כל מה שאתם צריכים לדעת על רשלנות רפואית בחדר מיון
11.08.20 / 07:31
רופאי חדר המיון אחראים על טיפול בפצועים בנסיבות קיצוניות ולעתים קטסטרופליות. זה מחייב אותם לאבחן ולטפל בחולים מכל תחומי החיים. כדי לעמוד בזה, עוברים רופאים אלה הכשרה קפדנית.
רופאי חדרי המיון הם חלק חיוני מענף שירותי הבריאות. עם זאת, ישנם מקרים בהם חולים סובלים מפגיעות או אפילו מתים כתוצאה משגיאות המתרחשות בחדר המיון. כאשר טעויות אלה מתרחשות, ניתן בעזרת עורך דין לרשלנות רפואית לבחון האם מדובר פשוט בסיכון רפואי שהתממש או בטעות אשר מקורה ברשלנות רפואית של הצוות הרפואי.
הגורמים השכיחים ביותר לטעויות בחדר המיון
לרוע המזל, ישנם גורמים נפוצים רבים לטעויות בחדר המיון העלולים להוביל לפציעות ולהחמרה במצבם הרפואי של חולים. מצבים אלה כוללים לרוב כשל של רופאי חדר מיון בביצוע הדברים הבאים:
- אבחון זיהום, כמו דלקת קרום המוח, מורסה אפידוראלית או דלקת ריאות.
- אבחון דלקת התוספתן או חסימות מעי.
- אבחון התקף לב.
- אבחון אירוע מוחי וטיפול בו במהירות כדי למנוע נזק גדול.
- הזמנת צילומי רנטגן, סריקות CT, בדיקות MRI או בדיקות רדיולוגיה אחרות.
- התייעצות עם רופא מומחה.
- הזמנת בדיקות הכרחיות.
- הכנסת החולה בזמן למחלקה הנדרשת בבית החולים.
בעיקרו של דבר, ישנן מספר דרכים בהן ניתן לזהות טיפול רשלני במצבים כאלה ואחרים על ידי רופאים בחדר המיון, כולל שחרור מוקדם של מטופל מבית החולים. לדוגמה, קיימים המקרים הנפוצים ביותר הכוללים רשלנות באבחון מצב רפואי חמור ממנו סובל המטופל (כדוגמת התקף לב, אירוע מוחי וכו'), רשלנות בטיפול בחדר המיון וכן מקרים בהם רופאי חדר המיון לא מתייעצים או מפנים את המטופלים למומחים המתאימים והנדרשים לאור מצבו של המטופל. למרות היותם של מקרים רבים נפוצים, חשוב להבין שההוכחה שמקרה מסוים מהווה רשלנות רפואית היא מורכבת ולכן מומלץ לפנות לטיפול של עורך דין לרשלנות רפואית.
דוגמאות לתביעות מוצלחות במקרים של רשלנות רפואית בחדר המיון
קיימים לא מעט מקרי תביעות רשלנות בשל התנהלות לקויה של רופאי חדר המיון אשר הסתיימו בהצלחה. אלה כוללים לרוב מצבים של אי אבחון מצבים כדוגמת:
- שבץ מוחי, או אירוע מוחי מתקרב
- אוטם שריר הלב או תסמינים אחרים של התקף לב
- תסחיף ריאתי, פקקת ורידים עמוקה או קריש דם
- דלקת קרום המוח, בעיקר אצל ילדים קטנים
- דלקת התוספתן או נספח קרוע
- קרע בטחול, בכבד או באיברים אחרים
- הריון חוץ רחמי
פעמים רבות ניתן לראות כי הרופא לא שקל את כל המצבים הרפואיים החמורים הפוטנציאליים לאור מצבו של החולה ושיחרר את החולה לביתו. במקרים אחרים, המצב לא טופל לחלוטין והרופא לא פנה להתייעצות עם רופא מומחה.
חשוב להבין שהנזקים הנגרמים ממקרי רשלנות אלה נעים בין כאב וסבל קל ועד לנכויות קשות ולעתים אף למוות של המטופל.
עוד חשוב לדעת כי גם במקרה בו בית החולים עצמו לא יכול לטפל במטופל, בין אם בשל חוסר בציוד רפואי נדרש או בשל היעדר מומחיות, זו מחובתו של בית החולים לזהות את המצב הרפואי ולהעביר את המטופל לבית חולים אחר במהירות הנדרשת בהתאם למצבו של המטופל.
האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בשל אבחון שגוי?
אם הייתם קורבן לרשלנות רפואית בחדר מיון בבית חולים, תוכלו להגיש תביעה. כשאתם תובעים בגין שגיאה בחדר מיון, אתם טוענים בעצם כי טעות רפואית גרמה לכם לנזק חמור וקבוע. התביעות מוגשות בדרך כלל נגד בית החולים עצמו אשר משמש כמעסיק של הרופא אשר התרשל לכאורה.
איך אני מגיש תביעה בשל רשלנות רפואית נגד חדר מיון בבית חולים?
תביעות רשלנות רפואית מתעוררות לעיתים קרובות כנגד טעויות רפואיות ושגיאות שנעשו במחלקות חירום. כאשר מתרחשת טעות רפואית שניתן היה להימנע ממנה בחדר המיון והחולה סובל מפגיעה או נזק משמעותיים, קיימת בהחלט אפשרות שניתן להגיש תביעה לבית המשפט.
עם זאת, הצעדים להוכחת אחריות בגין רשלנות רפואית של בית החולים כרוכים במספר צעדים הכוללים חוות דעת של מומחה רפואי מטעמכם, וכן קיים צורך בהוכחת מספר מרכיבים משפטיים:
- יש להראות כי קיימת חובת זהירות של בית החולים כלפי המטופל הספציפי.
- רשלנות רפואית - יש להראות כי חובת הזהירות הופרה על ידי בית החולים באמצעות התנהלות רשלנית של הצוות הרפואי.
- נזק - יש להראות כי בפועל נגרם למטופל נזק.
- קשר סיבתי - יש להראות כי קיים קשר ישיר בין ההתנהלות הרשלנית של בית החולים לנזקים שנגרמו למטופל.
מה גובה הפיצוי המגיע לי במקרה של זכייה בתביעת רשלנות רפואית?
נפגעי רשלנות רפואית יכול זכאים בדרך כלל לפיצוי במספר ראשי נזק. ראש הנזק הראשון הוא ראש נזק א ממוני המוגדר ככאב וסבל אשר נגרם לתובע בשל אירוע הרשלנות, ראשי הנזק הבאים כוללים הפסדי השתכרות, עזרת צד שלישי, הוצאות רפואיות שנגרמו למטופל ועוד. חשוב לדעת שאין סכום ממוצע אותו מקבל תובע בגין רשלנות רפואית שכל סכום הפיצוי נקבע לכל תובע בהתאם לנזקים האישיים שנגרמו לו, הן הנזקים הכלכליים והן הנזקים הרפואיים.
למידע נוסף ניתן לבקר באתר של עורך דין שמואל קשיוב, העוסק ברשלנות רפואית ונזקי גוף.