קרדיט-Photo by Martin Katler on Unsplash
החל מה-1 באוגוסט 2024, קיימת חובה בישראל להתקין לוחית רישוי לקורקינט, התקנה זו מחייבת את בעלי הכלים לרשום אותם במאגר רשות הרישוי ולהתקין לוחית זיהוי ייעודית. מי שלא עושה זאת חושף את עצמו לקנסות – עד אוגוסט 2025 הקנס יעמוד על 100 שקלים והחל מאותו התאריך הוא יעמוד על 750 שקלים.
כיצד לוחית רישוי לקורקינטים יכולה להפוך את הכבישים לבטוחים יותר?
אחת הבעיות התחבורתיות של המשתמשים בקורקינטים היא נהיגה בחוסר אחריות שמובילה לעיתים קרובות לתאונות. לוחית רישוי לקורקינט חשמלי לפי חוק , מאפשרת לרשויות לזהות בקלות את המשתמש במקרה של עבירה או תאונה, דבר לכשעצמו מעודד נהיגה זהירה יותר. כמו כן, רישוי מוסדר ייצור מצב בו ניתן לעקוב אחרי תקינות הקורקינטים, דבר שיסייע להבטיח שהם עומדים בתקנים.
עוד נושא חשוב שיש לתת עליו את הדעת הוא שהרישוי מאפשר להגביל את השימוש בקורקינטים לאנשים שעברו לכל הפחות מבחן תיאוריה והדבר מגביר את המודעות של הרוכבים לחוקי התנועה, מה שיסייע גם כן לנהיגה בטוחה יותר.
שילוב הקורקינטים בעיר בצורה יעילה ומסודרת
אין ספק שקורקינטים הם כלי תחבורה שמביא עמו המון יתרונות – מדובר בפתרון ירוק ויעיל במיוחד לניידות בתוך סביבה בין עירונית, אך ללא סדר ואכיפה, מדובר במטרד. כאן בדיוק נכנסת החובה להתקין לוחית רישוי לקורקינט ויחד אתה יש לשפר תשתיות כמו שבילי רכיבה מתאימים ותחנות חניה מסודרים.
יתרון נוסף של התקנת הלוחיות היא מעקב אחרי דפוסי השימוש בקורקינטים, דבר שיכול לסייע לתכנן בצורה נכונה ומדויקת יותר את התשתיות התחבורתיות. כך למעשה הופכים כלי תחבורה שהוא מטרד לכזה שמשתלב ואף מסייע להתמודד עם אתגרי התחבורה בערים.
מניעת בעיות של חניה לא חוקית ושימוש לא נכון
זה אמנם נראה שולי לעומת תאונות, אך מדובר במטרד לא קטן בערים רבות בישראל. אחת הבעיות המרכזיות שנובעות משימוש בקורקינטים היא חניה לא מוסדרת, שפוגעת בהולכי רגל ובתנועה בעיר. לוחית רישוי לקורקינט הופכת את המשתמשים לאחראים יותר, פשוט כי ניתן לקשר בקלות בין הקורקינט לחונה. כך, הרשות המקומית יכולה להטיל קנסות על חניה לא חוקית וגם לשפר את האכיפה במקרים של שימוש לא חוקי.
ומה לגבי תודעת הציבור?
במידה מסוימת נראה שמדובר בפתרון טכני, אך למעשה זהו מהלך חברתי שנועד לשנות את תודעת הציבור וגם את ההתנהגות שלו. מערכת רישוי מוסדרת ואכיפה מתאימה מובילים לתרחיש שבו הכלי הזה, שהיה נחשב לפיראטי במידה מסוימת, הופך לגיטימי, משכך הוא גם צריך לעמוד בתקנות. רוכבים על קורקינט ונהגים אחרים על הכביש יכולים להרגיש יותר ביטחון כשהם יודעים שמי שנוהג מולם מכיר את חוקי התנועה ופועל על פיהם.
אז אמנם מדובר במהלך טכני, אך הוא הרבה יותר מזה – אנשים משנים את הגישה שלהם לרוכבים ובכלל, הכביש הופך להיות מקום בטוח יותר. כך שומרים על הסדר הציבורי והדבר יוביל גם לשינוי הגישה כלפי הרוכבים עצמם – מה שיוביל בוודאות בטווח הרחוק ליחס של הנהגים האחרים כלפיהם.
לסיום נאמר שהתקנת לוחית רישוי לקורקינט היא יוזמה שיכולה לשנות את פני הרחובות שלנו, כמו שאנחנו מכירים אותם כיום, על כל היתרונות שהעלינו כאן, ושתהיה נסיעה בטוחה.