טיפים שיעזרו לילדים להתרגל לתפריט החדש
אלדה נתנאל
08.08.17 / 10:36
להאזנה לתוכן:
תגים:
צהרונים
מעתה ההרכב התזונתי של ארוחות הצהריים בצהרונים לילדים מוסדר בחוק. הכמויות של רכיבי המזון השונים מפורטות ונקבעות על פי הצרכים התזונתיים בכל גיל. חל איסור על הגשת מזון מטוגן, מעובד והמכיל תוספים. ניתנה הנחיה ברורה להפחית את כמויות המלח, ונאסר שימוש בסוכר ובתחליפיו, שימוש בקטשופ ובממרחים מתוקים דוגמת שוקולד. השינוי הבריאותי מתקבל לא אחת בהתנגדות מצד הילדים. לכן כדאי ואף רצוי ליישם התהליך בשלבים ובמקביל לאמץ פתרונות בשטח.
- הגדיל את מגוון המנות, ככל שחושפים ילדים בגיל צעיר יותר למזון מגוון, כך הם ינסו יותר בקלות מאכלים חדשים ומומלצים. חשוב לפיכך להגדיל את ההיצע ולהוסיף מנות מגוונות של תבשילי קטניות, דגנים מלאים, ולהגדיל את מגוון הירקות הטריים והמבושלים.
- בנוסף על כך ואולי החשוב מכל להדריך את צוות החינוך שהם בפועל השגרירים האמתיים של התהליך. הסייעות בצהרונים הן המובילות של הילדים. על כן חשוב לשים דגש על אופן הגשת המזון בצורה נאותה ומעוררת תאבון, על הצבת דוגמה אישית של הצוות עצמו לאכילה בריאה. יש להנחות את הצוותים איך לעודד ילדים להתנסות במאכלים חדשים ואיך לנהוג עם ילדים שמסרבים.
- גם במזון בריא, כמו בכל תחום, כשיש שיווק טוב – ההתקבלות קלה יותר ומשחק הוא דרך נפלאה להעברת מסרים. רצוי להיעזר בעזרים ומשחקים כדי לתווך לילדים את המזון הבריא דרך הפעלות. חוברת של משחקים הקשורים באכילת מזון בריא, לוח מגנטי ה"מדווח" בכל יום אילו מנות מוגשות ועוזר לסייע בשיח של הצוות והילדים בנושא, אלו רק חלק מרעיונות להפעלות.
- סיועם של ההורים חשוב להצלחת התהליך, כאשר ההורים מגויסים לתהליך ומבינים כי מדובר בתהליך ארוך, הם סובלניים יותר ומשתפים פעולה. לכן חשוב לשתף אותם במידע על הערכים התזונתיים של מנות, ולדאוג לעדכנם באמצעות ניוזלטר תקופתי על הנעשה בשטח.
- שיתוף מלא של מנהלי מחלקות בערים הוא הכרחי, כאשר יש ברשות המקומית הבנה כי נושא התזונה של הילדים הוא רם מעלה בחשיבותו, ויש דיאטנית ומנהלי מחלקות שאחראים לנושא ונלחמים להשגת מטרה חשובה זו, ביצוע המהלך קל יותר. שתהיה לכולנו שנת לימודים טעימה ובריאה!
הכתבה מאת : הדס יריב,(M.Sc) , מנהלת תחום בריאות בחברת "מבושלת", טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה.