שחר כחלון
16.09.13 / 16:01
להאזנה לתוכן:
כבר שלוש ארבע שנים שהאקדמיה באשדוד "עובדת על באמת", כיתות לימוד, קבוצת אקדמיה וכדומה. הפירות כך אומרים כולם יגיעו בעוד כמה שנים, אבל ניצנים ראשונים כבר רואים. 4 שחקנים בנבחרת הנוער והנערים עוד 2 לסירוגין ועוד 5 בנבחרת הצעירה. האקדמיה במיטבה
בדרך כלל קשה להסביר מושגים גדולים כמו האקדמיה. במ.ס אשדוד כבר ארבע שנים טוענים שהם עושים דבר שאין לו תקדים בכדורגל הישראלי. "הרבה שופטים אותנו ואומרים שהנה עם האקדמיה ועוד אין תוצאות אבל מדובר בתהליכים של 6-10 שנים, אבל כבר היום אחרי 4 שנים ניתן לראות את השינוי, מתי לאשדוד היו 4 נציגים בנבחרות הנוער והנערים של ישראל?", מסביר שמואל בוכריס השבוע. מעבר לחדרים, חדרי האוכל והתנאים הפיזיים, משנה לשנה משפרים בקבוצה את הנעשה באקדמיה, העונה הגיע לנהל את האקדמיה, גדי כרמלי שנמצא במתחם כמעט 24 שעות.
"לאורך כל היום יש במתחם מישהו שדואג לאותם ילדים, מדריך אותם בסגנון החיים, כמובן בנוסף לכדורגל". העונה פתחו באשדוד גם קבוצת אקדמיה, אם בשנים האחרונות זו הייתה כיתה, היום זו כבר קבוצה, "הקבוצה הזאת חי ונושמת כדורגל", מספר עידן בן אבו, אחד מהאחראים באקדמיה ומאמן במחלקת הנוער. "הם קמים בבוקר, אוכלים ביחד, עושים אימון בוקר קטן, הולכים ביחד למקיף א' שקרוב לנו לאקדמיה ומגיע להם קרדיט על שיתוף הפעולה שיש לנו איתם, משם הם חוזרים בצהריים, אוכלים, נחים ועוד אימון, בערב הם לומדים ומקבלים שיעורים פרטיים", אין לדבר הזה כמעט תקדים בארץ, זה דומה למה שהפועל עשתה בבית האדום בעבר.
רק בסופ"ש האחרון כולנו דיברנו והתאכזבנו מהכדורגל הישראלי, את השינוי צריך להתחיל כנראה מלטה. עופר ורטה ואופיר מרציאנו, הם אמנם לא תוצר מובהק של האקדמיה, אבל הם נהנו ממנה בשנתיים האחרונות מה שהוביל לאותם לסגל הנבחרת הבוגרת, אם תוסיפו אליהם את ניר ביון אמנם כבר שחקן סלטיק, אבל את הזימון לנבחרת הוא קיבל על סמך היכולת באשדוד, לאשדוד היו בסופ"ש אחד 3 נציגים בנבחרת הבוגרת (!!) תזכירו לנו מתי זה קרה?
ומה קורה בגילאים הצעירים? שם זו כבר מהפכה של ממש, "בעבר בכדי להיות בנבחרת ישראל בגילאי הנוער והנערים היית צריך להיות יוצא מכבי ת"א או מכבי חיפה, היום מ.ס אשדוד כבר נחשבת לקבוצה בעלת שם, בטח בגילאים הצעירים", מסביר שמואל בוכריס, היועץ המקצועי של הקבוצה. מיכאל אוחנה, עדן הרשקבויץ' הם דיירים קבועים בנבחרות הצעירות, יחד איתם יש תמיד עוד איזה שחקן או שניים שמוזמנים. בכלל גם אוחנה וגם הרשקוביץ' הגיעו לאשדוד ממחלקות נוער במרכז הארץ, אוחנה ממכבי ת"א, הרשקוביץ' מראשל"צ. "בשלוש השנים האחרונות יש הרבה מאד שחקנים שבאים מבחוץ לאשדוד, יש נהירה גדולה מבחוץ לכאן, כולם רוצים להיות שייכים לאשדוד, בגלל האקדמיה, הם מבינים שהם יקבלו דברים שבחוץ הם לא יקבלו", אמר בעבר מנכ"ל הקבוצה, רפי נידם.
גם העובדה שחיים כהן המנהל המקצועי של מחלקת הנוער היה עד לא מזמן עוזרו של אלי אוחנה בנבחרת הנוער, עזרה קצת לשנות את התדמית על השחקן האשדודי. אבל גם באשדוד טוענים שהשינוי הוא קודם כל תודעתי. את הנסיקה הגדולה אנחנו רואים דווקא בנבחרת הצעירה של ישראל ברשותו של מיכאל ניס, 4 נציגים היו לאשדוד במשחק הנבחרת האחרון בשבוע שעבר, 2 מהם אף פתחו בהרכב (קידנה ובן שמעון), שניים אחרים היו בסגל (משפתי, זריהן), שאחד (אוחנה) נע בין הנוער לצעירה.
השינוי של מ.ס אשדוד הוא הרבה יותר משחקן כזה או אחר בנבחרת, גם העובדה שבמחלקת הנוער נעשית עבודה יסודית רק עוזרת, אחרי הכול האקדמיה כאן רק ארבע שנים, את עיקר העובדה עשו ועושים במחלקה עצמה. האקדמיה, המבנה, המתכונת היא רק שכבת קרם נוספת על הקצפת שנקראית מחלקת הנוער של מ.ס אשדוד.