06.02.17 / 07:56
בגובה 1.95 מ' ובגיל 22, אדם אריאל משמש כ'גארד' והקפטן של קבוצת ליגת העל בכדורסל- מכבי "קפלן" אשדוד באר טוביה. מה זה דורש ממנו, מה הוא אוהב בקבוצה וגם- מה הוא אוהב/ חסר לו באשדוד. כל הפרטים בראיון הבא
במשחק האחרון מול מכבי תל אביב, ג'ו אלכסנדר מת"א עשה על אדם אריאל עבירה לא ספורטיבית- נתן לו מרפק לעין שהביאה אותו לחתך עמוק בעששת העין ופנס רציני, כך שהוא לא יכול לשחק בקרוב, בתקווה שיחזור לפעילות בהקדם, לפי החלטת הרופאים. עד אז, כחלק מהקבוצה וכקפטן הוא מגיע לכל האימונים, על אף שלא יכול לשחק בינתיים.
איך אתה מרגיש?
"אני בסדר. עשיתי מה שאני צריך על המגרש והעבירה לצערי, הייתה קצת יותר מלא ספורטיבית... באותו רגע כמובן שהרגשתי לא "נעים", דיממתי וקצת הלחיץ אותי שלא ממש ראיתי בעין. אני קצת פחות יפה ועם תפרים אבל למזלי הראייה בסדר".
אריאל משחק כדורסל מכיתה ה', התחיל בחוג במועדון 'זיו' בירושלים. יונתן אלון, כיום עוזר המאמן של הקבוצה באשדוד ודאז מאמן הקבוצה בירושלים, העביר את אריאל אליו לקבוצה, שזכתה גם בגביע באותה השנה כשהיה נער צעיר (כיתה ז').
בקרוב תתמודד מכבי אשדוד באר טוביה במשחק חצי גמר גביע המדינה... ותנסה לזכות בגביע המדינה ואולי, מקווה אריאל יסגור מעגל יחד עם אלון ויזכו בגביע בשנית.
מתי הבנת שזה הולך לקטע מקצועי?
"הייתי בהרבה חוגים אחרים, אבל התחברתי תמיד לכדורסל. הייתי תמיד "גדול" פיזית ביחס לשאר החברים וטוב יחסית בכדורסל, הבנתי שאני יכול להתפתח בזה.
אחרי שלקחנו גביע, הבנתי שאני ממשיך בזה. פתאום ראיתי את עצמי בטלוויזיה והבנתי שיש לי שם הרבה ריגוש... בגדול, גם אני היום לא באמת רואה את זה כמקצוע, גם אם לא היו משלמים לי הייתי עושה את זה- אני מאוד נהנה מלשחק".
איך בגיל 22 אתה כבר קפטן של קבוצה?
"מגיע הרבה פרגון להנהלה ולקבוצה שנתנו לי את ה'טייטל' וסומכים עליי ככה. אני מכיר את מאיר טפירו- מאמן הקבוצה ויונתן אלון עוזר המאמן לפני החיבור באשדוד, כך שאני מאמין שיש בהיכרות המוקדמת לתת לי את הביטחון לתת לי את התפקיד.
למה דווקא אני? אני שמח שהאחריות עליי ושמחתי לקחת אותה. זה פותח לי את העיניים לראות מה מצב הקבוצה ולא להתרכז רק בעצמי, להביא את האנרגיות הנכונות למשחקים, אני חדש בזה ולפעמים גם אני טועה, אבל עובדים על זה".
בגדול, שחקני כדורסל חיים את החיים הטובים, לא?
"זה אולי נראה לאנשים כאילו אנחנו עושים אימון ביום אבל מדובר בהשקעה הרבה יותר גדולה ועבודה רצינית.
זה לוקח את כל החיים בערך, אני עושה אימונים נוספים עם גיא גפני- מאמן אישי ומבקר אצל פסיכולוג ספורט, מגיע שעה לפני האימון ויוצא שעה אחרי וזה כבר מגיע למינימום של 6 שעות ביום.
צריך להקריב את הגוף, להשקיע, לפעמים נוצרות פציעות. מעבר לזה יש הרבה עבודה מנטלית. אני בן 22 אני לא מותש, אבל אני לא יכול לדעת מה יהיה עם הגוף שלי בגיל 30, זה מקצוע שלא ממש אפשר לחזות מראש מתי הוא ייגמר... מעטים כמו טפירו למשל, משחקים עד גיל 40."
יכול להיות שלך הכי אכפת בקבוצה?
"אולי קשה לי יחסית שלא להחצין רגשות, אני בטוח שלכולם אכפת אם מנצחים או מפסידים, לא יכול להעיד לגבי אחרים, יכול לומר שלי מאוד אכפת.
הרבה ישראלים בקבוצה- לטובתם או לרעתכם?
"אנחנו לא רק הרבה ישראלים אנחנו ישראלים צעירים ואנחנו צריכים לקחת את האנרגיות לצד החיובי של העניין ולהביא אנרגיות ושמחה למגרש.
בלי קשר יש בינינו חברות מאוד טובה- הכימיה האנושית שלנו בקבוצה מעולה ואנחנו צריכים להביא אותה יותר למגרש. אנחנו מאוד מלוכדים בתור חברים, כולנו גרים באשדוד, אנחנו אוכלים יחד אחרי אימונים ומבלים הרבה יחד וזה משהו שאני בטוח שקורה פחות בקבוצות אחרות בארץ.
בגדול, אנחנו אחלה של קבוצה אנושית שלא מביאה את זה מספיק למגרש- ועל זה העבודה הקשה".
