מהם לוחות בקרה לתעשייה ולמה הם משמשים?
28.11.18 / 21:16
כל מבנה של מפעל גדול, מוסד או ארגון, מחובר למערכות שונות שלהן יש לוחות בקרה. לוחות בקרה אלה הם חלק מהתשתית של המבנה ויש להן חשיבות גדולה בהתנהלות המקום. החזות שלהם מזכירה את ארון חשמל של הבית שלנו, שבו ניתן לנתק את כל המתח החשמלי בכל הבית, אך עם זאת, לוחות בקרה תעשייתיים נחשבים ללוחות הרבה יותר מורכבים.
לוח בקרה מספק שליטה ובקרה על כל אותן מערכות שעובדות במתחם מסוים, כמו לדוגמא על מערכת המצלמות במוסד, על מערכת שערים ומחסומים ומגוון שלם של מערכות אוטומטיות במקום. לוחות בקרה בדומה לתפקיד של ספקי כוח תעשייתיים, הם מתקנים חשובים שאחראיים על כל התפעול של המקום ולכן יש חשיבות רבה, כבר בשלב התכנון שלהם, לבדוק ולהבין את מטרתם בהתאם לפעילויות העתידיות במתחם עצמו.
כיצד מייצרים לוחות בקרה לתעשייה?
לוחות בקרה לתעשייה מייצרים ממתכת אלומיניום שעוטפת ומגנה על כל החיווט החשמלי הפנימי שהוא עשוי מנחושת או כל חומר מוליך חשמל אחר. לוח בקרה צריך להכיל בתוכו גם נורות של חיווי שהן מספקות סימן זיהוי לאיזה מתג אין מתח חשמל, איזו מערכת לא דלוקה, הלוח יאותת על כל בעיה במערכת באמצעות הבהוב. ייצור של לוחות בקרה מחומרים מתכתיים לא ינבע בשל ההולכה החשמלית, כיוון שזה מיועד רק לחלק הפנימי, אלא על מנת לשמר את לוח הבקרה מכל מיני חבלות ושחיקה ומבלאי.
מדוע חשובים לוחות בקרה לתעשייה?
לוחות בקרה לתעשייה מספקים לכל מתחם יעילות מרובה ובעיקר ביטחון. הם מאגדים את כל המערכות במקום אחד, הם מסוגלים לשלוט על מערכות רבות בו זמנית באמצעות מערכת ממוחשבת ממש כמו בבית חכם. כמו כן, הם מתריעים על בעיות ותקלות ועל מידת החומרה של אותן בעיות. לוח בקרה בסופו של דבר יחסוך משמעותית בכוח אדם ויביא להפחתה משמעותית בעלויות במגוון של תחומים בענף התעשייה.
לוחות בקרה ואוטומציה תעשייתית
לוח בקרה הוא אולי האזור החשוב ביותר בכל מפעל או ארגון, משום שדרכו ניתן לשלוט על כל מערכת חשמל במקום ועל כולן גם יחד. לדוגמא, אוטומציה תעשייתית נחשבת לענף חשוב ומאוד מתפתח בעשור האחרון, ניתן לראות מגוון של רובוטים חכמים שמשמשים את כל עולם התעשייה בעזרת התקדמות הטכנולוגיה ומצליחים לבצע פעולות שונות במהירות ובדייקנות וחיסכון בכוח אדם. בנוסף, שליטה כמעט אבסולוטית על מגוון של מערכות אוטומטיות באמצעות התקנת לוח בקרה, תסייע למלוך, לבדוק ולנהל את כל המערכות ביעילות מרובה.
המאמר נכתב באדיבות אנסיטק - בקרה ואוטומציה תעשייתית