אל מול איומים שונים. מכיוון שקיים ענן זמין, מתבצע גיבוי בתדירות שבוחרים מראש, מבלי שצריך לזכור לבצע גיבוי יזום. כאשר השרת איננו נמצא בעסק עצמו אלא מחוצה לו, הוא מאובטח בצורה טובה יותר שכן גורם מקצועי ומעודכן תמיד אחראי לנושא זה בקביעות.
קל להתקין ופשוט והתחיל
את השרת הווירטואלי קל להתקין מהר, אפילו מעכשיו לעכשיו. בעלי אתרים יכולים לבחור חבילות ייעודיות, בהתאם לצרכיו נוכחיים של האתר. במקביל, אין שום בעיה לבצע בהמשך שינויים, לפי הצורך. ניתן לשנות את הזיכרון, את נפח התעבורה, ניתן לשנות את מספר ליבות העיבוד ואת הזיכרון מתי שצריך וכמה שצריך. בעל האתר מקבל גישה לפאנל ניהול וחשוב לא פחות – ישנו מרכז תמיכה שמסייע.
בקיצור ולעניין – אם רוצים להכניס קלות ופשטות לניהול השרת, אם רוצים גמישות, מחיר נוח, ומגוון חבילות המותאמות לדרישה, השרת הווירטואלי מהווה פתרון מצוין. שרת vps יכול להתאים גם לאחסון אתר וודפרס מקצועי וכן עבור חנויות מקוונות.
כותב המאמר: צחי בנגיאת, מנכ"ל הוסט סנטר, מבית שופ סנטר פתרונות אינטרנט בע"מ
לקבלת יעוץ מקצועי חינם – הוסט סנטר אחסון אתרים – 08-9461435
או באתר: www.hostcenter.co.il