מהו התואר הראשון של מנכלים בגופים מובילים במשק?
29.03.20 / 19:55
מנכלים רבים במשק הם בעלי תארים אקדמאיים הרלוונטיים למקצועם ובפרט בעלי תואר ראשון בראיית חשבון, דבר העוזר להם להתקבל למשרות נחשקות במשק הן במגזר הפרטי והן בציבורי. המאמר יסקור את התארים השונים ואת החשיבות שלהם.
מעוניינים להגיע רחוק ולנהל חברה מובילה?
כדי להיות מנכל ולעבוד במשרות נחשקות חשוב ללמוד לתואר ראשון במוסדות אקדמאיים בתחומי מנהל עסקים והתמחויותיו השונות הרלוונטיים לתחום. לימודי התואר הראשון משלבים התמחות באחד מענפי המשק כמו: ניהול ומדעי המדינה, ניהול וחינוך, ניהול וסוציולוגיה, ניהול טכנולוגי, ניהול משאבי אנוש, ניהול שיווקי, ניהול פיננסי וניהול וכלכלה. בנוסף, למרות שבשנים האחרונות הנתונים מראים שלימודי הכלכלה על סף הכחדה, זהו תואר נחשב ומוביל עם התמחויות העוסקות בנדל"ן, שמאות ומקרקעין, מימון, שוק ההון וביטוח.
אך תואר ראשון בחשבונאות הוא גם התואר שיהפוך אתכם לחוקרים מובילים בתחום וירים אתכם גבוה למשרה יוקרתית ומכובדת עם שכר גבוה באחד מהגופים המובילים במשק. כך תוכלו להיות חלק חשוב בהובלת ישראל לביטחון כלכלי ובפרט הובלת המוסד לגוף מוביל ומקצועי.
לומדים תואר ראשון בחשבונאות לעתיד מזהיר
התואר בחשבונאות מכשיר אתכם למקצוע ראיית החשבון שבאמצעותו תוכלו להתברג כמומחי מס ויועצים וכמנכלים לחברות וגופים ציבוריים ופרטיים, מה שיוביל למשכורת גבוהה יוקרה מקצועית ויוקרה אישית. בכל מוסד או חברה ישנו עיסוק בחשבונאות של פעולות כלכליות שונות. פעולות שנמדדות בכסף כמו: תמחור ותקצוב, מכירה וקנייה, הכנסות והוצאות. לפיכך, בפעולות אלו יש לחשב את המאזן החודשי, להפיק דוחות הון, דוחות רווח והפסד ומצב תזרים של הגוף או המוסד. יתרה מכך, רואי החשבון מנתחים את המידע הכלכלי של מצב השוק, מתכננים פעולות פיננסיות, עורכים תחזיות פיננסיות המבוססות על מצבו הפיננסי של הגוף ולמעשה מוציאים לפועל את כל הקשור לתחום. מנכל בעל תואר ראשון בחשבונאות אחראי על צוות שעוסק בתשלום לספקים והנפקת חשבוניות, גביית חובות, הכנת משכורות לעובדים במוסד, רישום של המלאי וכן הלאה.
מסלול ההכשרה בלימודי התואר לחשבונאות
ישנם שני תנאים הכרחיים להצלחה בלימודים ולקבלת התואר: הצלחה במבחני ראיית החשבון של מועצת רואי החשבון והתמחות סטאז' במשרד רואה חשבון מוכר במשך שנתיים, מיד לאחר סיום לימודי התואר. בנוסף, על הסטודנט לעבור שנת השלמה נוספת בה הצוות מקצועי של המסלול האקדמאי יכין אותו למבחני המועצה. בסך הכול הלימודים הם לאורך 4 שנים וכוללים את שנת ההשלמה ולאחריהם עוד שנתיים סטאז'. לסיכום, מסלול ההכשרה לראיית חשבון עוזר לסטודנטים להתברג לגופים ציבוריים כמו: משרד האוצר, משרד הכלכלה ביטוח לאומי ועוד. כמו כן במגזר העסקי כמו: בזק, אל-על ועוד. ההתפתחות יכולה להיות התקדמות לתפקידים בכירים יותר מתפקיד של סמנכ"ל ועד למנכ"ל ולמילוי תפקידים ברמה גבוהה יותר מאשר בעלי תארים אחרים.