עד כמה תרופות לירידה במשקל יכולות לעזור?
21.04.25 / 10:33

לאחרונה, איגוד רופאי המשפחה בישראל הגדיר את ההשמנה בתור מחלה כרונית לכל דבר ועניין. לצד זאת, אנו שומעים יותר ויותר על טיפולים באמצעות תרופות לירידה במשקל, בדרך כלל בתור זריקות הרזיה.
אז האם מדובר בטיפול יעיל? ובמה הוא כרוך? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה.

זריקות וכדורי הרזיה - קצת רקע
כאמור, במהלך השנים האחרונות הטיפול באמצעות תרופות לירידה במשקל כמו מונג'רו, וויגובי וכדומה הפך להיות הרבה יותר נפוץ.
בדרך כלל, כדורי הרזיה נחשבים אפשרות פחות יעילה, אך גם אפשרות זו הראתה תוצאות טובות יחסית בכל הנוגע לשיפור איכות החיים ובריאותו הכללית של המטופל.
לעומת זאת, תרופות אותן המטופלים צורכים על ידי זריקה תת-עורית הראו תוצאות משמעותיות. כך למשל, נמצא כי התרופה מונג'רו יכולה לעזור למטופלים להוריד עד כ-26% ממשקל גופם.
איך זה עובד?
הפתרון היעיל ביותר כיום נחשב תרופות לירידה במשקל שניתנות בהזרקה. תרופות אלה למעשה מדמות את פעולתם של ההורמונים GLP1 ו-GIP.
המנגנון של התרופות בעצם משפיע על רמות הסוכר בדם, גורם לתחושת שובע ממושכת ואפילו מגביר את הפרשת האינסולין.
על ידי שיפור פעילות הלבלב, הגברת תחושת השובע וגם ויסות רמות הסוכר בדם מטופלים יצליחו לרדת במשקל בצורה שתרגיש להם הרבה יותר "טבעית", בהשוואה לדיאטות כאלו ואחרות בהן בהרבה מאוד מקרים המטופלים יתקשו להתמיד.
אין זה אומר שמדובר ב"פתרון קסם" - אך בהחלט מדובר בפתרון יעיל שיכול להפוך את התוצאות של המטופלים להרבה יותר יעילות, ובמידה רבה יש לו פוטנציאל אדיר לשפר את איכות חייהם ורמת בריאותם.
האם לטיפול יש תופעות לוואי?
בהחלט, כמו לכל תרופה אחרת. אולם, חשוב להדגיש כי מדובר בדרך כלל בתופעות לוואי שאינן מסוכנות שכן, התרופות לירידה במשקל שמשווקות כיום בישראל מאושרות על ידי ה-FDA ומשרד הבריאות ונחשבות בטיחות לשימוש לחלוטין.
מטופלים עשויים להתמודד עם תופעות לוואי כמו שלשולים, בחילות, כאבי בטן, עצירות ועוד. עם זאת, חשוב לציין כי בדרך כלל תופעות לוואי אלו נעלמות לאורך זמן, כאשר המטופל מתרגל לתרופה.
חלק בלתי נפרד מהתהליך הוא התאמת המינון למטופל, לפי קצב הירידה שלו וכך גם לפי תופעות הלוואי שהוא מתאר.
למי זה מתאים?
הטיפול מתאים לאלו המתמודדים עם משקל עודף - BMI של 27 ומעלה, במקרים בהם יש להם תחלואה מוכחת בגלל ההשמנה או לחילופין, מטופלים בלי סוכרת עם BMI של 30 ומעלה, שמוגדר בתור מצב של השמנת יתר מסוכנת.
אולם, חשוב לציין כי מטופלים עם מצבים רפואיים כמו מחלות מעי או רגישויות מסוימות בדרך כלל לא יוכלו לקבל מרשם לתרופה, כמובן תלוי בהחלטתו של הרופא שנותן את המרשם במידת הצורך.
כמה מילים לסיכום
תרופות לירידה במשקל נחקרות בצורה מתקדמת קרוב ל-40 שנה, ובמהלך השנים האחרונות הפופולריות שלהן הולכת ומתגברת, בין היתר בזכות תרופות כמו וויגובי או מונג'רו שהראו יעילות חסרת תקדים.
במידה ואתם רוצים לבדוק האם הטיפול יכול להתאים לכם ובכלל, לדעת עוד על נושאים אלו, אנו מזמינים אותכם לבקר באתר Obesity - פורל התרופות לירידה במשקל המוביל והמוכר בישראל.
