האם שעונים ייצאו מהאופנה?
21.12.19 / 21:15
שעונים מלווים את האדם מזה מאות שנים. שעון הכיס הראשון הומצא על ידי פטר הנליין בשנת 1510 בנורמברג שבגרמניה, כששעון היד הראשון בעולם הומצא איפשהו במאה ה-19. על פי חלק מההערכות, אברהם לואי-ברגה, אחד מיצרני השעונים המפורסמים ביותר בהיסטוריה, המציא את שעון היד הראשון בשנת 1810, כשעל פי דעות אחרות, מי שהמציאה את שעון היד הראשון הייתה דווקא פטק פיליפ, בשנת 1868.
בכל מקרה, יהיה מי שיהיה שהמציא את שעון היד הראשון, אין ספק כי מדובר בפריט שמלווה את האדם לאורך שנים רבות, כשבניגוד למוצרים אחרים שהתיישנו או נעלמו לאורך השנים (מי אמר ווקמן ?) נדמה כי השעונים לא מאבדים מהקסם שלהם ואפילו זוכים בשנים האחרונות לסוג של רנסנס, כשעם כל הקדמה והטכנולוגיה והעובדה שכל סמארטפון מציג את השעה בצורה מדויקת הרבה יותר, עדיין נדמה כי מדובר בתקופה מדהימה להיות חובב שעונים עם מגוון עצום של יצרניות ודגמים חדשים.
האם יש סיכוי שהשעונים ייצאו מהאופנה מתישהו ויהפכו לפריט מיושן ? במאמר זה ננסה לענות על השאלה הזאת (אמל"ק : לא, אין סיכוי כזה ...)
מגמה חולפת או קלאסיקה על נצחית ?
עולם האופנה משופע בטרנדים שמגיעים וחולפים מהר יותר מכפי שהפציעו בחיינו, אבל כל חובב אופנה יוכל להגיד לכם שעיצובים קלאסיים וסגנון קלאסי הוא על-זמני, נצחי ונראה נפלא בכל זמן ובכל מקום. כך גם שעוני היוקרה מגיעים, במרבית המקרים, עם עיצובים קלאסיים שהופכים אותם לפריט חובה וכזה שנדמה שלא יתיישן לעולם. גם העובדה שמאחוריהם עומדות יצרניות שעוני יוקרה שמשיקות חדשות לבקרים קמפיינים שיווקיים גאוניים, שנועדו למשוך את תשומת ליבם של חובבי שעונים ובעלי ממון ברחבי העולם, מסייעת להם להישאר בתודעה ולהיות בולטים ומבוקשים לאורך שנים רבות.
המייצג הבולט ביותר של סגנון ומעמד
זה לא סוד שבימינו, אנו מוגדרים על ידי הבחירות שלנו בתחומים כמו ביגוד, אביזרים וגאדג'טים. אם תסתובבו עם נעלי קרוקס סביר להניח שלא יתייחסו אליכם כמו שהיו מתייחסים אליכם אם הייתם מסתובבים עם נעלי אופנה עילית איטלקיות מעור נחש. כך גם שעוני רולקס, ברייטלינג או מותגים נחשקים יותר כמו פטק פיליפ ואודמר פיגה יכולים לומר לא מעט על הרקע, תחומי העניין, סגנון החיים וגם הבחירות האופנתיות של העונד אותם. דגמים שמגיעים עם עיצובים מעודנים (וגם בולטים במיוחד, כדי שלא יפספסו אותם חס וחלילה ...), פשוטים או מתוחכמים, מציגים עיצוב נצחי שמשתלב נפלא גם עם לבוש יום-יומי וגם עם הופעה מעונבת ומהווים סוג של הצהרה לגבי העונד אותם.
ורסטיליות, אלגנטיות, אסתטיות ופונקציונליות
נדמה שאין עוד פריט בעולם, אולי חוץ מרכבים, אלא שמה לעשות, קצת קשה להסתובב איתם על פרק היד שלכם, שמשדר שילוב כזה של תכונות כמו שעוני יוקרה. העמידו את השעון החכם המתקדם ביותר או היקר ביותר היום בשוק ליד שעון וושרון קונסטנטין או רולקס וינטאג'י ותשאלו כל אדם מהשורה איזה עיצוב נראה לו יפה יותר ותרשו לנו לנחש שאף אחד לא יבחר בשעון החכם.
שעונים כמו רולקס, פטק פיליפ, ייגר לה-קולטרה או זניט, מציגים לרוב אומנות מעולה, תשוקה לאסתטיות ופונקציונליות ותשומת לב כמעט חולנית לפרטים הקטנים ביותר שניתן להעלות על הדעת. זאת לפני שדיברנו על העובדה שמספיק לנער אותם קלות או למתוח אותם והם ממשיכים לעבוד, בניגוד לשעון חכם, שאם לא תחברו אותו למטען אחת ל-24 שעות, פשוט לא יעבוד ...
לא נס ליחם לעולם
איזה דור של אפל ווטש אנחנו נמצאים היום ? רביעי ? חמישי ? מישהו כבר באמת עוקב ? הרי הדור החדש כבר מעבר לפינה והמוצר החדש ביותר של השנה שעברה נחשב לאנדרטה היום. לעומת זאת, קחו שעון רולקס וינטאג'י מאמצע המאה העשרים ותנסו לראות האם הוא מאבד משהו מהקסם שלו או שלהיפך, הוא רק הופך לקסום יותר ומבוקש יותר בקרב חובבי שעונים ואתם יודעים מה, אפילו בקרב אנשים מהשורה שלא כל כך מבינים בשעונים. זאת עוד לפני שדיברנו על זה ששעונים ישנים יכולים אפילו רק להגדיל את הערך הכספי והביקוש עבורם, כך שהבעלים שלהם יכול לראות בהם גם כהשקעה לטווח הרחוק ולא רק פריט אופנה.
רוצים לדעת עוד על עולם השעונים ? מוזמנים לקרוא בווטשגורו, מגזין שעוני היוקרה של ישראל.