הדרך המהירה להיתר בניה
17.06.20 / 18:26
הרבה לפני שנזכה לראות את הבית שלנו או הבניין בו רכשנו דירה שרקמו עור וגידים, נעשות הרבה מאוד פעולות מאחורי הקלעים. מדובר בפעולות ביורוקרטיות רבות שכוללות עבודה רבה פרט לתהליכי הבניה של הרבה אנשי מקצוע כאשר התוצר שיוצר בסופו של אותו תהליך הוא הגשת בקשה להיתר בניה. אז מה קורה מאחורי אותו תהליך, איך הוא מתבצע ומי מבצע אותו - הכל בפוסט הבא!
איך נולד היתר בניה?
על מנת להתחיל לקדם היתר הבניה פנו לאתר המרכז לאדריכלות לבחירת אדריכל מומלץ רצוי מאוד שמי שיעמוד מאחורי ההגשה של הבקשה להיתר הבניה יהיה אדריכל עם נסיון או מהנדס עם נסיון בהגשת בקשות להיתרי בניה. רצוי מאוד שאותו איש מקצוע בו תבחרו יהיה בעל נסיון בהגשת בקשות באותה רשות בה אתם עתידים להגיש את הבקשה שלכם, כאשר הסיבה מאחורי זה היא שבכל רשות ישנן דקויות ויש להכיר את סביבת העבודה.
למעשה, בעל מקצוע עם נסיון באותה רשות מקומית הוא יתרון אשר יסייע לנו לקבל את ההיתר בצורה מהירה יותר מאשר לשכור את השירותים של בעל מקצוע שטרם הגיש בקשות לוועדה המקומית לתכנון ובניה והוא עלול להשמיט פרטים שהוא לא יודע שאותה וועדה עלולה לדרוש, דבר שיאריך את משך הזמן עד קבל ההיתר.
מה התהליך בפועל עד קבלת היתר בניה?
על מנת להגיש את הבקשה לצורך קבלת היתר בניה על מגיש הבקשה להגיש גרמושקה. הגרמושקה היא חלק מתוכניות מדידה של השטח ומפות שמסרטט עבורנו מודד מוסמך. לאחר הכנת הגרמושקה על האדריכל להכין את כל המסמכים הנלווים להגשת הבקשה כמו נוסח טאבו עדכני של המגרש, כל המסמכים והבקשות בדבר הקלות בניה אותם אנו מבקשים, כמו למשל שינוי ייעוד של השטח, זכויות בניה שלא במסגרת השטח שלנו ועוד מסמכים אחרים.
לאחר הגשת הבקשה תחזור אלינו הוועדה אחרי שביצעה בדיקה ראשונית של כל המסמכים והתוכניות ותציג בפנינו אם יש מסמך או כל דבר אחר שחסר לה ותבקש להוסיפו לבקשה. במידה והגשת הבקשה הייתה תקינה כל שעלינו לעשות הוא לשלם סכום אגרה ראשוני.
בשלבים הבאים הבקשה תמשיך במעלה הסולם ותעבור את כל התהליך הבירוקרטיים עד לקבלת ההיתר. בין השלבים היא תעבור על שולחנו של מהנדס מטעם הראשות המקומית שיוודא כי הבקשה אכן עומדת בכל התנאים של החוק. המהנדס יעביר אותה לוועדה המקומית לתכנון ובניה כולל המלצתו בנושא הבקשה. בשלב הסופי הבקשה עולה לדיון בפני הוועדה. הוועדה היא זו שתקבע בסופו של דבר אם תקבלו את היתר הבניה או לא. כמו כן יכולה הוועדה להעניק לכם את היתר הבניה אך לא בדיוק כפי שביקשתם אלא עם הגבלות כאלה ואחרות. במידה והוועדה שללה את הבקשה היא תאמר לכם תחת אילו תנאים הבקשה תוכל להישקל בשנית.