גביע המדינה- אוטוטו חצי גמר בארנה בירושלים נגד מכבי תל אביב, במקביל בליגה- נמצאים במקום לא כל כך טוב.... האנרגיות בין משחק ליגה לגביע משתנות?
"אני בטוח שיהיו בחצי גמר הגביע אנרגיות שונות- זה אירוע מיוחד. ברור שאנחנו צריכים להביא את האנרגיות הללו למשחקי ליגה.
לאחרונה שוחחנו על זה ויש הבנה לגבי ז שהכול תלוי באנרגיה כי כן יש כשרון ויכולת פיזית, אבל לא תמיד מצליחים לשמור על זה למשך של 40 דקות משחק וחבל, כי עם אנרגיות אחרות יכולנו להיות במקום הרבה יותר גבוה גם בליגה".
תמיד רוצים לראות ישראלים צעירים על המגרש, במיוחד כשנדמה שברוב הקבוצות האחרות בישראל סמוכים על שחקנים זרים.
אטרקטיביים וכיף לראות, כולם רוצים לראות הצלחה שלהם. גם הקהל הישראלי, הרבה יותר מתחבר להצלחה של שחקן ישראלי.
מה החלום שלך באופן אישי?
"ברור שלשחק ב- NBA אבל אני גם מודע ומלא בפרופורציות. אני כרגע חולם לשחק ב"יורו ליג"."
מה יותר חשוב? כישרון או עבודה קשה?
"צריך להיות גם וגם. אי אפשר להגיע למקומות גבוהים רק עם כישרון ובלי עבודה קשה ומנגד אי אפשר להצליח בלי כישרון, לא משנה כמה תעבוד קשה".
מה חסר לקבוצה?
"קצת יציבות. אנחנו יכולים לנצח במשך שלושה משחקים ואז פתאום להפסיד ולרוב אנחנו מנהלים משחק די טוב לאורך כל המשחק ודווקא בדקות האחרונות נדמה לפעמים שאנחנו מאבדים את זה.
צריכים לשחק למשך כל המשחק ולתת דרייב. כשמסתכלים עלינו אומרים "בואנה, הם טובים ויכולים", אנחנו צריכים להתמיד ולהאמין שאנחנו יכולים לנצח לא משנה מה ומעבר לכל זה- חסר לקבוצה קהל אוהדים.
יש לנו את הדולפינים ואנחנו מאוד אוהבים ומעריכים אותם אבל ביחס לקבוצות אחרות אין פה קהל גדול- ניצחונות יביאו יותר קהל ומנגד אם תבדקו טוב- לקבוצות בראש הטבלה יש קהל גדול יחסית".
לפני אשדוד שיחק במשך שלוש שנים בהפועל ירושלים שם צמח וגדל ונחשב לחביב הקהל. הוא עדיין נחשב לשחקן שלהם על- פי חוזה אגב ו"מושאל" לאשדוד, הוא גדל שם במחלקת הנוער... לפני כן הוא שיחק חצי שנה בגרמניה ושנה בחולון, כשזכה באליפות המדינה עם הפועל ירושלים בשנת 2014-15.
מה מספר הנקודות הכי גבוה שקלעת אי פעם במשחק?
"48 נקודות בחצי גמר נגד מכבי תל אביב בנוער, במשחק שהתקיים במכללת אורט בירושלים. זה היה טירוף".
איך זה הרגיש לזכות?
"זו גם הייתה אליפות ראשונה לירושלים וכולה נצבע אדום, הרגשנו כמו סלבריטאים והשמחה הייתה ממש גדולה, הלוואי ונוכל לחגוג השנה את הגביע במדים של אשדוד".
להיות שחקן בליגת העל, זה עוזר עם בנות?
"אני לא מציג את עצמי כשחקן... רק אם מישהי תשאל אותי מה אני עושה, יכול לומר שזה לא גורע. אין לי חברה כרגע".
בתור אחד שגדל וגר בירושלים רוב חייו, מה דעתך על אשדוד?
"אני באשדוד משהו כמו ארבעה – חמישה חודשים. אני מאוד אוהב את האנשים ודי טוב לי פה. יכול לומר שלא יצא לי כמעט ללכת לים ואני מחכה לימי החמים יותר- יש פה אחלה ים.
יש פה גם אחלה מסעדות... המקום שאנחנו קבועים בו זה "אמריקן שניצל", אנחנו אצלו כמעט כל צהריים וב'גמברינוס' כשיש לנו משהו מיוחד. מעבר לזה אני מבשל כמעט הכל בבית, אני לא רע בכלל".
אם לא היית שחקן כדורסל מה היית עושה?
"אני לא יודע עדיין לומר. אני מניח שמתישהו אני אתגבש מול עצמי ואלך ללמוד משהו במקביל לכדורסל. אני עוד צעיר ומבחינתי הכדורסל הוא עיקר החיים שלי בזמן הקרוב".
מה הכי חשוב מבחינתך כדי להצליח כשחקן כדורסל?
"הרבה סבלנות, לדעת לספוג ולקבל הרבה, כי לא חסרות אי הצלחות וחייב הרבה אמונה ולעבוד קשה. בעיקר בגיל צעיר שיש הרבה ילדים ונערים שמשחקים כדורסל ומעטים מהם מגיעים לשחק בבוגרים- המעבר מנוער לבוגרים הוא שונה לחלוטין וזה לא קל. מעבר לזה עבודה קשה והתמדה הם דברים שחייבים להיות טמונים באופי של שחקנים".
צילום: חנבו תקשורת, מנהלת ליגת העל בכדורסל