לבגידה יש השלכות, וחשוב שתדעו עליהן
02.04.22 / 07:28
לבגידה יש השלכות לא רק על האמון, הקשר הזוגי ואפילו המצב האישי של בני הזוג, יש לה השלכות גם על הפרידה בין בני הזוג והגירושין. חשוב להבין כי במיוחד בישראל, בה חלק מתיקי הגירושין מתנהלים בבית הדין הרבני, לבגידה יכולות להיות השלכות רבות על ההליך עצמו וחשוב מאוד להכיר את ההשלכות הללו.
במשרד "סער חקירות" המתמחה בחשיפת בגידות באמצעות " חוקר פרטי" מנוסה , מעידים שגברים ונשים מגיעים לאחר מחשבה רבה ובתחושה שאין מנוס ולחשוף את פרצופו האמיתי של הבן/ת הזוג.
לחיות בחוסר אמון עם בן/ת הזוג, הוא הדבר הקשה מנשוא.
היחס של בתי הדין הרבניים לגבי אישה שבגדה
חשוב להבין כי בישראל הסמכות הסופית למתן הגירושין בין בני זוג יהודיים היא של הרבנות, גם אם תיק הגירושין כולו התנהל בבית המשפט, את הגט הסופי תקבלו רק בפסיקה של בית הדין הרבני. חשוב לבין כי על פי היהדות על מנת להתגרש צריכה להיות עילה לכך, ואחת העילות הברורות ביותר היא אישה שבגדה.
על פי ההלכה היהודית אישה שבגדה היא קודם כל אסורה גם לבעלה ולכן הגירושין יחתמו ללא ניסיון כלל לשלום בית, ובנוסף, היא תפסיד את מזונות האישה ואת דמי הכתובה. לכן, גבר אשר יש בידו הוכחות לבגידה של אשתו יכול להציג זאת בבית הדין הרבני וההשלכות על הזכויות של האישה יהיו משמעותיות מאוד.
בנוסף, אם התיק מתנהל בבית הדין הרבני, לא אחת אנו רואים חלוקת רכוש לא שוויונית בשל בגידה של אישה.
לעומת זאת, כאשר המצב הפוך והבעל הוא הבוגד ההשלכות מבחינת בית הדין הרבני הן הרבה פחות חמורות ובגידה של הבעל היא איננה עילה אוטומטית לגירושין.
היחס של בתי המשפט לבגידה
לעומת בתי הדין הרבניים, בתי המשפט הרבה יותר סלחניים לגבי בגידות, בין אם של האישה ובין אם של הגבר. לכן, בתיקי גירושין אשר מתנהלים בבתי המשפט רואים בדרך כלל חלוקה שוויונית של במקרה של בגידה ובנוסף, על מנת לקבל מזונות אישה בתי המשפט יבקשו הוכחות חותכות וברורות מאוד, הרבה יותר ממה שיהיה נדרש בבית הדין הרבני.
פיצויים בשל בגידה
בשנת 2012 נקבע פסק דין תקדימי וחדשני על ידי השופט אסף זגורי שקבע כי במקרים מסויימים יש מקום לדרוש פיצויים כספיים על בגידה. כמובן, כל מקרה יהיה נתון לדיון לגופו, אך כן יש מקרים בהם הצד הבוגד יצטרך גם להעביר פיצויים לצד השני בשל הבגידה.
נושאים שאין עליהם השפעה בשל הבגידה
לצד כל האמור מעלה, ישנם כמה נושאים שאינם יהיו מושפעים מהבגידה, במיוחד בבתי המשפט:
- משמורת הילדים – על פי הדין בגידה לא משפיעה על קביעת ההורה המשמורן, המשמורות או הסדרי הראיה עם ההורים. בנושא משמורת הילדים הכלל היחיד שמנחה את בתי המשפט הוא טובת הילד. יחד עם זאת, אם בשל הבגידה מוכח כי הצד הבוגד לא יכול לטפל בילדים כראוי, לדוגמא – אישה שבגדה ועברה להתגורר עם אדם מסוכן או אלים, טובת הילדים תכריע את הכף וייתכן גם כי האב יקבל את המשמורת על הילדים.
- רכוש משותף – באופן כללי הרכוש המשותף אינו קשור כלל ליחסים האישיים והבגידה לא תגרום לכך שצד אחד יאבד את הזכויות שלו ברכוש המשותף. יחד עם זאת, אם מוכיחים כי בשל הבגידה הרכוש המשותף איבד מערכו או נצברו חובות, החובות הללו יחולו על הצד הבוגד בלבד ולא על שני הצדדים. בנוסף, אם קיים הסכם ממון אשר קובע חלוקת רכוש במקרה של גירושין ומנשל צד אחד מהחלוקה במקרה של בגידה, הצגת הוכחה רלוונטית בנוגע לבגידה לבית המשפט תכניס את הסכם הממון לתוקף כך שללא ספק יהיו לכך השלכות על חלוקת הרכוש.
לסיכום
אם גמלה בליבכם ההחלטה, ואין מנוס מהפרידה, חשוב שתדעו בדיוק את הדרך שאתם הולכים לעבור ומהם ההשלכות לכך, במשרדי חקירות רבים מתבצעים מדי יום מעקבים אחרי גברים ונשים שבוגדים, צריך להבין שזוהי מציאות קשה אבל שיש גם חיים אחריה.