מכללת תלפיות מציגה- תואר ראשון בלימודי חינוך מיוחד
10.01.22 / 09:10
מערכת החינוך המיוחד מספקת מענה חינוכי הולם לצורכי תלמידים (גילאי 3-21) עם מוגבלויות שונות: ליקויי למידה (הפרעות למידה ספציפיות), הפרעת קשב, הפרעות התנהגות, אוטיזם, מוגבלות שכלית התפתחותית, מוגבלות מוטורית, מוגבלות נפשית ועוד.
למי מתאים תואר בלימודי חינוך מיוחד?
אם יש לך זיקה מיוחדת לתחום החינוך המיוחד ואת בעלת רצון , הבנה ומסוגלות לראות את האחר כפי שהוא , ולהעצים אותו.
אם החינוך וההוראה הם שליחות בעיניך ואת מעוניינת להשפיע ולחולל שינוי במערכת החינוך המיוחד.
לימודי התואר לחינוך מיוחד פותחים צוהר להתפתחות אישית ומקצועית, וללימודים מתקדמים בתחומי הטיפול, הייעוץ וההדרכה גם בהמשך.
במכללת תלפיות חשבנו על כל פרט ופרט בהכנת תוכנית הלימודים , התוכנית מושקעת מאוד ועונה על כל הצרכים שלכם כמורים לחינוך מיוחד לעתיד.
תנאי הקבלה ל-תואר ראשון בחינוך מיוחד
תנאי הקבלה במרבית המוסדות כוללים דרישה להצגת תעודת בגרות מלאה ובחלק מהמקרים גם ציוני מבחן פסיכומטרי. יכול להיות שאף תצטרכו לעבור ראיון אישי או סדנת התאמה כחלק מתהליך הקבלה. בחלק ממוסדות החינוך , ישנן מכינות לבני 30 ומעלה כך שתהליך הקבלה הופך לקל יותר בגילאים האלו.
אז מה לומדים בתואר הראשון לחינוך מיוחד במכללת תלפיות?
במסגרת התואר לחינוך מיוחד, הסטודנטים והסטודנטיות מוכשרים לעבודה ולימוד של תלמידים עם צרכים חינוכיים מיוחדים בכיתות א'-י"ב המשתלבים במסגרות חינוך רגילות או במסגרות לחינוך מיוחד. הלימודים משלבים תיאוריה, התנסות מעשית ותקופת סטאז'(התמחות).
כמה זמן נמשך התואר?
משך הלימודים לתואר ראשון בחינוך מיוחד נע בין שלוש לארבע שנים, ברוב המוסדות הלימודיים השנה האחרונה מוגזרת כסטאז'. סיום הלימודים מקנה תואר ראשון B.A או B.ED – בוגר הוראה, תלוי במסלול הלימודים אותו תבחרו.
הלימודים כוללים הרצאות, סיורים במסגרות השונות המשלבות בעלי צרכים מיוחדים וסדנאות מגוונות המעניקות כלים לעבודה.
מה הם נושאי הלימוד אותם תלמדו במהלך התואר?
היכרות עם לקויות מורכבות על פי רצף הגיל והתפקוד, הוראה מותאמת הכוללת היכרות והבנה של גישות ודרכי התערבויות שונות, התאמת תוכניות התערבות לכלל הכיתה כמו גם פרטניות, עבודה בצוות רב מקצועי, ניווט כיתה וכלים ושיטות התמודדות להפרעות התנהגות, הקניית מיומנויות הוראה וניהול כיתה הטרוגנית בחינוך המיוחד והרגיל, נוירופסיכולוגיה, פסיכופתולוגיה, היכרות עם לקויות שפה ותקשורת, היכרות עם שפת הסימנים ולקויות שמיעה ועוד.
בנוסף כל סטודנט במכללת תלפיות בתואר הראשון לחינוך מיוחד בוחר תחום התמחות המעניין אותו וכחלק מההתמחות לומד קורסים המותאמים לתחום הספציפי הנבחר: אנגלית, לשון, חינוך מיוחד, מדעים, מתמטיקה, ספרות ותנ"ך.
מה הן אפשרויות התעסוקה לבוגרים של התואר במכללת תלפיות:
אפשרויות התעסוקה הן השתלבות במגוון של מסגרות לחינוך מיוחד כמו גם במסגרות חינוך רגילים ומוסדות חינוך פרטיים לילדים אשר לא נמצאה עבורם מסגרת לימוד מתאימה.
התעסוקה במסגרות היא בתפקידי מורים או מחנכים בבתי ספר לחינוך מיוחד , מורים להוראה מותאמת, מדריכים במועדוניות וצהרונים לילדים עם צרכים מיוחדים ובסיכון ועוד.
דבר ראש המסלול- ד”ר שלומית זילברנגל
המסלול ללימודי חינוך מיוחד הופכים את החינוך למיוחד. מטרת החינוך המיוחד היא לקדם ולפתח את כישוריו ויכולתו של הילד עם הצרכים המיוחדים, לתקן ולשפר את תפקודו הגופני, השכלי, הנפשי וההתנהגותי, להקנות לו ידע, מיומנות והרגלים ולסגל לו התנהגות מקובלת בחברה, במטרה להקל על שילובו בה ובמעגל העבודה (מתוך חוק החינוך המיוחד, התשמ”ח 1988).
בשנת 2018 עודכן חוק החינוך המיוחד ובעקבות החוק תלמידים עם צרכים מיוחדים ישולבו בכיתות רגילות ובמסגרות מיוחדות על פי החלטת ועדת זכאות ואפיון. החוק יביא לשינוי בפני החינוך בישראל, תלמידים עם צרכים מיוחדים יוכנסו יותר לכיתות רגילות ועל כן יהיה צורך מוגבר במורות בעלות הכשרה בחינוך מיוחד.
המסלול לחינוך מיוחד במכללת תלפיות נערך לשינוי ועדכן את מבנה הלימודים ואופן ההכשרה על מנת לתת מענה לצרכים המשתנים של מערכת החינוך. המסלול משלב כלים מתוקשבים, אייפדים ולימוד של דרכי הוראה מגוונות וחדשניות. לדוגמא: “הכיתה ההפוכה” על מנת להכין את הסטודנטיות ללמידה בשדה המשתנה.
מכללת תלפיות מהווה חממה אקדמית באווירה דתית ביתית. לרשות הסטודנטיות עומד צוות מרצים ומדריכים איכותי. הצוות ערוך למתן ליווי אישי לכל סטודנטית, תוך הקפדה על רמה אקדמית ומחקרית גבוהה, לצד התמחות בעבודה המעשית. שילוב הלימודים האקדמיים, המחקר והעבודה המעשית מכין את הסטודנטיות בצורה הטובה ביותר לקראת צאתן מן החממה האקדמית אל השדה.