מכשירי שמיעה מומלצים
19.07.20 / 08:25
בשוק מכשירי השמיעה כיום מוצעים מגוון רחב של מכשירי שמיעה המתאימים למגוון רחב של ליקוי שמיעה מסוגים שונים ודרגות חומרה שונות. כיצד תדעו מהו מכשיר השמיעה המתאים עבורכם? לפניכם כל הפרטים
מכשירי השמיעה הינם מכשירים אלקטרוניים ומטרתם להעביר צלילים לאוזן שאינה מתפקדת בצורה תקינה. קיימים מכשירי השמיעה הפועלים בטכנולוגיה אנלוגית, ומכשירים הפועלים בצורה דיגיטלית וממוחשבת.
כיצד פועל מכשיר שמיעה?
השמיעה בעזרת מכשירי השמיעה צריכה להיות שמיעה מהנה ללא מאמץ וטבעית ללא הרגשה כי קיים רמקול באוזן. שמיעה כזו מושגת בזכות יכולתו של מכשיר השמיעה לדגום את הסביבה, להפחית את רעשי הרקע ולהגביר את תדרי הדיבור. בזכות הטכנולוגיות המתקדמות מכשירי השמיעה משפרים את הבנת הדיבור בסביבות שמיעתיות משתנות(סביבת עבודה, שיחת טלפון, פארק וכו').
בעבר מכשירי שמיעה היו מגושמים, חומים ובלתי ניתנים להסתרה, עם התפתחות הטכנולוגיה בשנים
האחרונות, חל מהפך גם בעולם מכשירי השמיעה והם קטנים יותר, יפים יותר והרבה יותר פונקציונלים.
עם התפתחות הטכנולוגיה בשנים האחרונות, חל מהפך גם בעולם מכשירי השמיעה ומכשירי השמיעה המגושמים והבלתי ניתנים להסתרה הפכו להיות קטנים יותר, יפים יותר והרבה יותר פונקציונלים.
איזה מכשירי שמיעה מומלצים לי?
אם אתם זקוקים למכשיר שמיעה, אתם זקוקים למכשיר שמיעה הטוב ביותר עבורכם. לכן השיקול המרכזי ברכישת מכשיר שמיעה הוא השיקול הפונקציונלי (הרפואי). כלומר, המלצתו של קלינאי התקשורת. על סמך בדיקה שערך קלינאי התקשורת הוא יכול להמליץ על מכשיר שמיעה המתאים בדיוק למצבכם.
כל חברה מוכרת מציעה את רוב סוגי המכשירים, וקיימים מגוון דגמים המתאימים למצבים שונים. כך לדוגמא, מכשירים בעלי שליטת זום המאפשרים למשתמש להגביר או להחליש את הקולות באופן ידני או אוטומטי, מכשירים בעלי שליטת פידבק המאפשרים למשתמש להחליש את הצליל הצורם המאפיין את רוב הסוגים של מכשירי שמיעה ועוד. מכשיר השמיעה צריך להיבחר עפ"י המצב הפיזיולוגי שלכם, ועפ"י אורח החיים שלכם, אם אתם עובדים במקום הומה אדם , כדאי שתבחרו מכשיר היודע לסנן רעשי רקע וכו'.
גודלם של המכשירים החדשים קומפקטי וקטנטן כל כך, עד שקשה להבחין בהם. הם מתאימים למגוון רחב של תבניות אוזניים. מלבד הפיכתם של מכשירי השמיעה לסוג של אביזר אופנתי צבעוני, מעוטר באבני חן גם הפונקציונליות שלו קפצה בכמה מדרגות ואיכות הסאונד הפכה למדהימה, התחושה כאילו אפשר לחוש את "הקול".
מכשירי השמיעה הנפוצים כיום?
מכשירי שמיעה תוך אוזניים:
הינם מכשירי שמיעה זעירים אשר ממוקמים בתוך תעלת השמע או באפרכסת האוזן. מכשירי שמיעה אלו נחשבים כיום כפתרון האסתטי ביותר בעולם מכשיר השמיעה אך חשוב לדעת כי לא ניתן להתאים מכשיר שמיעה זה לכל אדם זה היות והדבר תלוי במבנה האוזן שלכם ובבעיה השמיעתית הקיימת אצלכם.
מכשירי שמיעה מאחורי האוזן:
מכשירי שמיעה אלו מתאימים עבור אנשים שמכשיר שמיעה תוך אוזני אינו מתאים להם. אך גם עבור אנשים אלו ישנם מכשירי שמיעה מאוחרי האוזן הנחשבים לאסתטיים וזעירים במיוחד. מכשירי שמיעה אלו ממוקמים מאחורי האוזן והרמקול מוכנס ישירות לתעלת האוזן על ידי צינורית דקה שכמעט ולא נראית לעין.
בשל המגוון הרחב הקיים בשוק של סוגי מכשירי השמיעה כדאי לפני הרכישה לבדוק כמה דברים:
המכשיר הזעיר לא בהכרח יקר יותר ממכשיר השמיעה הגדול ממנו. הדבר תלוי בטכנולוגיה הקיימת במכשיר. באופן כללי, ככל שמכשיר השמיעה משוכלל יותר הוא נותן מענה למגוון רחב יותר של התמודדויות עם סיטואציות בחיי היום-יום ולכן עלותו גבוהה יותר.
את רוב מכשירי השמיעה ניתן לקבל לתקופת ניסיון, ללא כל תשלום וללא התחייבות מצדכם. תקופת ניסיון שכזו מאפשרת לכם לבחון באופן שקול האם מכשיר השמיעה מתאים לכם באופן מוחלט.
כל מכשיר שמיעה שתרכשו חייב להגיע עם אחריות, הכוללת החלפת חלקים ותיקונים, לתקופה מוגדרת. האחריות יכולה גם לכלול ביקורים של נציגי השירות על מנת לבדוק ולכוון את המכשיר.
מכשיר שמיעה זו רכישה חשובה ורצינית. בצעו סקר שוק לפני ההחלטה. ובחרו במכון שמיעה בו אתם מעוניינים להיות מטופלים ומרגישים בידיים טובות.