06.02.26 / 09:45
האם חיים סילבס שהיה אחד הגורמים שהכניסו את מ.ס אשדוד למשבר שלה, יהיה זה גם שיוציא אותה ממנו? בשבת (18:30, סמי עופר) תפגוש מ.ס אשדוד את הפועל חיפה וחיים סילבס. אשדוד תרצה ניצחון אחרי תקופה ארוכה ללא אחד כזה. יוג'ין אנסה אמור להיות כשיר למשחק
מ.ס אשדוד ממשיכה בהכנות לקראת המשחק בשבת הקרובה (18:30, סמי עופר) מול הפועל חיפה. משחק שמבחינת אשדוד אמור לסמן את היציאה מהמשבר ולהשיג ניצחון ראשון אחרי 13 משחקים ללא ניצחון.
בקבוצה נמצאים בהכנות למשחק בשבת מול הפועל חיפה. החלוץ יוג'ין אנסה חזר להתאמן ובקבוצה מקווים שהוא יהיה כשיר לשחק בשבת. מי שאמור להמשיך להיעדר הוא אורי עזו.
כאמור, אנסה כבר מתאמן כמה ימים עם הקבוצה והחשיבות שלו ברורה ואם באשדוד יראו שהוא נמצא בכושר וכשיר הוא יעלה בהרכב, בטח אחרי השחרור של באטום והדלילות בהתקפה.
אשדוד עם ניר ביטון ואבי אבינו על הקווים, טרם ניצחה העונה, הקבוצה עם 2 תיקו והפסד בשבוע שעבר להפועל פ"ת. כאשר הפעם המפגש מול מאמן אותו מכירים באשדוד מצוין, חיים סילבס שרק לאחרונה עמד על הקווים באשדוד.
האם המאמן שהיה שותף לתקופה הרעה מאד של הקבוצה ורצף אי הניצחונות בליגה, דווקא הוא יהיה זה שיוציא את אשדוד מהמשבר? נראה.
רועי גורדנה ימשיך במרכז השדה ולידו אמורים לפתוח אילי טמם ונועם מוצ'ה. אבישי כהן וחמודי עאמר ימשיכו יחד כשני המגנים.
מנגד, כאמור מדובר בקרב ישיר בתחתית. הפועל חיפה עם נקודה אחת בלבד על הקו האדום. כאשר ההשלכות והמשמעות של המשחק ברורות לכולם, מדובר במשחק סופר חשוב רגע לפני היציאה לפלייאוף.
בצד של האדומים מהכרמל, מי שיחסר בגלל צהובים מחר יהיה סאנא גומז שאת מקומו כמגן שמאלי ימלא אורן ביטון. לעמת זאת יחזור לקישור נאור סבג שלא שיחק בטדי בגלל צהובים.
רותם חטואל יפתח בחוד ההתקפה כאשר ההתלבטות העיקרית היא בין אניס פורת עיאש או איתי בוגנים, שאחד מהם יצטרף לרועי זיקרי בחוד ההתקפה.
המספרים מספרים
*58 משחקים היו עד היום בין הקבוצות במסגרת הליגה הבכירה. מ.ס. אשדוד מובילה 20:21 בניצחונות (בזכות ה-1:4 הביתי בסיבוב הראשון) ועוד 17 תוצאות תיקו.
*שני המפגשים הקודמים שהיו ביניהן במחזור ה-22, הסתיימו בתוצאה זהה של 1:1. גם ב-2012/13 וגם ב-2013/14. לירן סרדל הוא היחיד ששרד מהמשחק השני.
*אותו ניצחון על הפועל חיפה הוא למעשה האחרון של אשדוד בליגה. רצף 12 המחזורים ללא ניצחון כולל שישה הפסדים ושש תוצאות תיקו.
*הפועל חיפה בחצי הדרך לשם, עם שישה משחקי ליגה ללא ניצחון ושתי נקודות בלבד מתוך 18 אפשריות.
*מ.ס. אשדוד נותרה היחידה ללא שער העונה מהנקודה הלבנה. היא הייתה הראשונה העונה שקיבלה פנדל, כבר בדקה ה-12 של מחזור הפתיחה, אבל רועי גורדנה החמיץ בניצחון 1:2 על הפועל ירושלים.
הרכב משוער אשדוד: קרול נמצ'ייסקי, אבישי כהן, טימותי אוואני, איבריהם דיאקטה, מוחמד עאמר, רועי גורדנה, נועם מוצ'ה, הייפורד בוהאן, עילאי חג'ג' (קארים קמבידי), יוג'ין אנסה, נהוראי דבוש.
