05.01.26 / 10:39
למרות רצף ההפסדים, אשדוד יכולה להביט על המשך העונה בתקווה (אם לא תחזור מכת הפציעות).
הבשורה החשובה היא שאשדוד מצאה סוף סוף ולראשונה העונה, את שחקני ה6 וה10 שלה לשנים הקרובות, שחקנים שהיו הכי חסרים לה העונה והם בדיוק הברגים שהיו חסרים למכונה לתפקד כהלכה.
מרטין אגי' בן ה21, שלראשונה עלה לשחק בתפקיד 6 - הולך להיות אחד הקשרים הדפנסיביים הטובים בישראל, אשדוד גם מצאה את הקשר מהנוער שמסתמן כאחד מהמוכשרים בארץ - אמיתי יאמין בן ה18.
אלו ביחד עם הצעירים הסופר מוכשרים - מוחמד עאמר (תגלית העונה), איבריהם דיאקטה (שמתפתח ממשחק למשחק כבלם על), עם נועם מוצ'ה, ואורי עזו (שחוזרים מפציעה) משלימים לאשדוד קבוצה מאוזנת וחזקה

כבר לפני מספר שבועות היה ניתן להבחין מיד שעמנואל אג'יי בן ה21, המתנשא לגובה 188 ס"מ, וחזר רק לאחרונה לקבוצה מתקופת השאלה (לאחר שחרורו של ישראל קול) הולך להיות שחקן משמעותי, אבל בעקבות מכת הפציעות של המגנים – הוא נאלץ לשחק בתפקיד מגן שמאלי וכבלם. ראינו את היכולת הגבוהה, את מבנה הגוף שמאפשר לו להיות קיר בהגנה אבל גם ראינו שמגן הוא לא.
ואז עמאר חזר מהרחקה ואווני מפציעה ולראשונה הוא פתח בקישור מול הפועל תל אביב. אג'י היה אחד הגורמים המשמעותיים שלא אפשרו להפועל בבלומפילד להגיג למצבי הבקעה – הוא מחלץ כדורים בחסד עליון עם רגליים ארוכות וכוח פיזי, נמצא בכל מקום על המגרש, משחק שקט ומדויק מאוד ומונע מהיריבה להסתער על רחבת אשדוד. אג'י' הוא בדיוק הכוח והפיזיות שהייתה כל כך חסרה לאשדוד במרכז המגרש מתחילת העונה.

אשדוד בנו כבר בתחילת העונה על הכישרון הגדול מקבוצת הנערים אמיתי יאמין, שחקן 10 ברמה גבוהה, עדין לא בן 18 אבל איזה כישרון – מול הפועל תל אביב הוא סיכן את השער בבעיטת פצצה שחולצה ע"י השוער מתוך החיבורים, הוא היה נייד, פיזי ורמז לנו על הבאות – אן אכן ימין ימשיך להתפתח בקצב זה – יהיה לאשדוד כוכב אמיתי שיתחיל לזהור כבר העונה עם הפנים לאצטדיון החדש בעונה הבאה.
באשדוד עומדים בנוסף, להחתים שחקן זר המשחק בעמדת 10 בקישור – אומרים שהוא מוכשר מאוד.
עמדות 6 ו10 ברמה גבוהה - אלו 2 הברגים שהיו חסרים לאשדוד כשהיא בהרכב מלא – ביחד עם נעם מוצ'ה ואורי עזו שהחלימו מפציעות הם יוכלו לתת חופש פעולה לגורדנה בקישור וליוג'ין אנסה בהתקפה (שלא בא לידי ביטוי בשבועות האחרונים).
בהגנה יש לאשדוד עתה את מוחמד עאמר הצעיר שהתחיל את העונה מאוחר אבל צפוי להיות שחקן משמעותי מוביל שלהערכתנו יהפוך לשחקן נבחרת ישראל, יש לה את איבריהם דיאקטה שממשחק למשחק מתפתח כבלם ברמות הגבוהות ביותר – וכשיש לו את הגלדיאטור אווני לצידו שנותן את העונה הטובה ביותר שלו באשדוד וסיוע מהקישור, יהיה לפתע קשה מאוד להבקיע מול אשדוד.
אשדוד צריכה לקוות שאורי עזו יחזור לכושר מלא – כי באמצעותו ניתן להפעיל את אנסה ובאטום וליצור מהשלישייה התקפה קטלנית ומשוחררת בזכות קישור ברזל שמגבה אותם מאחור.
עתה לא צריך לחשוב על מהפכה כדי להינצל מירידה, אלא לתת לצעירים לצד הוותיקים לרוץ בהרכב קבוע מתוך תקווה שכולם יישארו לנו בריאים.
